Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

:wit Witaj Aguś wpadłam choć na chwilkę pooglądałam wszystko co piękne i w ten sposób nacieszyłam się
pięknymi widokami. ;:168
Wianuszek cudny .... ;:215
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Aga :wit - naprawde śliczne wianki produkują Twoje rączki, pozazdrościć talentu ;:333
Bordowa chryzantemka oczywiście będzie u Ciebie - przypomnij się tylko wiosną proszę, bo "skleroza to moja siostra rodzona" :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aleś zdolniacha ;:oj Ja podziwiam takie prace bo mam do tego dwie lewe ręce. Zawsze jestem pełna podziwu dla pomysłowości twórcy ;:180
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś ;:196 wianek pierwsza klasa ! ;:180
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko ;:180
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu ja naprawdę nie chcę Ci słodzić, ale podziwiam Cię pod wieloma względami, a wianki takie cudne i zgodnie do pory roku i sytuacji potrafisz zrobić, jesteś genialna ;:180 ;
Jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że chociaż za żurawkami nie przepadam, ale to zestawienie kolorów i właściwe usytuowanie w Twoim ogrodzie stanowi o ich pięknie. :)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Rewelacja! !
Artystyczna dusza z Ciebie...cudny wianek!
Buziaki
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kocham kolorystykę Twojego ogrodu. Róż i biel wrzosów, fiolet marcinków, pastelowe wiechy hortensji. I ta soczysta, głęboka zieleń ;:167
A wianek? Jesteś niesamowita. I pozwolę sobie co nieco zgapić ;:183
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu, Aniu, Justynko-klaryso, Justynko-duju, Asiu, Aguś , Aguniu, Dorotko, Miłeczko, Aguś, Małgosiu, Ilonko, Majeczko, Basiu, Jolu, Reniu, Geniu, Tajeczko, Danusiu , Aniu dziękuję Wam kochane za tak miłe słowa na temat tego co robię, wianuszki to moja pasja, podobna tej ogrodowej.... a trwa znacznie dłużej niż ogród, bo ponad 25 lat 8-) :lol: Od zawsze robiłam dekoracje, wiązanki, stroiki, wianki . Ja po prostu kocham to robić i jestem naprawdę szczęśliwa, że to co stworzę, podoba się Wam Dziękuję za wszystkie cieplutkie słowa ;:167 ;:167 ;:167

Ewuniu ja sadząc wrzosy wybrałam sporo ziemi i i wymieszałam ją z dużą ilością torfu, po posadzeniu wysypałam korą.... i to tyle :)

Justynko jeszcze troszkę, skończy się duża aktywność w ogródku i w ogóle na powietrzu i znajdzie się czas na realizację wszystkich większych i mniejszych planów :D

Aguniu ja w ogóle uwielbiam dynie.... i te duże i malutkie :lol: Dekorację w domku już mam, jeszcze na dniach cyknę całość, bo pokazałam tylko fragment a i w kuchni też są już jesienne dyniowe klimaty 8-)
Wciąż nie mogę się wziąć za dekorację tarasu i wejścia do domu :roll: bo większość dni spędzam przy przetworach.... teraz na tapecie powidła ze śliwek, z pigwowca, tony grzybów i podwójna porcja sosu słodko-kwaśnego :lol:

Dorotko mam nadzieję, że troszkę się przejaśniło, deszcz ustał i udało Ci się zrealizować choć odrobinę planów ogrodowych ;:167

Ilonko latarenki na razie po prostu sobie stoją :wink: na razie przetwory na tapecie.... mam nadzieję, ze jak się z nimi uporam, to będzie piękna pogoda i będę mogła podziałać już na powietrzu i zrobić dekoracje tarasowe z latarenkami w roli głównej :D
Wianek stoi na komodzie, w towarzystwie dyń, takich jakie ma na sobie ....

Majeczko bardzo się ciesze, że zaglądasz i wędrujesz moimi alejkami ;:196

Basiu o chryzantemce na pewno szepnę wiosną, dziękuję ;:196

Tajeczko cieszę się, że podobają Ci się żurawki w moim ogródku, ja je bardzo lubię i sadzę w każdy, nawet najmniejszy wolny kącik 8-)

Aniu zieleń jest wspaniałym tłem dla tych wszystkich kolorów jakie mieszkają w moim ogródku :D .... cieszę się bardzo, że podoba Ci się ;:196 I...... zgapiaj do woli :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Już sobie wyobrażam te pyszności.Zimą rodzina będzie zachwycona takimi delicjami.
Klimaty jesienne wspaniale . :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zrobiłam podobnie, ale chyba zbyt dawno temu :roll: Wrzośce za to rosną bardzo chętnie-dobre i to :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Zaintrygowały mnie powidła z pigwowca i sos słodko-kwaśny - mogłabyś zdradzić przepis na te rarytasy? ;:218
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jednym słowem masz talent dziewczyno. ;:138
I nawet wiem po kim..... :uszy
U mnie też przetwórnia cały czas pracuje, zimą będzie jak znalazł.
I zawsze to swoje, bez chemii i chorobotwórczych dodatków.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko śliczny wianuszek !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu faktycznie takie domowe przetwory są pachnące i pyszne..... już się obawiam, że np dżemów brzoskwiniowych do zimy wiele nie zostanie..... ciągle ktoś wynosi z piwnicy po słoiczku 8-) :lol:

Ewuniu u mnie odwrotnie..... wrzośce wszystkie mi zginęły po paskudnej zimie sprzed 2 lat, zostały tylko wrzosy, ale na szczęście one świetnie się trzymają....

Basiu oto link do sosu słodko-kwaśnego
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p3230493
a konfiturkę z pigwowca robi się bardzo prosto - naokoło 1 kg owoców daję 40 dag cukru i 0,5-1szkl wody. Owoce kroję na 4, wybieram gniazda nasienne i przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Następnie do garnka + wodę i gotuję przez około 2,5 godziny..... dosypuję cukier i gotuję jeszcze około 0,5 godziny.... wkładam gorące do słoiczków, odwracam do góry dnem i gotowe.....aha.... czasami dodaję troszkę cynamonu .... Jutro będę robiła, więc w wątku kuchennym wrzucę fotki :D

Grażynko dziękuję ;:196
Masz rację, że takie własnoręcznie przygotowane przetwory to skarbnica witamin, smaków i zapachów :D ... żadne tam E..... 8-)
Ja już po troszkę mam dość tej roboty, bo prawie z kuchni nie wychodzę, ale mam o tyle dobrze, że rodzice bardzo mi pomagają przy przebieraniu i pestkowaniu owoców i warzyw.... inaczej, to chyba bym spędzała w kuchni co najmniej 26 godzin na dobę :;230

Marysiu bardzo się cieszę, że podoba Ci się, dziękuję ;:196

Kolorowe obrazki.... szukałam jesieni ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”