Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Wandziu więc jesteśmy umówione ;:196
Prześlicznie kwitną Ci Million Bells, ja mam je po raz pierwszy w tym roku i już wiem, że będę sadziła w kolejnych latach..... zakochałam się, są piękne i kwitną niezawodnie całe lato :D
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj jesiennie się robi :? Nie powiem, że dobrze. Potem zima, śnieg i koniec macierzyńskiego ;:224 :(

Grr.
Ale pięknie Ci się rozkwitły te petunie/surfinie (nigdy nie wiem co to jest). Fajnie z lobelią to wygląda ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja uwielbiam jesień w ogrodzie.
Twój o tej porze roku wygląda cudownie.
Trawy robią niesamowite wrażenie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu za rok chyba spróbuję z Million Bells,ślicznie wyglądają u Ciebie ;:108
Oj te Twoje widoczki,wspaniałe ;:167
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu miałam rozplenicę Rubrum i postanowiłam przezimować ją w domu...zasuszyłam ;:131
Teraz żałuję, że nie zostawiłam jej jednak na zimę w ogrodzie, a nuż by przeżyła.
Zresztą przekonamy się, jak u ciebie sobie poradzi. Wtedy znowu skuszę się na doniczkę, bo bardzo podobają mi się jej liście.
Widzę, że w balii zamieszkała trawa...na to nie wpadłam ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zainspirowana Twoimi trawami przejrzałam swoje i nie jest źle. Całkiem sporo sie ich nazbierało. Ale w sprawie Rubrum nadal sie waham - wziąć czy nie do garażu. Chyba jednak wezmę, bo szkoda mi jej, by zmarzła. A i tak będę tam zimować datury i niektóre chryzantemy.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Wandziu!
Kolejny piękny dzień przed nami... słyszałam co prawda w radio, że ma wieczorem padać, ale póki co, można korzystać z dobrodziejstw pogody.
Rubrum posadziłam w skrzyniach i będę zabezpieczać - zobaczymy, może uda się ją w ten sposób przezimować. Jest przepiękna!
Dobrego tygodnia Ci życzę,
A
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

marze o takim pięknym "buszu" jak u ciebie ...tylko siedzieć i podziwiać(albo zgapiać ;:131 ) :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,i jesień u ciebie potrafi byc piękna,trawy masz imponujace.Czy masz może u siebie hortensje omszoną aspera macropfilla?Sprawiłam sobie na agrze i ciekawi mnie czy bedzie taka kaprysna jak ogrodówki.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wandziu, witam Cię serdecznie. Twój ogród jest piękny późnym latem, a jeżówki powalają mnie swoją urodą. Ja w tym roku dokupiłam kilka odmian u Mariusza z Fo i byłam bardzo zadowolona z rozmiarów sadzonek. Ciekawa natomiast jestem tego jak przezimują? Od 5 października mama będzie w sanatorium w swoich rodzinnych stronach tzn. w Nałęczowie, w związku z czym oczywiście odwiedzę ją tam i przy okazji okoliczne szkółki. Mam ogromną ochotę odwiedzić Majewskich i zaopatrzyć się we wrzosy u źródła. Mnie ciągnie w stronę Lublina, nie wiem dlaczego, ale tamte rejony Polski podobają mi się równie mocno jak okolice Krakowa. Tymczasem pozdrawiam Cię serdecznie i przesyłam słonko z Grecji.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysad71, ja kupiłam niedawno cebule tulipanów w Biedronce. W zeszłym roku też posadziłam i byłam zadowolona, bo zgadzały się ze zdjęciami na opakowaniach. Taniutko i ładnie. Niczego wiećej mi nie trzeba. I właśnie kupiłam dużo jednego koloru, a nie po jednej torebce różnych kolorów. Zresztą i tak zaczęłam je traktować jak jednoroczne, najwyżej dwuletnie, bo później się wyradzają i już nie są ładne. Bardzo mi przyjemnie Krysiu, że mimo braku własnego wątku odwiedzasz mnie od czasu do czasu w moim. Pozdrawiam cię serdecznie. No i gratuluję drugiej wnusi/wnusia. :D
AgaNet, witam Aga, pytasz, jakie kupiłam tulipany. Cztery rodzaje, kupiłam te, co były w sklepie, oprócz czerwonych i żółtych, bo do tych kolorów mam jakiś uraz. Ja lubię takie pastelowe barwy. Co do hortensji to też będę musiała wiosną pzesadzić swoje Vanilki, bo mają za mało słońca i słabo kwitną.
AGNESS, ja też Aguś będę sadziła Million Bells w rozmaitych kolorach, bo kwitną od maja aż po dzień dzisiejszy.
Steasi, to nie są petunie, tylko Million Bells, czyli "milion dzwoneczków" i rzeczywiście kwiatków mają mnóstwo przez cały długi sezon. Do donic są idealne. Polecam ;:108
Margo, trawy są the best, ale nie można ich sadzić za blisko siebie. Ja popełniłam ten błąd i niestety będę musiała wiosną przesadzać. Trudno, człowiek stale uczy się na błędach.
Annes77, absolutnie powinnaś Aniu spróbować z tymi kwiatkami. Nie są wymagające, ale raczej wolą pod dachem niż pod niebem.
heliofitka, zobaczymy, Iwonko, co będzie po zimie z tą rubrum. Na razie się zachwycam i w tej chwili nie chce mi się wierzyć, żeby miała zniknąć.
sweety, ja Aniu bym wzięła tę rozplenicę do domu, gdybym ją miała w doncy, ale z gruntu nie będę wykopywać, bo i tak mogłaby się przez to uszkodzić. O ile pamiętam, to w zeszłym roku bardzo dobrze ci się przechowały rośliny. U mnie jest za ciemno.
aguniada, tak, ta Rubrum jest niesamowita. Gdy ją kupowałm to w ogóle nie wiedziałam, że to rozplenica i sprzedawca też nie miał pojęcia. Tak więc przez przypadek mogę się teraz nią zachwycać. A co będzie.... to będzie.
patkaza, bardzo mi miło, że sprawiłam ci przyjemność. Mój busz jednak zrobił się zbyt buszowaty i teraz biegam i go rozrzedzam, bo jest po prostu tłok, a ja przestałam lubić taką ciasnotę. Koncepcja mi się właśnie zmieniła.
małgocha, uwielbiam jesień właśnie ze względu na trawy i hortensje. A tej hortensji, o którą pytasz, nie mam. I w ogóle już żadnej nowej nie zmieszczę.
Bogulenko, ale masz fajnie w tej Grecji. Jakoś nigdy tam nie byłam, choć bardzo mnie pociąga. Na razie wybieramy się w Bieszczady. Też będzie ładnie. Muszę sprawdzić na mapie, czy są tam w okolicach jakieś szkółki lub ogrody, bo koniecznie muszę odwiedzić i pooglądać. Tymczasem pozdrawiam cię z daleka :wit

Obrazek

Pojedyncze jesienne różyczki
Obrazek

Promienie słoneczka przedzierają się przez liście dębu
Obrazek

Turzyce wygrzewają się na kamieniach pod dębem
Obrazek

Stipa w donicy na tarasie.
Obrazek

Żurawki nabierają ciekawych kolorków :D
Obrazek

Niedawno zakupiona Sunday Fraise. Ma na końcach pędów malutkie pączuszki. Może jeszcze zdążą zakwitnąć przed zimą,
Obrazek

Widoczek na wyprodukowane własnoręczne sadzoneczki żurawek Amber Waves :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj jak magicznie masz w ogrodzie.
Właśnie zawsze myślałam, że to jest taka odmiana petunii ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, piękne te trawki, rozmaite struktury, kolory..idealnie wpisują się w Twoj ogrod.
Ja tez zostawiam rubrum w gruncie, co będzie, to będzie.
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Steasi, Robaczku i inni zaglądający witam z rana

trawiasto...

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu nie mogę napatrzeć się na te trawiaste widoki...... zwiewnie i pięknie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”