A co do mandarynko-cytrynki to cytrusy często się szczepi żeby owocowały wcześniej, więc prawdopodobnie masz mandarynkę szczepioną na podkładce z cytryny

Bardzo dziękuję za podpowiedź, mam ją już wiele lat i jakoś nigdy nie udało mi się trafić na jej opisFiligranowa27 pisze:Roślina nn to peperomia zwana pieniążkiem;).
Serdecznie zpraszam - zazwyczj pachnie pięknie, ale czasem kwitnie "gwiazda szeryfa" i wtedyBędę do ciebie często zaglądała bo bardzo mi się u ciebie podoba...tyle roslin ci kwitnie...cudownie...a pachnie tam u ciebie zapewne cudownie kwiatami...
Raczej nie bardzo - jest dużo większe i nie jest cebulowe, to jest kłącze.tesia39 pisze:To pierwsze NN jest bardzo podobne do krasnokwiatu![]()
Właściwie nic szczególnego nie robię, ale chyba kluczem jest to, że zimą przez pewien czas przebywa w temperaturze 10-15 stopni.Ale masz pięknego cykasa, powiedz jak go hodujeszMój stoi w miejscu, mimo że dałam go na całe lato do ogrodu
Niestety, masz rację - praca jest ciągle - całe mnóstwo zdechłych owadów i liści do sprzataniaMalachitek pisze:Przepięknie tam jest, naprawdę... ale na pewno trzeba się sporo napracować, żeby wszystko cały czas tak dobrze wyglądało![]()
Tak, domyśliłam się, że tak jest i wcale mi to nie przeszkadzaA co do mandarynko-cytrynki to cytrusy często się szczepi żeby owocowały wcześniej, więc prawdopodobnie masz mandarynkę szczepioną na podkładce z cytryny
O jaką palmę chodzi, może pomogę...crazydaisy pisze:Piekne fotki nadal podziwiam. Znasz sie na palmach, Basia? Bo mam problem...
W samym ogrodzie nie mam żadnych stworzeń (nielicząc nieproszonych gości w postaci szkodnikówgrey pisze:Basiu! Czy jakieś stworzenia w tym raju na ziemi masz? Widzę, że je także lubisz.
To zwykła świnka i nie moja tylko sąsiadówTen prosiaczek to maluch zwykłej polskiej świnki czy jakaś miniaturka
Troszkę cierpliwościFraszka_1 pisze:Czemu potemchcemy się dowiedzieć, kto mieszka z Tobą w tym pięknym lesie
Oj tam, za trudne pytania zadajeszFraszka_1 pisze:A skąd masz sadzonki, i dlaczego "niecnie" zdobyte?