W wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W wiejskim ogrodzie
Asiu dziękuję
a co chcesz kupić?

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witaj Marysiu
U mnie dzisiaj pada deszcz. Nie zdążyłam nawet pójść na działkę, a tam rośliny na posadzenie czekają.
Udało mi się dokończyć oglądanie Twojego wątku i muszę powiedzieć, że pięknie masz w ogrodzie
Zachwycił mnie jednoroczny aster karłowy. Piękne masz dalie szczególne te pająkowate, no i to jabłuszko czerwone - rewelacja. Moje jabłka mają miąższ różowy i też to fajnie wygląda, a do tego są bardzo smaczne. Odmiany niestety nie znam, bo kupiłam dawno temu jako 'Spartan'. Wszystko by się zgadzało, tylko ten kolor miąższu nie pasuje do odmiany, bo powinien być biały.
Pokazało się w Twoim ogrodzie mnóstwo nowych roślin. Przede wszystkim zachwycają pięknie kwitnące róże. Zauważyłam także nowe ciekawe rośliny np.heptakodium chińskie, psiankę stuliszolistną i wiele innych.
Mam nadzieję, że teraz czas pozwoli mi na bieżące odwiedziny w Twoim wątku
U mnie dzisiaj pada deszcz. Nie zdążyłam nawet pójść na działkę, a tam rośliny na posadzenie czekają.
Udało mi się dokończyć oglądanie Twojego wątku i muszę powiedzieć, że pięknie masz w ogrodzie

Zachwycił mnie jednoroczny aster karłowy. Piękne masz dalie szczególne te pająkowate, no i to jabłuszko czerwone - rewelacja. Moje jabłka mają miąższ różowy i też to fajnie wygląda, a do tego są bardzo smaczne. Odmiany niestety nie znam, bo kupiłam dawno temu jako 'Spartan'. Wszystko by się zgadzało, tylko ten kolor miąższu nie pasuje do odmiany, bo powinien być biały.
Pokazało się w Twoim ogrodzie mnóstwo nowych roślin. Przede wszystkim zachwycają pięknie kwitnące róże. Zauważyłam także nowe ciekawe rośliny np.heptakodium chińskie, psiankę stuliszolistną i wiele innych.
Mam nadzieję, że teraz czas pozwoli mi na bieżące odwiedziny w Twoim wątku

- Maska
- Kontakt:
Aniu Droga mam za sobą wiele niepowodzeń jak chodzi o brzoskwinie i wreszcie trafiłam, że owocuje - siewka rakoniewicka, ale u Ciebie jest lepszy klimat i może Iwonka Zielona Jagoda coś Ci poradzi, a wiśnie też niestety nie mam tej idealnej a wszystkie raczej nie do polecenia
Witaj Lidziu chyba powinnam zamówić fanfary! bo daaawwnnnooo Cię tu nie było i jest to szczególny dzień dla mnie. Przejrzeć mój wątek to czasochłonne zajęcie, sama rzadko cofam się w moich wątkach, chyba że czegoś ważnego szukam. Tak masz rację wiele roślin w moim ogrodzie przybyło jak na właściwie jeden rok (dwa sezony) - cóż ma wpływ na to FO w całym tego słowa znaczeniu. Obcowanie z takim i osobami jak TY, a ponieważ pociągają mnie oryginalne i rzadko spotykane rośliny to przybywa ich trochę na miarę moich skromnych możliwości, bo wiesz jak jest kupując z jedynych dochodów czyli emerytury
Dziękuję za wizytę i zapraszam! czyli deszcz mi sprzyja

Witaj Lidziu chyba powinnam zamówić fanfary! bo daaawwnnnooo Cię tu nie było i jest to szczególny dzień dla mnie. Przejrzeć mój wątek to czasochłonne zajęcie, sama rzadko cofam się w moich wątkach, chyba że czegoś ważnego szukam. Tak masz rację wiele roślin w moim ogrodzie przybyło jak na właściwie jeden rok (dwa sezony) - cóż ma wpływ na to FO w całym tego słowa znaczeniu. Obcowanie z takim i osobami jak TY, a ponieważ pociągają mnie oryginalne i rzadko spotykane rośliny to przybywa ich trochę na miarę moich skromnych możliwości, bo wiesz jak jest kupując z jedynych dochodów czyli emerytury

Dziękuję za wizytę i zapraszam! czyli deszcz mi sprzyja

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, brzoskwinię też mam rakoniewicką
, kupowałam w tym roku, w szkółce małopolskiej, wiśnie natomiast mam od Konieczki, Pandy103 i Szklankę, niestety jeszcze nie owocowały, miały dużo kwiatów i zawiązków, ale zrzuciły, pewnie za młode, zobaczę co będzie za rok, śliwy od niego też mam, dwie, w tym roku był JEDEN owoc, mieliśmy z eMem zjeść na pół, swoją własną śliwkę, niestety zeżarły nam ją mrówki wredne
, nie spróbowaliśmy więc jak smakuje, nasza pierwsza śliwka
, za to oprócz malinówki mam trzy kosztele i z dziesięć chojuro, normalnie jestem zasypana owocami 

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Też miałem od niego Pandy 103 ale padła,reszta owocowych dobrze się trzyma, choć zamiast Malinowej Oberlandzkiej przysłali mi jakąś późną papierówkę, w tym roku miała pierwsze owoce ale po prostu potężne
Rok temu kupiłem od nich rokitnika, w tym drugiego dosadziłem, mam nadzieję, że to samiec i samica. Ogólnie z zakupów jestem zadowolony ale zobaczymy co będzie dalej, najstarsze rośliny od nich mam z 2010 a niektóre już się buntują np strączyn żółty i judaszowiec co roku zamiast ładnie się jesienią przebarwić to usychają im liście na gałązkach, jednak wiosną odbijają i mają bardzo duże przyrosty.
Iwonko trzy kosztele masz od Konieczki? Jak owocują?
Marysiu polało u Ciebie? U mnie od 3 do 8 rano bez przerwy, takim wąskim pasem padało od Włoszczowy po Bochnię i się załapałem

Iwonko trzy kosztele masz od Konieczki? Jak owocują?
Marysiu polało u Ciebie? U mnie od 3 do 8 rano bez przerwy, takim wąskim pasem padało od Włoszczowy po Bochnię i się załapałem

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Darmokocie, kosztelę mam jedną, na niej jest sztuk trzy owoców
, pierwszy raz owocuje. Ja też zaczęłam kupować u nich w 2010 roku, wszystkie drzewka ładnie rosną i zaczynają jak widać owocować. Moja malinówka też pierwszy raz owocuje, owoce są ogromne i na razie fioletowe, może masz jednak oberlandzką a nie papierówkę?

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu, bylica jest prześliczna, ostatnio mam fazę na szare
No i krwawnik świetny, ciekawe, czy moje na wsi poczuły już grunt pod nogami i pokażą, że się przyjęły... Powinnam trawę skosić, ale leje niestety. Miałam robić oszałamiające zakupy na Święcie Kwiatów, Warzyw i Owoców w Skierniewicach, a tu kicha (dosłownie i w przenośni, kicham jak "z moździerza")

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Marysiu ale popędził twój watek ...łoj
Wiesz ,strasznie lubią tą małą cudna ,srebrniutką bylicę....jest fantastyczna..wczoraj sie na na zagapiłam jak była cała w kropelkach rosy...zjawiskowa

Wiesz ,strasznie lubią tą małą cudna ,srebrniutką bylicę....jest fantastyczna..wczoraj sie na na zagapiłam jak była cała w kropelkach rosy...zjawiskowa

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu i jak popadało u Ciebie na pewno tak samo jak u Mnie
podlało za nas roślinki.

- Maska
- Kontakt:
Iwonko to czuję jak ulegnę Konieczce to z malinówką! bardzo chciałabym mieć te jabłka
czy masz warunki żeby przechować zbiory
Michale owszem lało ładnie od której nie wiem bo spałam i obudził mnie deszcz, ale to było koło 6
Zuziu coś słabo się smarujesz i nie przechodzi, co? popatrz gdyby nie pieniądze wydane na specyfiki to czysta oszczędność
Krwawnik na pewno się przyjął, zobaczymy jak zimę zniosą
Dorotko to nie wątek pędzi to Ciebie nie ma
masz też taka bylicę - śliczniutka
znowu znikniesz?
Reniu to już standard jeden dzień harówy i jeden odpoczynku
a ładnie ma być w niedzielę

czy masz warunki żeby przechować zbiory

Michale owszem lało ładnie od której nie wiem bo spałam i obudził mnie deszcz, ale to było koło 6

Zuziu coś słabo się smarujesz i nie przechodzi, co? popatrz gdyby nie pieniądze wydane na specyfiki to czysta oszczędność

Dorotko to nie wątek pędzi to Ciebie nie ma

znowu znikniesz?
Reniu to już standard jeden dzień harówy i jeden odpoczynku

a ładnie ma być w niedzielę

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Nie ...nie zniknę, juz zapusciłam korzonki
Ta byliczunię muszę porozsadzać bo ślicznotka z niej wyjątkowa

Ta byliczunię muszę porozsadzać bo ślicznotka z niej wyjątkowa

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu dzisiaj nic nie pooglądałam musiałam tylko wytężyć wzrok aby poczytać
Jak tam grzybki w lesie, rosną

Jak tam grzybki w lesie, rosną

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Dorotko to co będzie kawka rano u Ciebie?
Marysiu zdjęcia są wczorajsze a dzisiaj balowałam w K. i są na wyspie! Grzybki miałam szukać rano to lało, a potem już nie było czasu
niejadalnych mam wysyp w ogrodzie więc kto wie 

Marysiu zdjęcia są wczorajsze a dzisiaj balowałam w K. i są na wyspie! Grzybki miałam szukać rano to lało, a potem już nie było czasu

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu wielkie

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny