Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Post »

Weekend!!! Nie powiem żebym się przepracowywała w tygodniu, ale i tak fajnie :wink: ! Od pewnego czasu mam lokatora na czarno ... i chyba w związku z tym będę musiała poszerzyć jedną z rabat... ;:224... Nie wiem jakim cudem, ale krecior rozrył mi trawnik. Dał radę tylko wzdłuż rabaty, bo pewnie nie doszła tam siatka. Reszta trawnika szczęśliwie nie ucierpiała. Obawiam się trochę o róże z tej rabaty, bo ziemię między nimi krecik ( :evil: ) spulchnił bezbłędnie...
Ponieważ mam miękkie serduszko, postanowiłam użyć jedynie odstraszacza dźwiękowego... podobno krety mają wrażliwy słuch i nie lubią hałasu. Mój chyba jest głuchy, bo ryje nadal, za to ja dostaję na głowę od monotonnego buczenia, no i pies siedzi jak zahipnotyzowany przy urządzeniu i nie może zrozumieć ki diabeł... Jedyny plus, że przestała uciekać...
Zostawię Wam kilka różyczek i spadam pozdrawiając machaniem :wit i życząc udanego weekendu!
P.S. a w W-wawie trwa "Zieleń to życie" , tym razem beze mnie... :cry:

NN
Obrazek

Lavaglut
Obrazek

Nostalgie z gościem
Obrazek

Novalis
Obrazek

Rapsody in Blue
Obrazek

Golden Celebration
Obrazek

Schloss Eutin
Obrazek

Augusta L.
Obrazek

Cinderella
Obrazek

Bonica
Obrazek

Parole
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry!
No właśnie, chciałam zapytać czy będziecie dziś w Wawie... szkoda! Ja się wybieram, około południa już będę na wystawie.
Róże masz wspaniałe... co powiesz o Novalisie?
U mnie także kret grasuje... dziś zakładamy pułapkę, bo już niezłe spustoszenie zrobił, i na rabatach i na trawniku.

Miłego weekendu!
A
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu piękne różyczki ;:108
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I u mnie ta czarna paskuda się pojawiła :evil: Kiedyś wywaliłam go właśnie tylko za pomocą tego dźwiękowego odstrasza. Tyle, że podobno dobrze jest przestawiać go co chwilę gdzie indziej, bo jak się tego nie robi kret omija tylko stałe miejsca. U mnie jest poprawa. Oby nie tylko chwilowa...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Czołem Aguś!
Byłam dziś rano w Twoim ogrodzie (ale się nie wpisywałam :oops: , bo ile razy można pisać to samo... że cudnie) i widziałam paskudnika. Będziesz bardziej bezwzględna :twisted: ... powodzenia!
Wybierałyśmy się z Robaczkiem, ale ostatecznie nic z tego nie wyszło :( , może w przyszłym roku się uda. Miło byłoby się znowu spotkać ;:168 Mam nadzieję, że zobaczę u Ciebie fotorelację :D .
Novalis - róża o dość specyficznej barwie, którą niektórzy pieszczotliwie nazywają trupią. Ja osobiście lubię ten kolorek, jest niepokojący. U mnie zdrowa. Odpukując ;:164 muszę napisać, że choć dookoła plamistość szaleje, to ona nie ma ani jednej kropki... Ładnie powtarza kwitnienie. Jedynym mankamentem jest to, że kwiaty ma bardzo wrażliwe na deszcz i wilgoć - szybko wtedy brązowieją (ale nic nie jest doskonałe :wink: ). Reasumując, jestem z niej bardzo zadowolona, a plusów widzę więcej niż minusów.

Aniu, dziękuję ;:196 ! Tobie też samych przyjemności życzę!

Aniu - Sweety, dziękuję za radę. Dziś w takim razie brzęczyka przestawię. Nie będzie mi krecik (choćby nie wiem jak sympatyczny :;230 ) rabat mechacił :evil: :evil: :evil: ! Jak nie pomoże - zastosuję final solution ;:163
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnio byłam na niego tak wkurzona, jak wywalił dwa kopce na rabacie żwirowej (wyobraź sobie ile to sprzątania ;:223 ), że jakby wyszedł udusiłabym go własnymi rękami :evil:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej kret u Ciebie buszuje? :shock:
hehe u mnie wszystko się już wyniosło bo ta Mała przegania wszystko i wszystkich....nawet koty 2x większe od niej ;:306
no szkoda, że się nie udało z Warszawą bo też bym chciała tam pojechać ale......wiesz, że w przyszły weekend w Kutnie jest Święto Róży? :wink: ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Asiu?. czytam, że znalazłaś sposób na poszerzenie rabat? haha..ha a, to fajny krecik. :;230
Trochę źle, że on zabrał się za spulchnianie miedzy różami?. :wink: Musisz go wykurzyć, bo on szykuje norki na zimę. ;:108
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Aniu, Marta, Maju - wojna z kretem rozpoczęta! ;:163

Obrazek

Szkodnik nadal szaleje! Udało mu się nawet przekopać przez siatkę na trawniku! Zaopatrzyłam się w karbid i nafaszerowałam nim wszystkie korytarze... następna będzie pułapka.
Przy okazji jakoś musiałam naprawić, to co zepsuł... ;:224

Kilka tygodni temu było tak...
Obrazek

Dziś rano na widok kreciej roboty myślałam, że dostanę zawału ;:202 ...
Obrazek

Obrazek

Fruzia starała się jak mogła, żeby mi pomóc... zaciągnęła wartę honorową przy kopcu i czekała aż czarny charakter wylezie...
Obrazek

Obrazek

chcąc nie chcąc musiałam jakoś naprawić zniszczenia... ;:306
Obrazek

Obrazek

Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krecik wbrew pozorom odwalił kawał dobrej roboty ;:215
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Asia ;:306 :;230 będziesz miała mnie na sumieniu....... ;:306 :;230
o rany....ale narozrabiał.....oj :shock:
wygląda super....... ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Na razie nic tam nie sadź też walczę z kretem i co mu zasypię to uparcie przekopuje, aż musiałam przesadzić żurawkę z jego drogi, bo mi ją prawie ususzył. ;:223 Pułapkę stosowałam i nic cwany przechodził obok. ;:224 Teraz go zagazowałam i zobaczymy. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Sweety, :;230 . Pracowita bestia, no nie :D !
Shirall, a dlaczegóż to miałabym Cię mieć na sumieniu ;:306 ? Narozrabiał, narozrabiał.... i pewnie dalej będzie (niestety), dlatego jak radzi Lady-r na razie nie zamierzam obsadzać tego miejsca. Poczekam, aż się krecior wyniesie (oby) i wtedy będzie szaleństwo -całe pół metra kwadratowego do zagospodarowania :heja !!!
Poranek powitał nas słoneczny, ale od zachodu pomału nadciągają chmury... (mieli rację za komuny, że z zachodu to tylko zło
i zgnilizna może do nas przyjść ;:306 ...). Pociesza mnie jedynie to, że deszcz się przyda roślinkom, bo sucho niczym na Atakamie.
Jak już ma się chmurzyć, to niech chociaż popada...
Wybierającym się na Zieleń to Życie życzę niezapomnianych wrażeń i przede wszystkim udanych łupów, a pozostałym miłej niedzieli :wit !

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

O kurcze tam gdzie stoi Fruzia na bank on siedzi?.. ;:222
Robota krecika dała początek na korektę rabatki. :;230 Asiu nie pytaj wyszło ślicznie. ;:333
Tylko krecik tam gdzieś siedzi a co Ty z tym karbidem ;:oj ?.. czy to się podpala?
żeby Ci róże do góry nie wyfrunęły. ;:173
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Maju, karbid (CaC2) wrzuca się do korytarzy i zalewa wodą, wydziela się wówczas acetylen, który ma dość intensywny i nieprzyjemny zapach. Krety go podobno nie cierpią. Trzeba tylko uważać, żeby przy tym np. nie palić ;:306 ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”