Ogród Marty Cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty Cz.II

Post »

Owocnych zbiorów ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martusiu to czekamy na fotorelację.Owocnych zbiorów.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu ilu letnie są Twoje derenie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu bardzo jestem ciekawa efektów grzybobrania :D ja dziś dostałam 2 ogromne kosze grzybów ;:oj ..... po wyłożeniu były 4 duuuuże michy ...... będzie i mnóstwo do suszenia i do mrożenia na sosiki i w słoiczki na marynowane....ależ jestem zadowolona :D Naleweczka z derenia nastawiona, troszkę się martwię czy za mocno go nie podusiłam .... może później będzie problem z filtrowaniem przy zlewaniu :roll:
Martuś czy znasz odmianę jabłek, wydaje mi się, że to ta, której poszukuję, a nikt nie potrafił mi podać nazwy.... sąsiadka ma jako bezimienne drzewko, a jabłka są najlepsze jakie jadłam.... nawet lepsze od Championa, który jest moim niekwestionowanym faworytem....
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

to moje zbiory
prawdziweczki
Obrazek

rydze
Obrazek
różności
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluje udanych zbiorow. Grzybowy wysyp widze. Ja nie zbieram bo sie nie znam
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Piękne zbiory ;:138 ja nei chodze bo u mnie pełno dzików ;:219 ;:219
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,może kogoś moje słoiczki zachęcą do robienia zapasów ale na pewno dużo osób robi przetwory na zimę tylko pewnie każdy co innego ;:196

Maryniu,nie wiem jakie to odmiany,bo dostałam od kolegi z Czech ,jest sadownikiem jak przyjedzie to zapytam ;:108

Aniu,nie mam sprawdzonego przepisu na gruszki w occie,mam tylko na gruszki z gożdzikiem na słodko ;:168

Iwonko,my też pożeramy tą pastę,ja zrobiłam już 3 porcje po 3 kg papryki i chyba zrobię jeszcze z jednej porcji bo nam braknie,a konfitury z malin wyszły rewelacyjne
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś zbiory piękne ;:oj u mnie dziś idzie córka zobaczymy co znajdzie :D
a mogę cię prosić o przepis na tę pastę z papryki ;:180
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Grzybobranie ;:224 ;:224 jak najbardziej udane ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu,warto robić przetwory,bo w naszym dzisiejszym jedzeniu same ulepszacze ;:196

Małgosiu,myślę,że i u ciebie znajdą się słoiczki,zobaczysz jaką będziesz miała satysfakcję ;:168

Dorotko,ale się cieszę że jesteś, znowu do mnie zaglądnij, zrobiłaś mi bardzo miłą niespodziankę ;:196 rozszyfrowałam cię moja kochana Dorotko

Aniu,czasem nie trzeba dużo,żeby kogoś uradować,miło mi że jesteś zadowolona ;:168

Ewciu,każdy robi ile chce i ile może tu nie ma nic na siłę :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agu,Joasiu, dziękuję myślę że były owocne ;:196

Iwonko,najstarsza dereń ma 4-5 lat ale w tym roku będzie na pewno3kg natomiast te które są na zdjęciu to mają 3 lata i kupiłam malutkie ale już z owocami,kupowałam w jesieni i właśnie były na niej dwie czerwone derenie :tan

Aguś-AGNES,ty to masz szczęście ja musiałam sobie sama nazbierać i stracić pół dnia ,z nalewką jakoś sobie poradzimy,trzeba będzie dobrze wygnieść ten zacier dereniowy ,ale lepiej wyjdą wszystkie smaki,odmiany jabłek nie znam bo dostałam te jabłonki od kolegi z Czech,jest sadownikiem ale jak przyjedzie to zapytam ;:196

Aguś,-aage ja też kiedyś się nie znałam, ale szybko się można nauczyć ,a teraz to moja wielka pasja chociaż mam ich wiele :uszy

Małgosiu,grzybobranie to super zabawa szkoda ,że się boisz a może byś się wybrała z kimś kto zna lasy i może nie wszędzie są dziki ;:oj
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba z atlasem musiałabym chodzić...jednak spacery po jesienny lesie uwielbiam ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleczko,przepis na pastę paprykową jest na str,25 napisałam Iwonce-Trillum 30a,tam w przepisie nie ma napisane ,ale ja na końcu jak wszystko jest miękkie jeszcze raz miksuję i robi się taka gładka konsystencja pasty jak musztardy i uważam że to jest lepsze i wtedy dopiero do słoiczków ,ja wlewam gotujące do pełna ,mocno zakręcam,odwracam do góry nogami do wystygnięcia, zimne odwracam przykrywkami do góry i maszerują do spiżarki,na stronie32 jest gotowa ta pasta ;:196

Aniu,bardzo cieszę się z rydzów,trochę zamarynowałam a resztę udusiłam na maśle,bardzo krótko i takie z sosikiem maślanym poszły do słoiczków i do zamrażarki , będą na wigilię są pyszne ale nie wolno ich długo dusić bo mogą zrobić się gorzkie,inne grzyby można dusić dłużej,tak samo robię też z prawdziwkiem ,wspaniale zachowany smak i zapach do zup i sosów ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ,atlas jest trudny dla nowicjusza najlepszy jest dobry przewodnik osobisty i wtedy masz całkowitą pewność a jak się słabo zna na grzybach to najlepiej blaszkowych w ogóle nie zbierać ,a żaden rurkowy nie jest śmiertelny,może być tylko niejadalny i można mieć niedyspozycję,ale z grzybami trzeba bardzo uważać,ja zbieram tyle lat ,ale jak jestem czegoś nie pewna to wolę wyrzucić,albo jeszcze zapytać lepszego ode mnie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”