Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Witaj, Agu!
Z jednej strony można pozazdrościć możliwości obejrzenia na żywo oferty renomowanych producentów roślin, z drugiej jednak podzielam niechęć do tłumów (a socjologowie mówią, że nas ubywa :!:), które w większości snują się na takich imprezach bezmyślnie.
Też wolę wizyty w zaprzyjaźnionych centrach ogrodniczych, gdzie spokojnie można przyjrzeć się każdej roślinie i nabrać pewności, że właśnie ją chce się kupić.
Dzisiejsza pogoda to tylko preludium, jeszcze będzie pięknie, ale z takimi realiami trzeba się już liczyć.
U nas też zimno i mokro, ogród oglądam przez okno.
Zabiorę zatem Wicka do weterynarza, bo ma na brodzie rankę, która nie chce się goić.

Pozdrawiam (kawa dziś ma wyjątkowy smak) - Jagoda
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Pogoda dzisiaj pod psem (przepraszam wszystkie czworonogi :wink: ). Wieje, zimno i od czasu do czasu pada. Jesień jak nic (choć kalendarzowo wciąż lato...). Nadal snuję się po domu w szlafroku i nawet kawa nie pomogła na kołowrotek pod czapką...
Jedyne co duszę koi, to ogrodowe widoki...
Miłego poniedziałku :wit !
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień taki sobie, Aga ja tez samotnie już piję druga kawkę wracając do wystawy to ze względu na tłumy, objazdy i problem z parkowaniem unikam tego miejsca od 2008r.
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mój młodzieniec odwieziony do przedszkola. Pogoda paskudna i nawet niech już by popadało to byłabym bardziej zadowolona niż teraz. ZImno, słońca nie ma a w ogrodzie sucho.
Pozdrawiam
MALGOS9
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 sty 2013, o 19:09

Post »

Witaj Agnieszko. Często tu spaceruję, ale rzadko się wpisuję. Muszę naprawić swój błąd. Twój ogród jest jednym z moich ulubionych na tym forum. Jest dostojny, elegancki, z duszą. Piękny. ;:180
Pozdrawiam Małgorzata
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Agus,poniedziałkowo,tydzień zaczął się niespecjalnie.U mnie tak wieje,ze tylko patrzę jak cos wskoczy mi przez szybe.Dawno takiej wichury nie było,mam nadzieję,ze bedziemy mieli jeszcze słoneczna jesień.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu czytam, że dziś taki brzydki dzień u Ciebie ...... w takim razie jestem z Tobą, bo u mnie to samo :roll: ...... Brzydko, zimno i niesamowicie wieje..... gdyby chociaż popadało....a tu nic z tego :roll: :?
Cieszę się że tak miło spędziłaś weekend, taka piękna wystawa i przemiłe spotkanie to sama przyjemność :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, na pogodę i niepogodę polecam kieliszek czerwonego, wytrawnego, ciepły kocyk i dobry mecz z Flushing Meadows :D
Szkoda tylko, że tam też zaczęło padać ;:306
Od środy ma być lepiej ;:333 Jak tam rozmowy?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, pozdrawiam serdecznie ze słonecznej Bydgoszczy :wit Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i mam lepszy humor. Do tego słoneczko i już od razu zapowiada się miły dzień ;:196
Moje nieliczne róże tez chorują, ale po zastosowaniu oprysku jest lepiej. Nadal je kocham i nie poddam się szybko, ale masz rację, że z hortensjami jest zero kłopotów. Jedyny mankament hortensji to fakt, że trzeba je podpierać a ja nie lubię takich "dodatków" w ogrodzie i chyba zastosuję takie kute jakie ma Kasia Robaczek, żeby mi optyki nie psuły te "zwykłe" z ogrodniczego :wink: Hortensjami u Ciebie jestem oczarowana.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Agnieszko po całonocnym deszczu mam nadzieję, że rośliny wreszcie napite :lol: Teraz chmury na przemian ze słońcem - zobaczymy co zwycięży? Może podlać jeszcze, nie narzekam bo deszcz niezbędny :lol: Miłego dnia!
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga hortensje kosmate są piękne, ja doczekałam się na swojej w tym roku kwiatów i uważam że było warto okryć ją na zimę.
U mnie podobnie jak u Agness zimno, wieje i nosa się nie chce wystawiać do ogrodu. Trochę się boję żeby ten wiatrzysko nie połamał mi Grandiflory.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie pogoda iście...barowa.. ;:oj wiatrzysko mało głowy nie urywa ...Moja kosmata w tym roku nie kwitnie mimo okrycia i sądzę,że wiosenne przymrozki jej zaszkodziły..jak ja nie lubię okrywać roślin...nigdy nie wiadomo co im później zaszkodzi! Ale obok niej ogrodówka obsypana kwieciem i nadal zawiązuje nowe kwiaty ...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maryniu, Jolu, Marysiu, Magda, Robaczku, Aguś, Gosiu, Małgosiu, Marzko, Asiu, Asiu2, Jagi - dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za miłe odwiedziny i sympatyczne wpisy!
Przyznam się Wam, że za tłumami nie przepadam tak więc jak się domyślacie, sama formuła wystawy nie jest do końca przeze mnie lubiana. Sporo jednak zobaczyliśmy i summa summarum jesteśmy zadowoleni ze spędzonego w ten sposób popołudnia. Oczywiście przede wszystkim dzięki spotkaniu z Wami!

Dziś nie miałam dobrego nastroju w związku z ogromnie wietrzną i niepokojącą pogodą, ale po południu aura zdecydowanie się poprawiła i choć wieje, to jest dużo słońca. Także liści na trawniku coraz więcej...

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aga to miejsce o każdej porze roku bajkowo wygląda ;:138
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p