Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu, Ty jak już wstawisz zdjęcia, to nie wiadomo co piękniejsze. Fotki czy to co na nich. Jesteś mistrzem. ;:oj
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja uwielbiam rozchodniki... ten ciemno- różowy u Ciebie, Aniu, całkowicie mnie zauroczył!
Mam dobre miejsce z dużym wyborem rozchodników... chyba w poniedziałek pojadę na poszukiwania :)
Tymczasem dobrej niedzieli! U mnie po porannym deszczu i późniejszym przejaśnieniu, teraz się chmurzy i wieje :roll:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu to ja dziękuję za wizytę.
A hortensji u mnie faktycznie przybyło. I myślę, że na tym nie koniec :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Z wielką przyjemnością się Ciebie czyta i oczywiście podziwia portrety roślin.Okami rozkoszny a jęzor ma rzeczywiście długi :D
Podziwialyśmy u Kapiasa nie tylko trawy ale również hortensje a zwłaszcza z olbrzymimi kwiatostanami(zapomnialam nazwy-Aga pewnie zapamiętala jej nazwę).Sliczna pelargonia (Adrianikowa)-znasz jej imię?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu, dzięki za rozchodnikową dedykację ;:196 . Śliczna. Bardzo lubię te rośliny.
Ostatnio przywiozłam 2 nowe od Jagi ;:196
Źródło zakupu jeżówki znam ;:108 , zagapiłam się :oops: .
Innym razem...Przecież trzeba tego zajączka gonić ;:170
A ogrody mamy podobnie rozczochrane, tylko twój ma zdecydowanie większa różnorodność ;:180
Podziwiam piękne fotki.
Czy jest szansa na nasionka tej twojej werbeny?
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kolejna porcja pięknych róż ;:167 Zaraziłaś mnie skutecznie ;:124 i co ja biedna zrobię ;:224
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ogród cudny fotki brak słów , popadam w coraz większe kompleksy nie żartuję :lol:
Spokojnego tygodnia Aniu :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 strasznie dużo i różnych roślin już nasadziłaś w ogrodzie ;:oj Do tego robisz im piękne zdjęcia ;:138
Już chyba pisałam , że Okami to szczęśliwy piesek. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, Green Jewel zapowiada się super, sama miałam na nią ochotę, ale nie mogłam trafić. Gdzie kupiłaś swoją?
Nostalgie to moja pierwsza róża..tą pierwszą zawsze kocha się najmocniej ;:170

ps. Pochwal się jakie różyczki dostaniesz od Majeczki ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękne zdjęcia ;:oj jak zwykle... :D
Bardzo mi się spodobała Briosa...nie znałam takiej odmiany. I również zapytuję o odmiany rozchodników :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Aniu, robisz piękne zdjęcia nawet pospolitym roślinom, bo Jastrzębiec pomarańczowy ma niewielkie kwiatuszki. Czy u ciebie też się rozłazi :?: . Kwitł mi raz, potem wlazł w trawnik gdzie nie kwitnie ale robi za chwasta ;:224 .
Okami słodziak, po mordce i tym bieganiu widać, że przeszczęśliwy :D .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Aniu, jak zawsze piękne kwiatuchy u Ciebie, rozchodnik ma śliczny kolor, chyba nie widziałam takiego ;:215 no i dzielżan o takim kolorku, niesamowity, ale jak zawsze najpiękniejszy kwiatuszek, to ten z językiem na wierzchu, wytarmoś go za uszami :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aniu - nadrobiłam zaległości u Ciebie i jak zwykle z wielką przyjemnością obejrzałam fotki. Mam pytanie, czy te kolorowe dzielżany i różne rozchodniki kupowałaś wysyłkowo, czy gdzieś u siebie, u lokalnych sprzedawców?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kogra pisze:Czy nadal pada u Ciebie ?
U mnie popadało jakieś pół godziny i po deszczu. ;:222
Ale dobre i tyle i zawsze skuteczniejsze niż latanie z konewkami.
Miłego dnia. :wit
A u mnie posucha ;:222 I ciągle podlewanie :(
Miłego dnia Aniu ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dzieci to najczęściej występujące w przyrodzie czynniki niewyspania. W każdym wieku, acz z różnych powodów. Dziś wstałam o 3.15, by zawieść moją córcię na obóz naukowy. Co prawda to klasa maturalna, ale czego się nie robi by trafić do ośrodka naukowo - badawczego Europejskiej Organizacji Badań Jądrowych CERN. Usprawiedliwiam się :oops: Ona wyspała się w autokarze, a matka cierpi... Ale forum jest lekiem na wszelkie zło.

Stasiu (stasiu_ogrod)! Okami jest innym psem, porównując go z tym, którego wzięłam 10 miesięcy temu. Nawet się tak nie garbi jak wówczas. Spokojnie można z nim iść na spacer. Nie ucieka. Słucha. Zawsze bawi mnie, jak karnie idzie do kabiny prysznicowej do łazienki na parterze, by umyć łapy przed powrotem "na salony" ;:306 No i musiałam Ci pokazać Twoje "dziecko" byś miała pewność, że się nim dobrze zaopiekowałam. Tym razem mam dla Ciebie jedną z moich ulubionych hortensji Diamant Rouge

Obrazek

Pati (survivior26)! Weny nadal nie mam, tylko zdjęcia nie wiem czy wystarczająco dobre ;:oj A roślinki... Niektóre róże mają plamistość i nie ukrywam tego. Absolutnie nie rosną u mnie kosmosy. A reszta? Bez większych starań, oczywiście poza regularnym chwastowaniem, znacznie mniej regularnym nawożeniem (ale wiosną obornik kurzy obowiązkowo; kwasoluby wiosną nawóz specjalistyczny; datury, róże i powojniki - ile razy sobie przypomnę, oczywiście najpóźniej do połowy sierpnia; iglaki wiosną i jesienią, ale różny) i kopczykowaniem róż oraz powojników na zimę. Reszta sama sobie radzić muszę, bo ręce mam dwie, a moja praca, z której żyjemy, spłacamy kredyt hipoteczny jest bardzo zazdrosna... No i każdy kwiat wygląda jak na moich zdjęciach. Ewentualnie trzeba mu się przyjrzeć... Taki ośmiał większy - niepozorny, ale te kolory

Obrazek

Grażynko (kogra)! Nie tyle kocham pracować, co kocham mieć każdy szczególik dopracowany. Niestety muszę nieco spuszczać z tonu, bo na mnie samą to wiele. Z ulgą zatem przyjęłam półtoradniowy deszcz, który zwolnił mnie z podlewania i usadził w domu. Skoro lubisz trawy, to może jeszcze raz rozplenica Rubrum. Sam szyk, czyli szczoteczka...

Obrazek

Janku (magry)! Jak kupuje się w naszych ogrodniczych zapewne wiesz. Pani utrzymywała, że to oregano omszałe. Nie znalazłam niczego, co by się tak nazywało. Chyba pani pomyliło się z szałwią... Zatem i ja odmiany nie znam. A czy przezimuje? Zobaczymy. Może tym razem coś pstrokatego?

Obrazek

Majeczko (majka411)! Problem w tym, że wówczas i machanie mi się wychodzi ;:oj Czyżby to byłą z jedna z TYCH róż :wink: Dla Ciebie nie po raz pierwszy Chippendale, ale za to w towarzystwie

Obrazek

Agness! Niektóre rudbekie są jednoroczne, ale tak się sieją, że raz zaproszone do ogrodu - już w nim zostają. Te podobno są zimują pod warstwą ściółki

Obrazek

Teresko (tesia39)! Wszystkie wymienione przez Ciebie rośliny warto mieć. Dodają koloru i sielskości ogrodowi. I znając Twoje zielone łapki w przyszłym roku zostawisz mnie daleko w tyle... Do wyliczanki dodałabym jeżówki np. Green Eye

Obrazek

Asiu (asia2)! Będzie zielonkawa :lol: Tym razem pomamię Cię Twiggy Rose

Obrazek

Marysiu (Maska)! Mojego storczyka na zdjęciu nie uda Ci się umordować :;230 Z pospolitych i to ewentualnie mam nasturcję. Może być?

Obrazek

Miłko (takasobie)! prawda, trochę się tego nazbierało. Ale ja tak lubię różnorodność... Z sianiem tych floksów nie ma problemu - nasiona w maju sypię prosto do ziemi i o nich zapominam. Polecam! Skoro nie masz tej akurat dalii, to może jeszcze raz?

Obrazek

Andrzeju (any57)! Miło, że znowu jesteś. Powiadasz motyle... To może budleja?

Obrazek

Teresko (Teniak)! Dzięki za cieszyniankę, bo nie mam. Chętnie bym znowu wstąpiła, tylko z czasem u mnie krucho... Z roślin kupionych z Tobą jestem bardzo zadowolona. Pamiętasz, pokazywałaś mi gajlardię. Na razie mam tylko jedną z odmian. O taką

Obrazek

Geniu (e-genia)! Zobaczymy w przyszłym roku, czy rudbekia powtórzy cechy. Oby, bo jest na prawdę śliczna. Rozglądałam się za nią od zeszłego roku. Widziałam, że u Ciebie chryzantemy już szaleją. U mnie dopiero zaczynają.

Obrazek

Aniu (mamafrania)! Niestety nie znam nazwy odmiany tego rozchodnika, bo kupiłam go jako "bylinę mix". Kwitł już wówczas, więc się skusiłam... To może znowu coś w energetycznym kolorze - ostatni kwiat kroksomii diabolo

Obrazek

Aniu (akl62)! Szkoda... Na otarcie łez wciąż piękna, acz przebarwiająca się hortensja ogrodowa

Obrazek

Dorotko (szarotka)! Dziękuję ;:196 Dla Ciebie mam inną hortensję. Myślę, że Ci się także spodoba

Obrazek

Aguniu (Aguniada)! U nas rzadko można upolować rozchodniki. Teraz marzy mi się biały... To idealne rośliny, które o każdej porze roku są piękne. Poznałam je dopiero po przeprowadzce, bo na balkonie królował winobluszcz pięciolistkowy. Wzięłam go ze sobą, mieszka znowu na balkonie i właśnie pięknie się przebarwia. Oto on

Obrazek

Asiu (daffodil)! Było bardzo fajnie. Trochę byłam zmęczona po pracy, ale potem się rozruszałam! Moim zdaniem hortensji nigdy dość. Jak róż ;:306 Dla Ciebie moja New Dawn. Chyba się do niej przekonuje

Obrazek

Aniu (An-ka)! Pelargonie to Rosebud Appleblossom i Diemierii Schafferi. Co do Kapiasa, szkoda że oferta szkółki nie jest tożsama z odmianami rosnącymi w ogrodzie pokazowym. A już stawianie w niej roślin nie na sprzedaż ;:223 Ale i tak warto tam od czasu do czasu pojechać. Tym razem fuksja - John Maynard Scales

Obrazek

Justyno (klarysa)! Jak tam nowy rok szkolny? U nas nie ma specjalnego wyboru wśród odmian rozchodników okazałych. Niestety... Pokazałeś te nowe od Jagi? Muszę sprawdzić. Rozumiem, że ogrody mamy rozczochrane inaczej :;230 O tą werbenę Ci chodzi? Nie ma sprawy, tylko może ktoś powie, jak pobrać nasionka...

Obrazek

Kubasiu! Co poczniesz? Kupisz sobie 'parę' ;:224 Dzielżany też Ci się chyba podobały.

Obrazek

Tija! Oj nie wpadaj w kompleksy. U mnie swojsko i ... mam więcej dzielżanów

Obrazek

Krysiu (Ignis05)! Mówiłaś, ale miło słyszeć, że zmieniło się los takiemu słodziakowi. Roślin już faktycznie mam mnóstwo, a i tak co roku sieje coś nowego. W tym roku m.in. rącznik czerwony

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Jeżówkę kupiłam na miejscu w szkółce poleconej przez Teresę (Teniak) i pod jej bacznym okiem. Cena była przystępna, więc wahałam się jakie wziąć. Ostatecznie wzięłam: Secret Joy, Green Eeye i Green Jewel. Nostalgię musiałam mieć i nie dziwię się, że niezmiennie ją kochasz. A co do róż od mojej guru... Nie wiem, czy mogę ;:131 Secret Joy?

Obrazek

Ewo (majowa)! Briosę także wypatrzyłam u kogoś na forum. To niewielka róża, ale kwiatuszki ma jak klejnociki. A odmian rozchodników nie znam - kupione jako 'bylina mix' Dziś dla Ciebie klasyczna RU

Obrazek

Jolu (jode22)! Jastrzębca plewię, jeśli za bardzo się już panoszy, ale kwitnie. Ba, nawet powtarza. Kwiatów nie ma wielkich, ale często i takie maluchy ładnie rozświetaja rabatę. Podobnie nasturcje

Obrazek

Iwonko (iwona0052)! Cieszę się, że Ci się podoba. Rozchodniki najwyraźniej mają znacznie więcej kolorów kwiatów niż myślałyśmy. Ostatnio widziałam żółtawy, a na marzy mi się jeszcze - jak już pisałam - biały. Tego miałam jako pierwszego

Obrazek

Małgosiu (MaGorzatka)! I dzielżany i rozchodniki kupowałam - bez nazw odmiany - w lokalnych szkółkach. Jak tylko się da, kupuję na miejscu, by ograniczyć koszty. Ale jak się nie da... Dla Ciebie petunia w wyjątkowym kolorze

Obrazek

Aniu (anabuko1)! U mnie padało półtora dnia, w tym parę godzin bardzo intensywnie. Nie mogę zatem narzekać. Za to zrobiło się zimno. Dziś rano było raptem 8 stopni, a w południe 15. Coś za coś. Za to siane przeze mnie cynie mają ciepłe, śliczne kolory

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”