Moja działka 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 4

Post »

Lidziu sesja jeża wspaniała, uchwycić takie momenty jak on je to trzeba mieć szczęście i oswojone zwierzę ;:oj ale biedak był głodny, chyba ślimaków podeślę ;:224
Kolory na działce słoneczne ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten to już na zimę na pewno u Ciebie zostanie. ;:215
Mieszkanko ma świetne, tylko go sobie trawą wymości i liśćmi i zima nic mu nie zrobi.
Widzę zatrwiany już kwitną, to czysta jesień już u nas nastała.....trochę zbyt szybko.
Ech......szkoda lata.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ja też uważam,że szkoda lata, tak szybko przeminęło a nadchodzącą zimę już w kościach czuję. ;:110
Fotki jeżowe kapitalne, dobrze mu u Ciebie bo się zadomowił. ;:168 ;:63
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Ale cudny jeż i jaki ma dobry gust! Wiedział, który ogród wybrać. :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jeż ;:138 ;:138 ;:138 Tęskniłam za nim... Masz najfajniejszego, zadomowionego zwierzaka na forum :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Lideczko - a nie mówiłam Kochana , że u Ciebie Ogród Botaniczny ...ciekawe z nazwy i wyglądu rośliny , które niby niepozorne ...ale jakie wyjątkowe .
Dużo zdrówka ;:168 - pozdrawiam serdecznie ;:196 ...czuć na plecach oddech zbliżającej się wielkimi krokami jesieni ...na termometrze tylko +12 C ...pochmurnie , wietrznie ...zimnica ..brrr.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Lidziu jeżyki dopełniają bajkowy obraz Twojego ogrodu. Musisz nazwać swoje miejsce: Jeżykowy Ogród :)
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Lidziu! Sesja zdjęciowa jeżyka super. Zdradził swoją kryjówkę. Może dlatego,że masz jeżyka to tylko jeden ślimaczor się uchował. Do mnie przychodzą na kocie chrupki i będę im robić domek z drewna na zimę. Bardzo bym chciał żeby zamieszkały u mnie.
Zdjęcia roślinek jak zawsze dokładnie opisane.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Lidziu, śliczna ta 'jeżycjada', na pewno masz więcej takich zdjęć? Kwiatki pięknie Ci rosną :D
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

U Mnie ostatnio kręcił się po ogrodzie taki kolczasty, ale gdzieś sie zamelinował i go nie widzę.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Irenko kwiatostany czosnku jadalnego z reguły obrywam, ale jak któryś zostanie, to po dojrzeniu wysiewam jesienią jego małe cebulki. W następnym roku wyrastają z nich małe główki niepodzielone na ząbki.

Tereniu mnie też czasu ciągle brakuje, a na działce takie zaległości do nadrobienia. Jesień widać już na prawie każdym kroku. Oby jesienne miesiące uraczyły nas słoneczną pogodą. Foto-spacer Jagódki po Twoim cudownym ogrodzie obejrzałam już kilka razy. Wszystko jest niewyobrażalnie piękne i bardzo żałuję, że nie mogłam zobaczyć tego na żywo.

Marzenko dziękuję. Niewiele miałam czasu na robienie zdjęć na działce, ale trochę mam jeszcze do pokazania.

Marysiu mar na działce zamieszkuje kilka jeży, a ślimaków w tym roku jak na lekarstwo, a więc żeby się nie wyprowadziły, od czasu do czasu podrzucam im coś do jedzenia.

Grażynko ślimaków w tym roku u mnie jest wyjątkowo mało, do tego susza i jeże chodzą głodne. Staram się im jakoś pomóc, trochę dokarmiam i wystawiam wodę w płytkiej miseczce.
Masz rację, lato tak szybko minęło i też mi go szkoda.

Stasiu jeże mieszkają na mojej działce od lat, bo czują się tam bezpiecznie. Teraz są trzy, a zimę spędziło u mnie pięć kolczastych kuleczek.

Aniu Sweety jeżyki przychodzą codziennie pod altankę, ale zdjęć tegorocznych nie mam zbyt wiele, bo rzadko ostatnio bywałam na działce.

Igusiu bardzo dziękuję. Nie przesadzaj z tym ogrodem botanicznym, bo u mnie w większości rosną te najzwyklejsze i ogólnie dostępne rośliny. U Ciebie to dopiero jest co oglądać i podziwiać.

Ewuniu jestem zadowolona z obecności jeżyków, trochę brudzą, szczególnie koło altanki, ale jak człowiek zobaczy takie tuptające i pomrukujące, kolczaste kłębuszki, to od razu im wszystko wybacza.

Aniu Anna 55 to tylko tymczasowa kryjówka jeży. Tam oczekują i podglądają, czy wystawiłam miseczkę z jedzeniem. Odpoczywają i przesypiają cały dzień w innych miejscach. Dokładnie wiem gdzie i staram się tam nie wchodzić, żeby czuły się bezpiecznie.

Irminko "jeżycjada" dopiero się rozpoczyna, bo w miarę zbliżającej się zimy jeże coraz bardziej intensywnie żerują i przemierzają działkę nawet w dzień. Mam nadzieję, że uda się porobić im nowe zdjęcia.

Jurku jeż prawdopodobnie sprawdzał u Ciebie teren i szukał pokarmu, albo kryjówki na zimę. Może mu się u Ciebie spodoba i zostanie na zimę.

Tak wygląda teraz działka.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Lidziu, bogato wygląda ogród i to w momencie jak sporo ludzi marudzi już o jesieni. Rudbekie są niezawodne i piękne. Najbardziej jednak cieszy mnie zdjęcie jeża. Jak fajnie, że te u Ciebie się tak dobrze czują na działce i są prawie jak domowe. Gratuluję takiej hodowli.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Lidziu..bardzo ładnie kwitną ci róże, moimi kupionymi na wiosnę jestem zawiedziona. ;:224 . Co do jeżyków..pokazywałam twoje mojemu M jak potrafią się oswoić. Podczas pobytu na działce późnym wieczorem zauważyłam jeżyka o czym powiedziałam M. Z latarką ganiał po działce, nie wiem pewnie na sznurek chciał go przywiązać. :;230 . Kwiatki od ciebie uratowały się i pięknie zakwitły, oby w przyszłym roku się rozrosły bo jestem nimi oczarowana. ;:196
http://naforum.zapodaj.net/2b666dde009e.jpg.html
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu same wesołe kolory na działce, nie czuć chłodnych poranków bo wszystkie żółte słoneczka przypominają gorące dni ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marzenko jesień powoli nadchodzi i widać to na każdym prawie kroku. Zgadzam się z Twoim zdaniem na temat rudbekii, to naprawdę niezawodne rośliny.

Zeniu a może Twoje róże potrzebują trochę więcej czasu żeby pokazać na co je stać. W przyszłym roku będą już na pewno pięknie kwitły. Uśmiałam się z tego co napisałaś o Twoim M. i jeżu.

Marysiu masz rację te żółte kwiaty sprawiają, że nie odczuwa się chłodu.

A teraz ostatnie zdjęcia.
Obrazek runianka japońska 'Variegata'
Obrazek hortensja nn
Obrazek goździk
Obrazek babka zwyczajna 'Purpurea'
Obrazek róża nn
Obrazek paprotka zwyczajna
Obrazek rudbekia owłosiona
Obrazek powojnik barszczolistny 'Cassandra'
Obrazek sesleria skalna
Obrazek poziomkówka indyjska
Obrazek mietelnik