To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Witajcie kochani - jestem wycieńczona- musiałam dziś wstać o 5 i zasuwać do pracy na trzy godziny - normalnie paranoja ;:223 ;:223
Elu złotko bezcenne ,ale ile frajdy i mina męża jak zobaczył że przyczepa z gnojem jedzie i to do nas ;:306
Lucynko - nie za friko ;:224 za flaszeczkę Stocka ;:306 ;:306
Tereniu grzybki ladne ale robaczywe - teraz pada więc jest nadzieja ze na weekend będą - ma być cieplutko - Może podgrzybeczki już wyjdą ;:224 - na moje ulubione jednak jeszcze za wcześnie(opieńki) :wink:
Tesiu jak będzie wysyp to w ciemno można do lasu uderzyć, więc będzie szansa na spacerek po nim :wink:
Bożenko u nas kiedyś był tak ogromny wysyp czarnych łepków że jak zamykałam oczy to je widziałam ;:306 - ale do lasu chodziłam na 40 minut i wracałam na działkę - także o 7 już było po grzybobraniu- oby w tym roku było podobnie :uszy
Aniu - u nas od wczoraj popaduje dziś zaczęło po południu i tak sobie mży
Marzenko nie ma za co dziękować- widzisz jak to jest ;:306 nie miałam tego dobrobytu i mi przywiozłaś a następnego dnia pojawiła się przyczepka
Milenko - no nie żartuj ,że nie potrafisz znaleźć grzybków- jeżeli tak jest to musisz ten błąd szybciutko naprawić ;:306
Jadziu - dziękuje ślicznie

Mam na działce kilka palet (nówki) z porządnych grubych dech, Przeznaczenie ich było następujące .. troszkę skrócić, zbić do kupy i miała powstać ławka . Plany się zmieniły po dzisiejszej wizycie cioteczki . Okazało się że ma dwa nowe wielkie materace na łóżko ;:306 ;:306 więc chyba domyślacie się co z nich powstanie :;230 :;230 . Nareszcie doczekam się ogromnego łóżka :;230 :;230 Coś takiego na działkę jak znalazł http://stylowi.pl/10219869

Lecę do spanka bo padam na klawiaturę .
dodam kilka moich ulubienic :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortensje piękne ,ładniejsze niż na własne oczęta widziałem ;:138
Z daleka widać że gnój palce lizać :tan ;:306 -teraz wyhodujesz same okazy
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Oj Ewciu żebym ja miała większy ogród to bym trochę twoich ulubienic do siebie zaprosiła ;:108 One są cudne, każda w inny sposób zachwyca. Na razie mam tylko 4 odmiany i kombinuję jak tu jeszcze jedną zmieścić ;:224 ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Ewuś. Fenomenalny stolik. Jest przepiękny! No jak Ciocia doda resztę części to kawka u Ciebie będzie pita iście po królewsku :) Grzyby ach te grzyby.. u mnie też są. Niestety także robaczywe. Zastanawialiśmy się z eMem czy nie skoczyć gdzieś na grzyby w okolicy miasta. Może Tuszyn? Byłaś? Mój tata tam jeździł ale on to grzyby znajdzie nawet tam gdzie ich nie ma :D Podpytałabym go gdzie można jechać ale będzie mnie namawiał na przyjazd na działkę a chciałabym zobaczyć czy jest coś bliżej.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, domyślam się, ze z palet powstanie łoże iście królewskie. Może wpadnij do pobliskiego pałacu i pobierz wymiary na takie łoże :wink: . Na wycieczkę po parku w Piorunowie zapraszam do siebie. Ceny wnętrz też wyguglowałam ;:224 , do środka wchodzić więc nie zamierzam chyba nigdy.
Cioteczkę masz rewelacyjną ;:138
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Olek jak byliście to się jeszcze do końca nie otworzyły, Poza tym słonce im dało popalić a i tak pięknie z tego skwaru wyszły bo codziennie ich przecież nie podlewałam ;:224 . teraz się wybarwiają :wink:
Tereniu ja tam w Ciebie wierzę i wiem że zmieścisz jeszcze nie jedną ;:306 ;:306 - Tym bardziej ze bardzo powoli wprowadzasz zmiany ;:306 ;:306 . Zastanawiam sie tylko kiedy kosiarkę zamienisz na podkaszarkę :;230 :;230
Madziu Zanim ten stolik będzie służył do kawki to czeka mnie ciężka praca no bo jak postawić taki stolik w tym moim bajzlu ;:306 .
Ja nie jeżdżę na grzyby i nie znam rejonów ani grzybnych lasów , zawsze zbieram na działce- mamy tam z sąsiadem kilka swoich miejsc i tego się trzymamy, więc co do miejsca to nie pomogę.
Marzenko czy wiesz że ja jeszcze w tym pałacu nie byłam :oops: . Długo stal jako niszczejąca ruina , słyszałam że znalazł się wnuczek czy prawnuczek który zainwestował w niego, ale czy to prawda to pojęcia nie mam.
Cioteczka jest na prawdę rewelacyjna ;:108
Już do Ciebie lecę
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zainwestować ktoś musiał, bo wszystko wypieszczone, trawnik świeżoskoszony, cud miód malina
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

No widzisz Basiu nie zgadalismy się - moja działeczka 5 km dalej ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W okolicach jest też zoo-safari, muszę się przejechać z synkiem, Ewa, może Twoje córki też będą miały ochotę się przejechać z Tobą. Muszę trasę opatrzeć. Jak M pojedzie do pracy to zostawia mi to niebieskie auto, lubię nim jeździć, choć długie jest.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, ładnie to tak się ze mnie nabijać ;:224 przecież ja nie zamieniłam jeszcze całego trawnika na rabaty ;:306 ;:306 ;:306
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Ewka - to Ty jesteś grzybiara jak ja - a te ulubione grzyby to ostatki- rosną w listopadzie :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Marzenko - coś kojarzę ze koło Poddębic :?:
tesia39 pisze: przecież ja nie zamieniłam jeszcze całego trawnika na rabaty ;:306 ;:306 ;:306
Dlatego Tereniu właśnie się zastanawiam kiedy to nastąpi i kosiarka okaże się zbyteczna ;:306 ;:306
Oj Beatko ale ile komentarzy mam od emka jak wstaje o 4- 5 np latarkę weź ze sobą, ;:306 ;:306 . Emek niekoniecznie lubi chodzić ,lasy małe więc wkurza go ,że dużo ludzi się kręci - (tak mówi ale prawda jest taka że jakoś nie potrafi ich znaleźć ;:306 ) , a przecież ja nie będę mu pokazywała swoich miejsc ;:224 - szukałam ich 14 lat ;:306 ;:306 ;:306 . Z sąsiadem jak jedziemy autkiem 4 km dalej to wchodząc do lasu umawiamy się na godzinę i każde w swoja stronę rusza ;:306
Opieńki mam z 60 m od działki- trzy lata temu była wycinka więc na razie jest ich masa , a mnie to cieszy bo najbardziej je lubię jako marynowane ;:215
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z sąsiadem jedziecie............ ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 ;:224
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:;230 :;230 :;230 . , No dobra i jego żoną - chciałam troszku pikanterii dodać :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś a ja opieńków nie znam , może i u nas są , ale ja nie znam ich to i ich nie zbieram :D
hortensje pięknie się wybarwiają :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”