Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Kasiu, wiem, że już jesteś w domu i kamień z serca mi spadł. Mam nadzieję, że miałaś spokojną drogę, bez przygód.
Ja tak naprawdę to nie wiem co mam napisać. ;:218 To był fantastyczny weekend! Dawno nie miałam okazji spędzać czasu w tak cudownym, radosnym towarzystwie. Dziękuję Ci kochna za wszystko, za każdą poświęconą mi minutę, za każdą wykopaną łopatę piachu, za każdy listek, korzonek, cierń, na podarowanych mi różach, a przede wszystkim za to, że mogłam Cię poznać. Cała moja rodzina, jest pod ogromnym wrażeniem Twojego uroku i radosnego usposobienia, a Cyryl pyta czy przyjedziesz za tydzień. ;:173

Melduję posłusznie, że do posadzenia zostały mi jeszcze: rugosy, chipek i 1 hortensja..... już nie miałam siły ale są w doniczkach więc nic im nie grozi. Nie mogę napatrzeć się na skrzynie....... są równie boskie jak nalewka Jagódki. Dziś było fatalne światło i nie zrobiłam im zdjęć, bo nie mogę sknocić byle jakimi fotkami dzieła doskonałego. Dziękuję również za wszystkie dobre rady dotyczące mojej piaskownicy. Wszystkie trafione w 100% do realizacji w najbliższym czasie.

Mam także nadzieję, że będziesz równie mile wspominać sabat w Borach przy pięknej pełni Księżyca jak ja.
Jeszcze raz dziękuję i ślę, wraz z rodziną moc serdecznych pozdrowień. ;:196

Zostawiam fotkę. "Robaczek w Piaskownicy" :D Byłaś tak szybka, że aparat z czasem się przeliczył. ;:306

Obrazek
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, cała Ty :) Ja też wiem, że spotkania w Twoim towarzystwie są niesamowite... super, że naładowałyście akumulatory wspólnie spędzonym czasem.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani :wit
Zanim odpowiem na wszystkie posty, kilak słów podziękowań dla Ewy-Constancji ;:196
Ewuniu, bardzo Ci dziękuję za gościnę, przemile spędzony czas na pogaduchach przy księżycu, za prywatny spacer po Twoich ukochanych Borach, za okazane serducho i ciepłe przyjęcie Twojej wspaniałej rodzinki. Bardzo się cieszę, że wreszcie Cię poznałam i odwiedziłam magiczne miejsce, w jakim mieszkasz. Mam nadzieję, że nowe nasadzenia nie zaburzą naturalnego uroku Twojej okolicy, a Tobie będą na co dzień sprawiać radość i przypominać o sabacie ogrodowych czarownic ;:4 Dziękuję też baaaaardzo za lekcje fotografii i prezenty, zwłaszcza za robaczki :lol:
Pozdrów ode mnie M i Cyryla, koniecznie też wytargaj Bruna i Bertę ;:167

Constancja - prawda, że do twarzy Jej w Borach? ;:131

Obrazek

Jagi & Madzia-Variegata - kochane moje, baardzo się cieszę, że poznałam kolejne bratnie dusze ;:4 Do zobaczenia na następnym sabacie, moja miotła jest w gotowości 8-)

Relacja z pobytu u Ewy u niezawodnej Jagi ;:138
Po drodze do domu wstąpiłam na chwilkę do Madzi-Variegaty i podziwiałam malowniczą okolicę Zakola Wisły. Miałam przyjemność zwiedzić nie tylko jej pięknie i stylowo urządzony domek, ale i ogromny ogród, w którym dzielnie sobie poczyna. Wzgórze motyli już teraz prezentuje się zjawiskowo, a gdy wszystkie ambitne plany zostaną zrealizowane..klękajcie narody. Madziu, dzięki za pogaduchy i...kawkę ;-)) Do zobaczenia wkrótce, mam nadzieję ;:196

Na koniec ode mnie kilka zdjęć Borów z porannego grzybobrania. Tak na marginesie, kosze były pełne, choć grzybów w nich nie było za wiele ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nastrojowe zdjęcia :D Spotkania zazdroszczę, musiało być udane :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pięknie ;:167
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, ;:oj Jak ja bym wiedziała, że Ty mnie w tym lesie..... znienacka..... tą lufą.... od tyłu zaatakujesz to bym jakieś szpilki założyła i zwiewną kieckę. A wiesz.... ten Twój obiektyw strasznie zniekształca - skaraca i poszerza. ;:306

Rewelacyjnie wyszły Ci te fotki. ;:215 Szczególnie podoba mi się ta z kładką prowadzącą nad jeziorko. Właśnie mówiłam H, że masz dobre oko i w fenomenalny sposób widzisz świat wokół siebie.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu niesamowite zdjęcia.... naprawdę.... wszystkie Twoje zdjęcia czy ogrodu, czy pojedynczych roślin, czy takich krajobrazów, jak dziś pokazane, są znakomite..... jestem oczarowana każdą Twoją fotką.... naprawdę klasa sama w sobie ;:180
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Kasiu :wit
Nie wymigasz się!
Wiem, że te róże to Twoja sprawka!
Teraz Constancja będzie miała nieustający ból głowy. Bo wredne róże mogą nie chcieć rosnąć w lesie, bo nie spodobają im się psy, bo Cyryl spojrzy na nie bez należnego nabożeństwa .... I - żegnaj spokoju!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiu co do pierwszego zdjęcia z tobą w roli głównej To jest odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku czyli ty wśród rabatek
Zdjęcia z borów piękne u mnie to same chaszcze a takie przestrzenie wśród to do pozazdroszczenia

Za twoja namową zajrzałam do Majki aby sprawdzić te róże którą poleciłaś i nie tylko ta została dopisana do mojej listy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej pięknie ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudowny weekend...piękne zdjęcia i wspomnienia w ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ula, spotkanie bardzo udane!
Ewa, nieźle mnie ubawiłaś tą trąbą ;-)) Grunt, że jesteś ;:196
Grażynko, wrażenia niezapomniane, Bory niesamowite, ale grzybów (jadalnych;-)) brak :roll: Nie wróciłyśmy jednak ze spaceru z pustymi koszami :D
Sweety, już jestem :wit Cieszę się, że zajrzałaś! Kumkwat to roślinka Mojego M, dba o nią, podlewa i ma z tego niezłą radochę :D Liście są piękne, błyszczące, kwiaty pachnące i liczne, a teraz ma już owoce ;:138
Małgosiu, czasu bylo mało, a do domu daleko. Do Ewy mam ponad 200 km, a po drodze zajrzałam do Madzi, bo przejeżdżałam akurat w pobliżu Bydgoszczy. Może następym razem? Dzięki za zaproszenie :wit
Ewa, podeślesz mi na PW pozostałe zdjęcia z sabatu? ;:196 Żałuję, że sama nie zrobiłam więcej, ale jak zwykle było za mało czasu ;:131 Obiektyw badziewny, a fotograf jeszcze słabszy ;-)) Ale Ty pasujesz do tego krajobrazu idealnie ;:170 Dziękuję za słowa na zachętę, dzięki Tobie teraz wiem na co zwracać uwagę i będę poprawiać technikę ;:333
Aguś, spotkanie było super! Zdjęcia nie oddają uroku tego magicznego miejsca..musisz je kiedyś zobaczyć na własne oczy ;:170
Agness, bardzo mi miło to czytać, dziękuję! Dopiero się uczę, a tak wdzięczny obiekt do fotografowania jak te bajkowe lasy nie zdarza się często...
Lisico, poza różami, do Constancji przyjechały też trawy, krzewy, byliny...nie obawiaj się zatem, jej dziewiczy zakątek w Borach nie straci na naturalnym uroku... Poza tym, róże, które w pocie czoła sadziła wiosną odwdzięczają się jej bujnym i zdrowym wzrostem, a jeżeli sprawia jej to radość, to czego chcieć więcej? Cyryl cieszy się, gdy mama jest szczęśliwa, a jak sam powiedział, zawsze marzyła, żeby mieć ogród ;:170 Bruno i Berta to dobrze wychowane psy i umiejętnie raportują szyszki, wycinając zakręty obok żywopłotu z rugos ;:306
ps. w nocy, koło 4 nad ranem, psy podniosły larum głośno ujadając, ponoć zobaczyły w ogrodzie...lisa! A może ....lisicę? ;:209
Ula, cieszę się, że znalazłaś to, czego szukałaś :-)
Martuś, pięknie...oj pięknie :D
Aga, dokładnie tak, jak piszesz ;:167
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ależ miałaś cudną wycieczkę i wspaniałe spotkanie ;:162 w takim miejscu sabat czarownic musi się udać, urokliwe widoki z borów, jakże dawno nie byłam w takim prawdziwym lesie :roll: no i Robaczek przy pracy ;:215
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Kasiu,
No, dobra...Wszystko wybaczam !
Jak patrzę na Wasze uśmiechnięte buzie, radość Constancji, Twój zapał i wielkie serce...
Pozostaje mi tylko pomachać lisim ogonem i pożałować, że mnie tam nie było :twisted: :evil:
A szczególnie podobało by mi się picie wina przy księżycu... ;:197
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Robaczku przypomniałas mi ten niesamowity klimacik Borów po których tak dawno juz łaziłam....prawda ze tam magicznie jakos jest ;:173
Zdjecia niesamowicie piękne ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”