W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Asiu dziękuję ;:168 a co chcesz kupić?
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jedną wiśnię i jedną brzoskwinię
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Marysiu
U mnie dzisiaj pada deszcz. Nie zdążyłam nawet pójść na działkę, a tam rośliny na posadzenie czekają.
Udało mi się dokończyć oglądanie Twojego wątku i muszę powiedzieć, że pięknie masz w ogrodzie ;:138
Zachwycił mnie jednoroczny aster karłowy. Piękne masz dalie szczególne te pająkowate, no i to jabłuszko czerwone - rewelacja. Moje jabłka mają miąższ różowy i też to fajnie wygląda, a do tego są bardzo smaczne. Odmiany niestety nie znam, bo kupiłam dawno temu jako 'Spartan'. Wszystko by się zgadzało, tylko ten kolor miąższu nie pasuje do odmiany, bo powinien być biały.
Pokazało się w Twoim ogrodzie mnóstwo nowych roślin. Przede wszystkim zachwycają pięknie kwitnące róże. Zauważyłam także nowe ciekawe rośliny np.heptakodium chińskie, psiankę stuliszolistną i wiele innych.
Mam nadzieję, że teraz czas pozwoli mi na bieżące odwiedziny w Twoim wątku :D
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Droga mam za sobą wiele niepowodzeń jak chodzi o brzoskwinie i wreszcie trafiłam, że owocuje - siewka rakoniewicka, ale u Ciebie jest lepszy klimat i może Iwonka Zielona Jagoda coś Ci poradzi, a wiśnie też niestety nie mam tej idealnej a wszystkie raczej nie do polecenia :oops:
Witaj Lidziu chyba powinnam zamówić fanfary! bo daaawwnnnooo Cię tu nie było i jest to szczególny dzień dla mnie. Przejrzeć mój wątek to czasochłonne zajęcie, sama rzadko cofam się w moich wątkach, chyba że czegoś ważnego szukam. Tak masz rację wiele roślin w moim ogrodzie przybyło jak na właściwie jeden rok (dwa sezony) - cóż ma wpływ na to FO w całym tego słowa znaczeniu. Obcowanie z takim i osobami jak TY, a ponieważ pociągają mnie oryginalne i rzadko spotykane rośliny to przybywa ich trochę na miarę moich skromnych możliwości, bo wiesz jak jest kupując z jedynych dochodów czyli emerytury :;230
Dziękuję za wizytę i zapraszam! czyli deszcz mi sprzyja :lol:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, brzoskwinię też mam rakoniewicką :D , kupowałam w tym roku, w szkółce małopolskiej, wiśnie natomiast mam od Konieczki, Pandy103 i Szklankę, niestety jeszcze nie owocowały, miały dużo kwiatów i zawiązków, ale zrzuciły, pewnie za młode, zobaczę co będzie za rok, śliwy od niego też mam, dwie, w tym roku był JEDEN owoc, mieliśmy z eMem zjeść na pół, swoją własną śliwkę, niestety zeżarły nam ją mrówki wredne :evil: , nie spróbowaliśmy więc jak smakuje, nasza pierwsza śliwka :;230 , za to oprócz malinówki mam trzy kosztele i z dziesięć chojuro, normalnie jestem zasypana owocami :;230
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Też miałem od niego Pandy 103 ale padła,reszta owocowych dobrze się trzyma, choć zamiast Malinowej Oberlandzkiej przysłali mi jakąś późną papierówkę, w tym roku miała pierwsze owoce ale po prostu potężne ;:oj Rok temu kupiłem od nich rokitnika, w tym drugiego dosadziłem, mam nadzieję, że to samiec i samica. Ogólnie z zakupów jestem zadowolony ale zobaczymy co będzie dalej, najstarsze rośliny od nich mam z 2010 a niektóre już się buntują np strączyn żółty i judaszowiec co roku zamiast ładnie się jesienią przebarwić to usychają im liście na gałązkach, jednak wiosną odbijają i mają bardzo duże przyrosty.
Iwonko trzy kosztele masz od Konieczki? Jak owocują?
Marysiu polało u Ciebie? U mnie od 3 do 8 rano bez przerwy, takim wąskim pasem padało od Włoszczowy po Bochnię i się załapałem ;:138
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Darmokocie, kosztelę mam jedną, na niej jest sztuk trzy owoców :D , pierwszy raz owocuje. Ja też zaczęłam kupować u nich w 2010 roku, wszystkie drzewka ładnie rosną i zaczynają jak widać owocować. Moja malinówka też pierwszy raz owocuje, owoce są ogromne i na razie fioletowe, może masz jednak oberlandzką a nie papierówkę?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, bylica jest prześliczna, ostatnio mam fazę na szare :) No i krwawnik świetny, ciekawe, czy moje na wsi poczuły już grunt pod nogami i pokażą, że się przyjęły... Powinnam trawę skosić, ale leje niestety. Miałam robić oszałamiające zakupy na Święcie Kwiatów, Warzyw i Owoców w Skierniewicach, a tu kicha (dosłownie i w przenośni, kicham jak "z moździerza")
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu ale popędził twój watek ...łoj ;:oj
Wiesz ,strasznie lubią tą małą cudna ,srebrniutką bylicę....jest fantastyczna..wczoraj sie na na zagapiłam jak była cała w kropelkach rosy...zjawiskowa ;:oj
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu i jak popadało u Ciebie na pewno tak samo jak u Mnie :;230 podlało za nas roślinki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to czuję jak ulegnę Konieczce to z malinówką! bardzo chciałabym mieć te jabłka :lol:
czy masz warunki żeby przechować zbiory :?: ;:306
Michale owszem lało ładnie od której nie wiem bo spałam i obudził mnie deszcz, ale to było koło 6 ;:224
Zuziu coś słabo się smarujesz i nie przechodzi, co? popatrz gdyby nie pieniądze wydane na specyfiki to czysta oszczędność ;:306 Krwawnik na pewno się przyjął, zobaczymy jak zimę zniosą ;:131
Dorotko to nie wątek pędzi to Ciebie nie ma ;:219 masz też taka bylicę - śliczniutka ;:215
znowu znikniesz?
Reniu to już standard jeden dzień harówy i jeden odpoczynku ;:304

a ładnie ma być w niedzielę ;:3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Nie ...nie zniknę, juz zapusciłam korzonki ;:108
Ta byliczunię muszę porozsadzać bo ślicznotka z niej wyjątkowa ;:333
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu dzisiaj nic nie pooglądałam musiałam tylko wytężyć wzrok aby poczytać ;:202
Jak tam grzybki w lesie, rosną ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko to co będzie kawka rano u Ciebie? ;:303
Marysiu zdjęcia są wczorajsze a dzisiaj balowałam w K. i są na wyspie! Grzybki miałam szukać rano to lało, a potem już nie było czasu :oops: niejadalnych mam wysyp w ogrodzie więc kto wie :?:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu wielkie ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny