Deszcz, długo wyczekiwany przez moje roślinki, jednostajnie bębni kropelkami o dach. Ten nieco monotonny, cichy odgłos, uspokaja i cieszy - nareszcie trawa się zazieleni i rośliny wzmocnią po wielotygodniowej suszy. Wszystkie kurze umyte, kolory zalśnią intensywniej, zieleń straci odcień szarości ! Woda to życie
Jacku, niestety nie wiem co to za lilak, bo kupiłam bez etykiety. Jest niewielkiego wzrostu, ma przepięknie wybarwione, jasne kwiaty na ciemnych łodyżkach

Podoba mi się ogromnie, nawet dużo bardziej od Palibina... Gdybym umiała go sama rozmnożyć, już miałabym nową bzową rabatkę

Jak słusznie zauważyłeś, jako jedyny, przebarwił się na cudny bordowy kolor ...
Grażynko z premedytacją brałam dwa kotki, chciałam żeby bawiły się ze sobą wesoło i spały razem przytulone...
Masz rację, papierowe kulki i piłeczki, są wspaniałe do grania w nogę
Magduś dla mnie to umaszczenie, też najładniejsze
Agnieszko,u hodowcy, od którego mam Maluchy została jeszcze ich siostrzyczka - prześliczna i miziasta...
Marysiurazem z przybyciem kociąt, cały dom napełnił się życiem i radością
Moja najstarsza kotka ma już czternasty rok i najchętniej śpi, zwinięta w kłębuszek, a Lucek sześciolatek, też już spoważniał i psoty mu nie w głowie. Zaś Maluchy dokazują, ciesząc swoją żywiołowością i wigorem
Aniu rozchodniki rozmnażają się wyjątkowo łatwo, więc takie rozchodnikowe marzenie można szybko zrealizować
Twój jeden rozrabia, a wyobraź sobie, co wyprawiają dwa
Gosiu brytyjczyki, też grzechu warte
Co do zdjęć trawek, wpisz u góry z lewej strony w wyszukiwarkę nazwy: Sorghastrum nutans /Indian Steel/ oraz Eragrostis trichodes, i pokażą Ci się zdjęcia, które już są w moim wątku.
Możesz też zobaczyć więcej u w.Googla, klikając w grafikę
Obydwie tolerują suszę i mniej urodzajną glebę, choć oczywiście nie pogardzą żyźniejszą i wilgocią. Rosną wtedy piękniej.

Więcej na ich temat możesz poczytać w encyklopedii traw.
Reniu