Asieńko pamiętaj Kochana, że brama w Wilkowyi /i nie tylko/ zawsze szeroko otwarta na Twoje powitanie
Muszę przyznać, że m.in. właśnie trawy sprawiają, że jesień jest dla mnie tak piękna i malownicza, zachwycająca zwiewnością i barwą - bez niej ogród byłby dużo uboższy i smutniejszy...
Gosiu trawy kocham miłością bezwarunkową

Pw
Aniu ja też ogromnie się cieszę i serdecznie zapraszam
Pw
Renatko brzozy, to moja miłość
od zawsze, posadziłam je w pobliżu altany, by były jak najczęściej w zasięgu wzroku...
Zdjęć nowych nabytków jeszcze nie mam, ale pewnie wkrótce, lub na wiosnę, gdy pokażą całe swe piękno pojawią się w wątku.
Najbardziej cieszy mnie z zakupionych nowości, różowa i czysto błękitna kocimiętka.
Kotki oczywiście miziane nieustannie
Również miłego wtorku
Jolu również żałuję, że widziałyśmy się tylko chwilę, ale przecież nic straconego - zapraszam do Wilkowyi po kolejne sadzonki i na pogaduchy
Magduś trawy na dużych przestrzeniach są niezbędne. Dodają nasadzeniom lekkości i czaru. Ostnica cudna, koniecznie posadź. Ja nie mam z nią problemów, sądzę że nie wymarza na piaskach, bo ziemia przepuszczalna i sucha, a u mnie dodatkowo niezbyt kwaśna.
Kotki były również od dawna moim marzeniem, które właśnie, zupełnie nieoczekiwanie, udało się spełnić... Są wspaniałe
Justynko 
też ogromnie ucieszyłam się, że udało się choć na chwilkę. Koniecznie musimy się razem wybrać do
wiadomego Ci ogrodu, już umawiam termin, tylko kiedy dla Ciebie jest najdogodniej ?
Elu, witaj kolejna posiadaczko piaskowych włości - rozumiem Cię jak mało kto
nie wiem jak nadążasz z pielęgnacją rabat. Mój ogród jest niewielki a mam kłopot, by zdążyć go obrobić, gdy kończę porządkowanie to początek już woła o pomoc.
Elu rada jest jedna, pokazuję tylko tą część, która jest aktualnie obrobiona...
Kasiu - Robaczku różany 
rozumiem Twoje żale, ale jestem dobrej myśli, że kiedyś wspólne spotkanie dojdzie jednak do skutku...
Jagódko najmilsza , ależ już są, całą gębą są
Teraz jeszcze odróżniam, bo Nugat stracił część wąsów w braterskich potyczkach

Co będzie jak wąsy odrosną, strach pomyśleć, ale czy to ważne ?
Imiona jeszcze hodowcy, mogą się zmienić, jakieś propozycje ???
Jeden jest jak iskierka i ciekawski świata, drugi z dystansem i strachajło...
Grażynko kotki zawłaszczone
Relacja i wieści będą, ale za jakiś czas, bo obecnie nie mam wolnej chwilki, sama rozumiesz ...