Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziula, weekend niezapomniany, prawda? :) Cieszę się, że tak wspaniale razem spędziłyście czas!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula, jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i przemiłe popołudnie w Twoim ogrodzie ;:196
Czekam z niecierpliwością na relacje z postępu dalszych prac i już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania ;:138
constancja pisze:(...) A props kupy..... Robaczek nie odpuścił i zabrał. ;:306 Robaczki też pojechały do Poznania. :D
hihihi :lol: Mój M jednak najbardziej się ucieszył z mchowych poduszek, którymi ozdobię jego sosonowy zakątek :D
A ja tam się cieszę, że mam prawdziwe, kalifornijskie disco-robaczki :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu jak wrażenia po spotkaniu na sabacie?.....cudownie spędziliście czas ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Po poznaniu Cię, Madziu, osobiście, nie mogę nie zapisać się w Twoim wątku.
Ogród podglądam od dawna, ale Ciebie... po zdjęciu i wpisach uważałam za poważna i stateczną osobę, a Ty jesteś uśmiechniętym, energetycznym i wesołym stworzeniem, z którym chce się być...
To dla mnie niespodzianka, ale bardzo miła.

Dzięki za spotkanie, pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, relację czytam wszędzie, a Ty tu tak oszczędnie ;:224 . No, proszę Cię, napisz jak było. Podobnie do Jagi, jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam a tu miła, uśmiechnięta buźka. Super spotkanie miałyście.
Może tak kiedyś w siedlisku zlot urządzimy? Musze tylko sie spiąć i tę kuchnię dokończyć, bo kawy nie będzie jak zrobić :oops:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nie mam pojecia, jakim cudem umknęłaś mi na dobry miesiąc, ale w końcu Cię dogoniłam...na własne nieszczęście, bo mnie zazdrość dzika dopadła, jak popatrzyłam na motyle wzgórze i pooglądałam plany jego zagospodarowania :roll: To będzie ewenement nie tylko na skalę FO, ale całego kraju...rozejrzyj się już za jakąś sprawdzoną agencją ochrony, bo Ci tłum gapiów ogrodzenie stratuje :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dziękuję wszystkim za przemiłe wpisy i już piszę co się działo w sobotę na spotkaniu w Borach u Ewuni Constancji.

Ewa mieszka w pięknym miejscu w lesie, trafiłam tam bez problemu, nie licząc faktu, że za Tucholą pojechałam w przeciwnym kierunku, ale na szczęście zasięgając języka u stojącej na trasie miłej pani pilnującej wjazdu do lasu, zostałam naprowadzona na prawidłowy kierunek.
Od razu jak tylko zajechałam poczułam się jak w domu.
Ewa Constancja, Jagoda JagiS i Kasia Robaczek przywitały mnie niezwykle serdecznie i jak już gremium sabatu się utworzyło, to przystąpiłyśmy do akcji ?plan-wykon? .
Ilość roślin nawiezionych z trzech stron Polski wystarczyła na porządne i niemal kompletne obsadzenie przedogródka oraz skrzyń na tarasie. Atmosfera na spotkaniu była dodatkowo uatrakcyjniona sympatyczną rozmową z ewuniowymi domownikami, czyli jej M i synem, do tego dodać psiska i już od razu macie obraz całej imprezki ;:215
Rogala tzw. ?marcinka? przywiezionego przez Kasie pożarłam, dołożyłam do tego przepyszny serniczek upieczony przez Ewę i z odpowiednim poziomem cukru, można było zacząć prace ogrodowe. Każda z nas coś wkopywała i razem planowałyśmy rabatę a w wyniku czego wyszedł według mnie naprawdę ładny ogródek. Jagoda niestety zmykała przed zmierzchem do siebie ( powody nadal są dla mnie podejrzane, no wiecie, pełnia, czarownica i te sprawy 8-) ) a my wieczorkiem podziwiałyśmy z tarasu pełnię księżyca wyłaniającego się zza drzew w lesie? krajobraz na sabat jakby zamówiony.
Wina i nalewki niestety nie było mi dane spróbować, bo jako odpowiedzialny kierowca nie piję jak prowadzę auto, ale już wiem, że z całą pewnością nie raz jeszcze będzie okazja napić się razem z dziewczynami, ponieważ nie wyobrażam sobie nie spotkać się z nimi ponownie.
Było fantastycznie!!
Dziękuję.

W niedzielę Kasia Robaczek zrobiła mi przecudowną niespodziankę i odwiedziła piaskownicę. Wizyta była krótka, ale niezwykle owocna w nowe spojrzenie na mój ogród i porady dotyczące koniecznej reorganizacji ogrodu. Bardzo dziękuję ;:196
I przepraszam za kawę ze skisłym mlekiem :oops: :roll:

P.S. Aparat miałam, owszem, ale jako osoba małomówna z natury :twisted: nie miałam czasu nawet jednej fotki zrobić.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu cieszę się że tak miło spędziłaś weekend....zazdroszczę ociupinkę :oops:
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

variegata pisze:.... już piszę co się działo w sobotę na spotkaniu w Borach u Ewuni Constancji. .............
Aj jajjaj, Wy to sie macie dobrze ;:224
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, fajnie tak się spotkać i pogadać. Co 4 głowy to nie jedna i wierzę, że rabata jest super a skrzynie nie mniej urocze
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, następnym razem zostanę dłużej i wproszę się na kolejną kawę ;-)
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś, jestem przekonana, że będzie nam dane się spotkać jeszcze nie raz ;:196
Janusz, nie powiem, że nie :uszy
Marzka, masz rację. Takie spotkania zapadają w pamięci na całe życie.
Kasiu, nawet nie wiesz jak mnie Twoja wizyta ucieszyła. Już nie mogę doczekać się kolejnej ;:108 Obiecuję, że następnym razem kawa będzie dobra :wink:

Nie piszę nic o ogrodzie, ponieważ nic się nie dzieje niestety. Poza tym jestem pod takim wrażeniem magii, jak się zadziała u Ewy, że o swoich włościach nie chce mi się pisać, skoro serce zostawiłam w Borach. Ewa, Jagoda i Kasia są idealnymi osobami do wysysania z nich pozytywnej energii, bo i tak by zostało im jej tyle, że przeciętny człowiek takiej nie posiada ;:167
Kasia podczas wizyty u mnie, potwierdziła wcześniejsze plany na uzupełnienie rabat trawami wszelkiej maści. Wiosną będzie się działo :wink:
Dookoła już widać jesień, jest kolorowo w lasach a każdy promień słońca cieszy ogromnie.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i do napisania :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to za rok o tej porze będziesz mieć niezłe łany traw. Będzie szum, szmer i kołysanie kłosów na wietrze. Sielsko i anielsko.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

O Robaczek to miał fajnie, na własne oczy zobaczyć Twoje królestwo :lol: !
Pozdrawiam jesiennie :wit !
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Spotkania z dziewczynami oczywiście pozytywnie zazdroszczę! Nie ma to jak zgrana i kompetentna ekipa. Motyle wzgórze powaliło mnie kolorystyką. Prac w ogrodzie przez najbliższych kilka lat nie braknie, ale za to jaki piękny poczatek! Już to widzę wszystko widzę jak jest wielkie i doskonałe. Trawy przy tych kamieniach - dla mnie bomba, a perzu nawet nie widać ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”