Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka

Post »

Cześć Krzysiu;półki w piwnicy z przetworami się zapełniają.Zimą dobrze sięgnąć słoik z czereśniami,wiśniami lub śliwkami a uwielbiam powidła ze śliwek.Co do pogody, to cały dzień było ładnie,dopiero koło 23.00 zaczął padać deszcz.Oby jutro nie padało,bo chcemy jechać na działkę.Co do kwiatków,to się nie przejmuj,może jakaś z Pań pomoże.Zobaczę co mam jeszcze do pokazania.Pozdrawiam Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:shock: To jest tamaryszek, on wydawał się mniejszy na wcześniejszych fotkach :!: :shock:

Kurcze a gruchy jakie fajne :lol:
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Ryszardzie czy nie masz zadużo śliwek ja je uwielbiam a moje drzewko jest takie małe i młode że pokwitnieniu była jedna śliweczka ale się gdzieś zapodziała
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Tak, Tamaryszek się rozbujał,na zdjęciu leżącą gałąź podwiązałem i wygląda przyzwoicie.Chociaż w górę ,też mocno poszedł,jest wyższy od żywopłotu(2m).Chciałem go przyciąć,ale miał obrońcę, moją żonę.
Gruszka-Konferencja, jestem bardzo z niej zadowolony,
Dzisiaj nie byłem na działce,tak wyszło,chociaż pogoda była możliwa,nie padało.Jutro pojadę to przywiozę śliwek.
Pozdrawiam Ryszard.Zobaczę co u Ciebie nowego. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Tak,Zosiu;latoś śliwki obrodziły,chyba za zeszły rok,bo nic nie było.Szczególnie Ulena ma bardzo dużo śliwek.Staram się obrywać te bardziej dojrzałe,bo osy i pszczoły ostro pracują.Z Twoją śliweczką Musisz jeszcze poczekać,ale z każdym rokiem będzie lepiej.Pozdrawiam Ryszard Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jakie ciekawe towarzystwo miałeś po drodze. Pewnie głośne te gąski musiały być.A co do tamaryszka to Ja bym też myślał o jego przycięciu ale skoro takiego miał obrońce to bym też nie ryzykował. :wink: :)
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Krzysiu;to nie gęsi,tylko kaczki,ale jedno i drugie,to ptaki.w sprawie Tamaryszka zgadzasz się ze mną.Powiedz mi co z nim robić na zimę,dół mogę zabezpieczyć, ale górę?.Chociaż dotychczas nic przy nim nie robiłem i wytrzymywał zimy.Przyjdzie czas to będę się zastanawiał.Dzisiaj też nie byłem na działce,tak wychodzi,jutro już nie odpuszczę,nawet gdy będzie padać.Wkleję parę fotek od synowej,bo z botanika wkleję u Ciebie.U nas było dzisiaj 29 stopni i ładnie.Pozdrawiam Ryszard Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Krzysiu;co to za drzewko jest na czwartym zdjęciu?. Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:oops: Widać mieszczuch ze mnie hahahahahha kaczkę pomyliłem z gęsią hahahah A na tej fotce chyba jest metasekwoja chińska zdjęcie z daleka i nie bardzo mogę stwierdzić ale wydaje mi się że to metasekwoja traci igły na zimę jak modrzew :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Ryśku i ja Cię odwiedziłam ,jestem pod wrażeniem jak u Ciebie fajnie :D :D :D a te owoce niam naim czereśnie ,śliwki ale narobiłes mi smaku ;:8 Twój syn ma śliczne pieski ,też mam owczarka niemieckiego .Bardzo lubię tę rasę psów :D Pozdrawiam Cię mocno i powiem ogród masz śliczny :)
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

Witam ale tu u ciebie ładnie a te gąski hihih
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Brawo,Krzysiu,to drzewko, to sekwoja,tak mi mówił syn,bo ja nie wiedziałem.Byłem dzisiaj na działce,chociaż rano padało,żona pozbierała ogórki,pomidory i inne warzywo,po fasoli grządkę skopałem i posiałem poplon (łubin).Zerwałem dwa wiadra śliwek i do domu.Będzie następna partia zapraw.Jutro idziemy z wnuczkami do miasta,oczywiście podreperuję sobie zdjęciotekę.Oby nie padało.Pozdrawiam Ryszard. Wkleję parę fotek starego znajomego,dziś zrobiłem. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Jolu;dzięki za odwiedziny.tak w tym roku nie narzekamy,roboty jest dużo ,ale za to później,niebo w gębie.
Też bardzo lubię psy,chociaż w domu nie mamy.Uważam,że trzeba mieć warunki do trzymania dużych psów.Często jeździmy do syna,to mogę nadrobić brak psa w domu.Owczarki to bardzo mądre psy,podobają mi się.Niedługo wdepnę do Ciebie.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard. Obrazek
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witam, fajna ta Twoja działeczka. Dobrze, że owoce w tym roku Ci obrodziły.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:? Jestem zaskoczony bo nie doszło mi powiadomienie od Ciebie że odpisałeś. Dobrze że zajrzałem bo fajne boćki widzę :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”