Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Asiu mam nadzieję, że spodoba Ci się gotowa dekoracja :D

Justynko ja dalii nie mam, ale podziwiam je u Ciebie są piękne :D
U mnie doniczkowce są chyba jeszcze piękniejsze niż latem.... aż szkoda, ze jeszcze trochę i trzeba będzie je przycinać i wnosić do domu....
Wrzosów mam sporo w ogródku, ale chyba sie skuszę i kupię kilka doniczek na taras :roll:

Aguniu jak wiesz ja w ogrodzie kocham tęczę barw, więc mi bardzo podoba się takie połączenie o którym piszesz.... Ty lubisz bardziej stonowaną kolorystykę.... ale tak sobie myślę, że jesień to czas kolorów i takie połączenia nawet w stonowanym kolorystycznie ogrodzie nie nie rażą a wprowadzają jesienny klimat..... tym bardziej, że za chwilę liście drzew i krzewów przybiorą gorące barwy.... rudości, brązy, złoto.... i to wszystko pięknie się scali :D Ale wiesz..... są i zielone dynie 8-) :lol:
Wspaniały masz pomysł z dekoracją latarenek.... czy pozwolisz , że go zastosuję u siebie ??? ;:196

Jesiennie, mimo, że to jeszcze lato ;:224 :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusiu, oczywiście :)
Zobacz proszę tu i tu. Podoba mi się też ten minimalistyczny wieniec.

;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusiu ...serdecznie witam - co prawda u schyłku dnia , ale zawsze podczytuję , a mało się ujawniam ;:196 . Wrzosy obrazują - nawet bez słów - jaka pora roku się zbliża , a i dynie , chryzantemy , rozchodniki okazałe , zimowity i astry takoż .
Energetyczne masz chryzantemy - bo to one - prawda?
Dzisiaj też - chodząc po ogrodzie - zauważyłam zimowity kwitnące pod lawendą .
Lubię jesień , ale polską , złotą - mieniącą się kolorami purpury , rudości i złota - we wszystkich możliwych odcieniach .
Buziaczki ;:196 i serdeczności ;:167 ...

-- 5 wrz 2013, o 22:10 --

Agusiu ...serdecznie witam - co prawda u schyłku dnia , ale zawsze podczytuję , a mało się ujawniam ;:196 . Wrzosy obrazują - nawet bez słów - jaka pora roku się zbliża , a i dynie , chryzantemy , rozchodniki okazałe , zimowity i astry takoż .
Energetyczne masz chryzantemy - bo to one - prawda?
Dzisiaj też - chodząc po ogrodzie - zauważyłam zimowity kwitnące pod lawendą .
Lubię jesień , ale polską , złotą - mieniącą się kolorami purpury , rudości i złota - we wszystkich możliwych odcieniach .
Buziaczki ;:196 i serdeczności ;:167 ...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne portrety róż ;:108
Tak, molinia to sprawdzona, nie rozłażąca się trawka, mająca zawsze ładny pokrój. Pomimo iż zalecana jest do gleby wilgotnej, u mnie rosła nawet na skalniaku i świetnie wyglądała.
Jeśli szukasz nie rozłażących się i nie za dużych traw, to rozejrzyj się wśród turzyc, np, Buchanana, turzyca ptasie łapki, turzyca rzędowa 'Variegata', Morrowa 'Ice Dance', nowozelandzka 'Praire Fire' itd. One wszystkie są bardzo kształtne, do 40 cm wysokości o przewieszających się źdźbłach jak u molinii (no może z wyjątkiem rzędowej, która ma sztywniejsze listki).
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Pięknie już Ci kwitną wrzosy,zimowity :wink:
Oj to juz jesienny czas.Jak mi jest szkoda mijającego lata :roll:
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

aguniada pisze:Agusiu, oczywiście :)
Zobacz proszę tu i tu. Podoba mi się też ten minimalistyczny wieniec.

;:167
Cudeńka.... ;:oj ;:oj zatkało mnie ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Już zimowity!?? ;:oj Ja wszdziłam, ale nigdy mi nie zakwitły. Za to wiosną się zielenią. Chyba nadszedł ich czas...
Cudne wrzosy, lubię jak kwitną...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Wczesniej posadzone ziemowity też mi nigdy nie zakwitły za to w ym roku dostałam piekne cebule od znajomej forumki Dorotki i czekam na kwiatki:))

takasobiemoże cebulki muszą urosnąć do odpowiedniego rozmiaru-zostaw :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu dziękuję za linki, same w nich cudeńka :D Jesienne ozdoby nie mają sobie równych..... natura daje tyle dobra do dekoracji.... aż trudno się zdecydować czego użyć 8-) :lol:

Jagódko cieszę się kochana, że zaglądasz ;:196 Ja mam ostatnio potężne zaległości na Forum, staram się tylko na bieżąco odpowiadać swoim przemiłym gościom, ale w każdej wolnej chwilce próbuję nadrobić ..... Jakiś ten ostatni czas wypełniony po brzegi, ciągle kolejne przetwory, teraz na weekend jadę do Oli, więc też wałówkę muszę naszykować i tak kręci się wszystko na najwyższych obrotach 8-) :lol:
Chryzantemki faktycznie mają piękny gorący kolorek, dopiero otwierają się pojedyncze kwiatuszki....
Mam nadzieję, ze jesień będzie długa i taka właśnie jak lubisz.... słoneczna i ciepła :D

Jacku dziękuję i za miłe słowa i za nazwy trawek..... zapisałam sobie i jak gdzieś spotkam to na pewno kupię..... na takie maluchy to miejsce się znajdzie :D Lubię niziutkie trawki sadzić przed wysokimi kwitnącymi bylinami, świetnie tworzą piętra i są piękne cały sezon :D Ptasie łapki mam i bardzo lubię :D
Jacku te kwitnące zimowity to od Ciebie ;:167

Aniu lato bardzo szybko minęło..... niby nie tak dawno przygotowywaliśmy ogródki po zimie...... a tu już znów zbliża się jesień.... oby była długa i piękna. Kocham tę porę roku i jej przyjście mnie cieszy, ale niech ona trwa i trwa :D

Miłeczko jeśli zimowity pokazują wiosną liście, to znak, że cebulki trwają.... może faktycznie tak jak pisze Asia, muszą się rozrosnąć, wzmocnić i wreszcie zakwitną .... może nawet w tym sezonie 8-)
Ja wrzosy też bardzo lubię..... chyba mimo tego, że moje doniczkowce są bujniejsze i piękniejsze niż przez cały sezon, to dokupię kilka donic i pomiędzy nie wkomponuję kilka wrzosów .... albo chryzantem.... sama jeszcze nie wiem.... uwielbiam i jedne i drugie :roll:

Asiu mam nadzieję, ze zimowity pięknie Ci zakwitną..... mi po zeszłorocznej zimie zginęła przepiękna, ogromna wieloletnia kępa.... nie mogę jej odżałować.... teraz mam tylko malutkie, młode ,,kępunie,,....
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu u mnie poprzedniej zimy pełne zimowity wymarzły, tylko te pojedyncze i białe zostały, ale ostatnio kupiłam pełnego i jestem ciekawa, czy zakwitnie.
Życzę Ci miłego weekendu spędzonego z Olą. ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

AGNESS pisze:teraz na weekend jadę do Oli, więc też wałówkę muszę naszykować
Aguś, gdybyś wygospodarowała chwilę - daj znać :)
Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Popodziwiałam Twoje róże, ile ich jeszcze kwitnie u Ciebie. Wyczytałam że siejesz miechunkę, ja myślałam ze to bylina, kiedyś sadzilam ,ale się nie zadomowily w ogrodzi w ogóle nie zakwitły.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko a u mnie wymarzła ogromna, wieloletnia kępa tego pojedynczego....pełny na szczęście przetrwał i już widzę, że pokazuje noski :D Mam nadzieję, ze posadzony ponownie pojedynczy z czasem też zamieni sie w piękną bogatą kępę....ale na to potrzeba lat :?
Dziękuję ;:196 już nie mogę się doczekać, kiedy będę u mojej córuni ;:167

Aguniu obawiam się, że jeszcze tym razem nie uda mi się.... ale jeśli tylko będzie jakakolwiek chwilka wolna to od razu dzwonię ;:196

Olgo masz całkowitą rację, miechunka to bylina :D Ale ja jej nie mam i nie mogę trafić, więc chciałam wysiać.... chociaż może to i lepiej, ze nie mam, bo ona potrafi się mocno rozrastać rozłogami a u mnie ciasnota :roll: .... tylko tak zależy mi na tych pomponikach do stroików....
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Śliczne wrzosy....i zimowity kwitną.....u mnie też,niektórzy się dziwią że wcześnie.....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No i proszę jesienne sie pokazuja i czarują swymi kolorami :D