Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Agnieszko, wyczytałam w Oazie, że plamistość róż może być spowodowana przenawożeniem. Z tego co wiem masz szczodrą rękę... może przedobrzyłaś? Ostatnio znów o różach czytam sporo, bo planuję jakieś przy pergoli posadzić. Dziękuję za podpowiedź, ale ta pergola nie utrzyma proponowanego pnącza. Muszę zrobić coś solidniejszego i tam posadzę Twój typ.
Obchód super, budleje się popisują jak trzeba, no i cieszy, że jednak róże spinają się i kwitną ciesząc Twoje oczy
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Spacerując, rozmarzyłam się... bo pięknie jest... :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witam Aguś czwartkowo, w pełni rozumiem Twój brak czasu, bo... odkąd nie pracuję też tak mam i zupełnie nie rozumiem dlaczego? Przecież pracując, nie było mnie w domu z dojazdami 10 godzin i wszystko się kręciło, było ugotowane, uprane, posprzątane i w ogrodzie zrobione i książki czytałam, a teraz ciągle brakuje mi czasu, chyba kiepsko się organizuję. Po powrocie z urlopu muszę ostro nad tym popracować. Dziś byłam w stolicy z wizytą na Niekłańskiej i zaczepiłam o Krakowską i zakupiłam sobie wreszcie rozchodniki i marcinki. Cieszę się bardzo, bo poza hortensjami i trawami, wrzosami i daliami miejscami nic mi nie kwitnie. Chciałam też nabyć tego hibiskusa, o którym naczytałam się na blogu, ale nie było, muszę gdzie indziej spróbować.
A, zapomniałabym, miałam zapytać o Sarę, dawno jej nie pokazywałaś, jak się miewa?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
mejra2010
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 lis 2011, o 22:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ślicznie tak zieloniutko.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mejra, witam serdecznie nowego gościa i zapraszam!
Feluś, zdecydowanie kret lepszy niż turkuć! Boli mnie jednak serce, że ten pierwszy ryje mi w rabatach i po trawniku... dawno nie było 'dziada'! Hortensje sobie posadzisz i zobaczysz jak będą i Ciebie cieszyć :)
Marzko, moje róże dostały tylko raz nawóz - na początku sezonu, długo działający. Nie nawoziłam ich ponownie. Plamistość w przyszłym roku to będzie mój wróg i niech się boi mojego oręża!
Mufeczko, dzięki że zawitałaś w moje progi! Moje dni tak się przeorganizowały, że do Sz. nie miałam szansy pojechać :(
Bogna, myślę, że jeszcze nie jeden dzień targowy przed nami :) Ja Cię niestety nie rozpoznam, a szkoda!
Fajnie, że zaopatrzyłaś się w kwiaty na Al. Krakowskiej... ja przejeżdżałam, ale się jej dziś oparłam.
Co do tego wiecznego niedoczasu, to mam identycznie jak Ty. Gonię własny ogon, a przecież powinnam mieć nadmiar czasu. Zdecydowanie pracując zawodowo, człowiek się dużo lepiej organizuje. Dziś byłam na rozmowie, jutro kolejna, więc może niedługo moje życie znowu wróci na właściwy tor. Czego i Tobie zyczę.
Sarunia ma się doskonale :)

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aga.Poranne zdjęcia zniewalające.Jak można mieć taki cudownie zadbany ogród-ja nie mam pojęcia. :oops:
Jeśli chodzi o plamistość to z pewnością wczesnowiosenna prewencja zadziała.Będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Doskonale cię rozumiem Agnieszko w kwestii róż. Mam teraz identyczne odczucia. Jestem zniechęcona i zniesmazona tymi wszystkimi plamistościami, skoczkami, mszycami itd, itp. Ale jak sobie przypominam, jak było latem i ja pięknie wyglądały, to jakoś mi ochota przechodzi na wyrzucanie. Choć akurat dzisiaj poszły na kompost dwie Papa Meiland, które od początku miały mączniaka i zarażały sąsiednie róże.
Nie ma to jednak jak hortensje. Wiem, że się powtarzam, ale to tylko dla utwierdzenia się ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Aguś :wit
Masz piękne hortensje i jak ich sporo :)
no tak duży ogród daje dużo możliwości i nasadzeń,,, ;:108
Nie to co u mnie,muszę wybierać tylko reprezentacje roslinek ;:306
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze:
Obrazek
Aga czas mija ,a u Was ciągle pięknie - o ławeczce nie zapominam :D mam nadzieję że nie jestem natrętna :?: ale przymrozki pewnie mnie wygonią :D
powiedz mi co to jest między hortensją a rożą ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguniu czy ta kawka jest wolna :?: jeżeli tak to ja zabieram i idę na murek usiądę koło tej pięknej hortensji (to chyba Vanilla Fraise? ) i spokojnie ją wypije wdychając zapachy Twojego pięknego ogrodu. O jak dobrze widzieć naszą forumową maskotkę, cudna panienka a ma już amatora?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, zachwyca mnie niezmiennie ten szpalerek limonek z budlejami ;:180 Przy ciepłym murku powinny dobrze przezimować :uszy
U mnie budleja przerosła Vanilkę i będzie wymieniona na młody okaz. Po kilku latach osiąga bez problemu ponad 2-3 metry i więcej ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudowne jest to, że masz możliwość (ze względu na obszar) sadzenia roślin po kilka egzemplarzy. Robią wtedy wrażenie - w dużych skupiskach. Tworzysz cudne krajobrazy i pięknie wkomponowujesz trawy w ogrodzie. Nie jest to łatwe. Ja nie mam traw, bo zupełnie nie mam koncepcji, w którym miejscu miałabym je posadzić. Chyba nie mam miejsca na nie. Nie wyglądałyby u mnie dobrze.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga trzymam kciuki za pracę ;:333
Sarunia słodka jak zawsze ;:167
przysiądę na chwilę u ciebie popatrzę na ogród bo jest na co... 8-)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, trzymam kciuki za pozytywny przebieg rozmów i szybkiego powrotu na normalne tory, czyli praca, dom, ogród ;:196 .
czyli jednak przyczyna jest inna niż przenawożenie, może wiosenny nadmiar wody? niestety nic konstruktywnego nie podpowiem, bo dopiero raczkuję ogrodowo a różowo to leżę plackiem i ledwo główkę zadzieram :wink: .
Miłego dnia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Trzymam kciuki za pomyślne rozmowy w sprawie pracy ;:196
Dasz radę ja to wiem :uszy

Widoki jak zwykle zjawiskowe....a jakie mają być w perfekcyjnie skomponowanym ogrodzie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”