Wiejsko-miejski kogel-mogel
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel
Ewuniu, zapomniałam poprosić o więcej informacji na temat "Będę w tv"
Pozdrawiam, Ula
Pozdrawiam, Ula
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Ulka jeśli hortensja będzie wzbudzała Twoje wątpliwości,to mów,pisz.na wiosnę dostaniesz patyki od Limelight.
Mam również Misia Polarnego,Magical flame, Pinky Winky,wszystko to co prawda maluchy,ale na wiosnę i tak trzeba obciąć
A w Tucholi się urodziłam
Jeżeli chodzi o goryczkę,zobaczymy ... jak widać trawę już kupiłam ,jakbym na Florydzie mieszkała
A co do tv, na RENKu w Gdańsku zaczepiła mnie pani z mikrofonem i kamerą i popytała co robię na tej "Jesieni w ogrodzie".Mamcia moja oglądała po południu TV Gdańsk,ale mnie nie było
Mnie nie było ?? 

Jeżeli chodzi o goryczkę,zobaczymy ... jak widać trawę już kupiłam ,jakbym na Florydzie mieszkała

A co do tv, na RENKu w Gdańsku zaczepiła mnie pani z mikrofonem i kamerą i popytała co robię na tej "Jesieni w ogrodzie".Mamcia moja oglądała po południu TV Gdańsk,ale mnie nie było

Pozdrawiam-Ewa
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ale narobiłaś mi smaku tymi galaretkami i słodkościami wszelakimi
Zakupy rewelacyjne....ostro działasz

Zakupy rewelacyjne....ostro działasz

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, byliśmy w tym samym miejscu na zakupach
Ja jednak mniej medialna
Przegiełkę też zakupiłam, ale pani uprzedziła, że trzeba kopczyk na zimę jak dla róży.
Galaretki
Pozdrawiam z zimnych i deszczowych Kaszub

Ja jednak mniej medialna

Przegiełkę też zakupiłam, ale pani uprzedziła, że trzeba kopczyk na zimę jak dla róży.
Galaretki

Pozdrawiam z zimnych i deszczowych Kaszub

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- terlica
- 500p
Justyno jak słyszałam od mamy , nie wystąpiłam wczoraj w tv,widać ja też się nie nadaję ;-P
A tv na RENKu była, a przegiełka w Lubaniu ... byłaś i tu i tu?
Wydaję mi się ,że kopczyk jak dla róży raczej nie wystarczy. constancja znalazła ,że ta trawka żyje w 8 strefie ( ja to potem też gdzieś znalazłam) czyli od -6,7 do -12,2. Ja chcę moją pod domem posadzić,więc będzie miała troszkę cieplej i zastanawiam się ,czy nie podzielić jej na dwie kępy i jedną wsadzić i zakopczykować a drugą przechować w garażu. W doniczce widać,że ona chętnie będzie przyrastała na boki. Ładna ta trawka jest .
A tv na RENKu była, a przegiełka w Lubaniu ... byłaś i tu i tu?
Wydaję mi się ,że kopczyk jak dla róży raczej nie wystarczy. constancja znalazła ,że ta trawka żyje w 8 strefie ( ja to potem też gdzieś znalazłam) czyli od -6,7 do -12,2. Ja chcę moją pod domem posadzić,więc będzie miała troszkę cieplej i zastanawiam się ,czy nie podzielić jej na dwie kępy i jedną wsadzić i zakopczykować a drugą przechować w garażu. W doniczce widać,że ona chętnie będzie przyrastała na boki. Ładna ta trawka jest .

Pozdrawiam-Ewa
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiedziałam co robię, jak wyrzucałam telewizor! Bo co to za telewizja - bez Ciebie... 

- terlica
- 500p
ROTFL
Grzyby dostałam,zaraz obgotuję a potem na masełku podsmażę,dodam śmietanki i rach ciach obiad gotowy-a ja głupia chciałam risotto robić.
I wszystko mnie swędzi,odkryłam gniazdo ziemiórek w mojej świeżo wschodzącej pietruszce naciowej!Pietruszka poleciała za płot,posiałam już następną.Kufliki i Oncoba też miały te wstrętne larwy. Podlałam Decisem ,bo tylko to mam na stanie. Oczywiście ustawiłam żółtą miseczkę z wodą z brązowym cukrem! Jedna już się tam utopiła,ale całe mnóstwo ukatrupiłam własnoręcznie! Dobrze,że okien jeszcze nie myłam!
Grzyby dostałam,zaraz obgotuję a potem na masełku podsmażę,dodam śmietanki i rach ciach obiad gotowy-a ja głupia chciałam risotto robić.
I wszystko mnie swędzi,odkryłam gniazdo ziemiórek w mojej świeżo wschodzącej pietruszce naciowej!Pietruszka poleciała za płot,posiałam już następną.Kufliki i Oncoba też miały te wstrętne larwy. Podlałam Decisem ,bo tylko to mam na stanie. Oczywiście ustawiłam żółtą miseczkę z wodą z brązowym cukrem! Jedna już się tam utopiła,ale całe mnóstwo ukatrupiłam własnoręcznie! Dobrze,że okien jeszcze nie myłam!
Pozdrawiam-Ewa
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie w krzakach pod bzem wschodzi nowiutki koperek. Jakby tak zdążył, to jeszcze bym trochę DOMROZIŁA 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ło Jezu jaka ta Twoja goryczka piękna
Już sobie zapowiedziałem, że goryczki więcej nie kupię ale po tym zdjęciu chyba się złamię. No nie wytrzymię normalnie, muszę to cudo mieć 

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Ewuniu
dziękuję za chęci podarowania pędów hortensji, ja mam Vanilli fraise i Unique gdybyś chciała ukorzeniać. Tuchola bliska memu sercu, tam się urodziłam a 7 km. od Tucholi mieszkałam, a mój M też jest z Tucholi. Zaproszenie oczywiście aktualne. Będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam, Ula
dziękuję za chęci podarowania pędów hortensji, ja mam Vanilli fraise i Unique gdybyś chciała ukorzeniać. Tuchola bliska memu sercu, tam się urodziłam a 7 km. od Tucholi mieszkałam, a mój M też jest z Tucholi. Zaproszenie oczywiście aktualne. Będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam, Ula
- terlica
- 500p
Ula jak się będę wiosną wybierała w Twoje/moje strony,dam znać
Hortensje i nowa ostróżka

widok na rabatę różaną oraz rabata różana czekająca na róże

goryczka, pomiędzy przetacznikami ( tam gdzie kijki bambusowe, będą róże)

świecznica mikrusek

constancjo dla Ciebie Haendel,który nie odpoczywa

i mój nowy nabytek, domowy

Hortensje i nowa ostróżka

widok na rabatę różaną oraz rabata różana czekająca na róże

goryczka, pomiędzy przetacznikami ( tam gdzie kijki bambusowe, będą róże)

świecznica mikrusek

constancjo dla Ciebie Haendel,który nie odpoczywa

i mój nowy nabytek, domowy

Pozdrawiam-Ewa
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ewuniu ale ta goryczka cudna
Prawdopodobnie Haendel też mam tak została rozpoznana a zakupiona jako NN.Jak zimuje ta róża?Hortusie śliczne a co tam psinka szuka w iglaczkach 

- terlica
- 500p
jonatanko ja moje podsypuję korą sosnową,na wys. ok. 30-40 cm i obwiązuję sznurkiem (żeby mi zimowy wiatr tej kory nie porwał). Bardzo wdzięczna ta róża,niezmordowana
A piesek biega po całym ogródku ( stąd płotki przy bylinach,bo na wiosnę zostałby stratowane)

A piesek biega po całym ogródku ( stąd płotki przy bylinach,bo na wiosnę zostałby stratowane)
Pozdrawiam-Ewa
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Ewcia, dziękuję ślicznie za Händel'a. Mój dotrze w sobotę i już mam dla niej miejsce. Pod nogi dostanie Bordure Rose i może jeszcze coś do towarzystwa ale to wymaga konsultacji z ekspertem.
A wiesz, że Händel jeste jednym z rodziców Edena?

A wiesz, że Händel jeste jednym z rodziców Edena?
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa