To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie jak rosną wrzosy moich sąsiadów- wrzośce wszystkie wypadły a wrzosy rosną praktycznie na skarpie dołu z którego wybierany był piach na budowę . Nie podlewane nawet podczas suszy :wink: .
Jutro wybieram się na działeczkę w związku z tym mam troszkę roślinek do wysadzenia ;:306 ;:306 ;:223 ;:223 .
W watku Ewy rozalki zobaczyłam miskanta Gold Bar - nie wiem czy to zasługa samego miskanta czy też naszej Ewuni która robi wspaniałe zdjęcia, że trawsko ;:306 to zwróciło szczególnie moja uwagę ;:224 ;:209 .Mimo że mam kilka zebrowanych musiałam zakupić- mam nadzieję ze za rok będzie wspaniale się prezentował - pójdzie w nogi hortensji która jest prowadzona na drzewko ;:224

Obrazek

przyszła też piórkówka ;:306

Obrazek

i aby przesylka się oplacała dodatkowo wrzuciłam trzy hortensje ;:218

Obrazek

Dostałam od Halinki ;:196 kielichowca który również musi znaleźć miejsce na mojej działce bo słynie (podobno) z odstraszania nornic :wink:

Obrazek

Dziewczynki nadciąga jesień i warto pomyśleć o kwiatach hortensji ,aby cieszyć się nimi całą zimę . Ja mam zamiar kilka jeszcze wybarwionych ususzyć i wstawić do wazonu :wink:

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu jestem pierwszy raz i jestem zauroczona Twoimi Hortensjami.Po prostu cudo ;:oj ;:oj ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewo ;:196 Piórkówka i miskant - śliczne ;:63 ;:63 a jakie hortensje zakupiłaś ????
Kielichowiec naprawdę odstrasza nornice ???????????????????? jeśli tak to napisz od której Halinki kupiłaś to i ja sobie sprawie bo moje nornice niczego się nie boją i nic na nich nie działa ;:185 ;:185
bukiet ;:215
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Gosiu zapraszam częściej.
Tereniu tak wyczytałam o kielichowcu wonnym , ale ile w tym prawdy to się okaze - ponoć liście , kwiaty jak i korzenie odstraszają nornice. Nie kupowałam dostałam na wymiankę.
Z hortensji kupiłam Levanę i Bombschel oraz starą poczciwą grandiflorę ,bo nie miałam w formie krzaczka. Poprzednia okazała się pomylką :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Muszę więcej poczytać o tym kielichowcu wonnym i rozejrzeć się za nim ;:108 i zobaczyć co to za hortensja Bombschel jeszcze takiej nazwy nie słyszałam ;:185
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Ewciu widzę, że kolekcja hortensji powiększa się u Ciebie.Nie znam LEVANY ,muszę o niej poczytać . To bukietowa czy ogrodowa ?
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooooooooo widzę mojego fikusika, piękny jest ;:138 ;:138

trawki masz świetne, zebrinka wspaniała.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę i następne bukietóweczki do kolekcji ;:333
Mój Misiek troszeczkę się przypalił :cry:

Trawki superanckie, szczególnie pióróweczka
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
A ktoś mi tu mówił, że po 3 latach przejdzie miłość do hortensji ;:306
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Tereniu to miniaturka :wink:
Małgosiu no troszkę się uzbierało ;:306 - będzie ponad 20 samych bukietowych , ale przecież wiesz jak to jest .
U ciebie chyba na razie przewaga ogrodówek - u mnie niestety nie mają szans . Mialam cztery kwitnące na jednorocznych - zostały trzy ;:306 jedną już wydałam .Levana to hortensja bukietowa.
Agaciu alez masz bystre oczko ., ładniusi jest ;:108 nawet Olek dzisiaj powiedział .
Ładne toto.
Jutro jadę na działkę z sąsiadem jeżeli uda mi się go zbałamucić na przywoź roślinek jego autem to w poniedziałek do Ciebie wyjadą :wink:

Ewunia - czy to ja :shock: tak mowilam ;:306 ;:306 Ewuś ale to byl zakup z przymusu no bo jak można zapłacić za przesyłkę jednej roślinki 16 zł , a tak się rozeszło na 5 sztuk :;230 :;230 .
Ilonka i tak już prawie koniec sezonu ;:306 u mnie też jeden kwiat się przypalił jeszcze w sierpniu ;:168 ;:168
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu śliczny miskancik! i nowe hortensje jadą do ogródka!
A ten stolik taki ogrodniczy :wink:
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewcia :evil: :evil: czemu nie powiedziałaś że kupujesz ? przesyłka byłaby jeszcze tańsza - piękne zakupy
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Marysiu ten "stolik" to pólka oparta na balustradzie i parapecie - na niej trzymam roślinki do wywiezienia na działkę gdy przyjdą za wcześnie ;:306
Elu przepraszam to taki spontan ;:306 Elu podobno grzyby w naszym rejonie się pokazały - kuzyn nazbierał wczoraj dwa wiadra . Jeżeli dotrę na działkę przed zmrokiem to oczywiście zajrzę do lasu . Będę na działce sama wiec gdybyście jechali do siebie to możecie podjechać . Podzielimy miskancika bo ma sporo źdźbeł

Miałam dziś pracować do 16 i o 17 ruszyć na działkę jednak pracę skończyliśmy wcześniej i niebawem ruszam na swoją wioskę :wink: . Życzę wszystkim udanego weekendu - ja zamierzam palić we wkładzie kominkowym :;230 :;230 wyrwać ogórki, przekopać "warzywniak" w którym wszystko zostało spalone przez słonce (Tylko chwasty nie ;:306 ) oprócz tego spuścić wodę z basenu i złożyć trampolinę- oj nie wiem czy mi się uda wszystko zrobić
A i jeszcze zadołować doniczki na zimę.
Oczywiście to tylko plany bo jak się okaże ,że jest wysyp to najprawdopodobniej nic nie zrobię tylko po lesie będę chodzić ;:304
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

O widzę ,że u Ewci zapowiada się bardzo pracowity weekend...
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Ewka - u nas już są grzyby- na obiad nazbierane ale o wysypie to ciężko mówić :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”