Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Wandziu a masz może ostnicę?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudownie, że znów mogłam na twój prześliczny domek popatrzeć :) Floksy piękne. Ja nie mam ani jednego. Czy one dużo słońca potrzebują?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie się zakupy u M. Podstolca tradycyjnie podobały :D Przyszły duże sadzonki, z których zmarnowałam 3 sadząc je w złym miejscu (gdy sadziłam, jeszcze nie było takie złe :roll:), wszystko inne rośnie jak na drożdżach i kwitnie. On nie wysyła roślin, tylko kłącza-dlatego oferty pojawiają się jesienią i zimą.
Teraz wiem, jaki błąd popełniam w hodowli agapanta-podlewam go przez całą zimę i stawiam przy oknie. Kwitnie w lutym-marcu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu zgubiłam Cię ,ale już wróciłam,by podziwiać Twoją Ogrodzinkę ;:108
Trawy,liliowce ...to lubię,żurawki i jeżówki też no i róże to wiesz:)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, tulipany, które wymieniłaś, to akuat te kolory, o jakich ja marzę. Niedługo zacznę kupować cebule. U mnie w ogodniczym już się pojawiły po 1,30zł. Ale nie ma jeszcze koloów, o jakie mi chodzi. Chociaż były takie fioletowe i teraz żałuję, że nie kupiłam, bo pasowałyby do lawendy. No nic, pójdę w poniedziałek, może jeszcze będą. Ciekawa jestem, w jakiej cenie będą sprzedawać na wystawie. Potem ciebie zapytam. ;:108
kropelko, noooo tak właśnie jest ;:108

April, a o jakich kulach ty Jolu pomyślałaś? Czyżby o TAKICH? Widać w niej mnie :D
Obrazek

Obrazek

asta6265, no już ty to wpadasz jak wiatr i już cię nie ma. Dzięki za wizytkę :wit
Małgocha, na pewno będzie mnóstwo różnych hortensji. Może ja też się wybiorę.
AgaNet, ogrodzinka to dlatego, że mój ogródek jest mały, przydomowy i nigdy nie będzie z niego wypasionego ogrodu. Ale miło mi Agusiu, że tak go sympatycznie postrzegasz. Przyjemnei jest posiedzieć na ławeczce i jednym spojrzeniem ogarnąć całe swoje włości.
Stasiu, też mam taką nadzieję, że go nie zjedzą do końca.

Dorota71, mam ostnicę. Proszę bardzo. Ale mam ją w donicy i na zimę zabieram do garażu, żeby mi nie zmarzła.
Obrazek

Iza, witaj. Jak dawno cię nie było. Miło mi, że zajrzałaś. :D
ewamaj, jak widać, każdy ma inne doświadczenia z panem podstolcem. Dobrze, że przynajmniej ty jesteś zadowolona. Ja już raczej nie będę kupować przez internet, bo mam na szczęście inne źródła.
Annes77, co za szczęście że do mnie wpadłaś, bo już myślalam, że cię czymś uraziłam i chciałam pytać na pw, co się stało.

Moje dzisiejsze zakupki. Żurawka Marmelade i małe hosteczki Pandora's Box.
Obrazek

A tutaj już sobie siedzą. Posadziłam je przed bukszpanem.
Obrazek

Wystarczyło, że deszcz popadał, a róże już wypuszczają nowe pędy.
Obrazek

A inne róże zaczęły znowu kwitnąć. Tutaj Avalon.
Obrazek

A to Gracefull Palace. Świetna róża i długo utrzymująca kwiat.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na dobranoc jeszcze Chopichon, który kwitnie stale co pewien czas, ale niestety choruje na mączniaka.
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale fajne wygibasy robiłaś przy fotografowaniu :;230 Mam takie kule w sztabach do kwiatów i fajnie się w ich odbija otoczenie :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu no co Ty ja Cię zgubiłam ;:145 Teraz na pewno będę Cię odwiedzała i pamiętaj,że Twój ogródek,gdyby był wypasiony to straciłby na tajemniczości i oryginalności.Właśnie to,że jest taki różnorodny i nie od linijki sprawia,że zawsze mnie tu ciągnie ;:196
I nie tylko mnie ;:224 Nie musi być duży,ale ciekawy i nastrojowy :uszy
Różyczki zaczynają powtarzać,no chyba sobie tą Awalon sprawię ;:333
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Pięknie rozrośnięte te Pandorki. Już po kilka odrostów jak się nie mylę? Też mi chodzą po głowie ale kurcze.. miejsca w cieniu nie mam.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ależ piękne hosty Wandziu, super zakup ;:3
Prawda, że Graceful Palace są fajne....? U mnie niestety teraz chorują -jako jedyne- na plamistość. Zauważyłam, że teraz są bardziej morelowe ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Jedne i drugie kule świetne. :lol: Biały floks cudny (mój padł wskutek działalności eMa). Róża Graceful Palace faktycznie pięknie się prezentuje. Wandziu, czy te hosty są miniaturowe? Szukam odpowiednich na skalniak.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu ten niebieski floks jest cudny, to mój nr 1 na liście zakupowej na nowy sezon.
Moje floksy już przekwitły prawie wszystkie, jeszcze czekam na kwitnienie takiego o czerwonych liściach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu kule z odbiciem właścicielki wyglądają świetnie :D
Zakupy super :D Kupiłaś widzę Marmoladkę.... ale mam nadzieję, że i te, które miałaś rosną??? że nie wyginęły???
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wspaniałe kule!
Pandora's Box też mam, ale jakoś mi słabo rośnie...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sweety, no wygibasy u nas na FO to rzecz powszednia, przestałam już się nawet przejmować sąsiadami ;:108
Anness77, tak Aniu, spraw sobie Avalona. To jest taka bardzo delikatna różyczka, najlepiej byłoby posadzić od azu dwie sztuki dla lepszego efektu. Jak teraz jak mam kupić jakąś różę, to nigdy pojedynczo. U mnie róże nie kwitną zjawiskowo i lepiej, jak jest ich więcej takich samych.
Steasi, faktycznie b. ładne te sadzoneczki, bo składają się z kilku jakby hostek, ale nie dzieliłam, niech się spokojnie rozrastają. To jest mini hostka, na pewno by ci się jeszcze zmieściła ;:108 Ja nawet nie miałam jej na liście zakupowej, ale jak zobaczyłam w sklepie takie cudeńka, to nie mogłam się powstrzymać. :)
Justi, no widzisz JUstynko, jak to różnie bywa w naszych ogrodach. U mnie wiele róż ma teraz plamistość, a Gracefull akurat wcale. I tyle to są warte te wszystkie informacje o chorowitości róż. Każdy sam musi wypróbować, co u niego najlepiej się sprawuje.
Helenko, tak, właśnie tak, te hosty są miniatuowe, takie wdzięczne klejnociki. Na skalniak byłyby idealne, ale wiesz, one nie lubią na patelni tak jak rośliny skalne. Lubią półcień, tak że musiałabyś im stworzyć odpowiednie warunki u siebie.
jola1, tego niebieskiego floksa można dostać u Szmita. Ja co prawda mam go skądinąd. Bardzo mi przypadł do gustu. A o floksie, który ma czerwone liście, to w ogóle nie słyszałam. Musi niesamowicie wyglądać.
Floksy kwitną jednak zbyt krótko jak dla mnie. Jeżówki to co innego. Nawet takie zaschnięte czu ususzone wyglądają pięknie.
AGNESS, Marmoladka od ciebie nie zaginęła, nie martw się. Mam już z niej trzy sztuki. Natomiast te, które kupiłam ostatnio jako Marmalade, różnią się od twojej i dlatego kupiłam, żeby się przekonać, co z nich wyrośnie. Ta twoja ma karbowane brzegi liści, a te nowe nie.
gajowa, ja czytałam, że ta hosta jest kapryśna. U mnie hosty na ogół osną dobze, więc mam nadzieję, że Pandory znajdą tu sprzyjające warunki. One nie lubią słońca, a więc sprawdź, Ewa, czy masz je na dobrym stanowisku.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

A ja tam niebieskiego floksa nie pożądam nic a nic... Za to jeżówek więcej, owszem. Mam je od wiosny i liczę na wiele siewek. Zobaczymy. Czyli Ty Wando robisz z nich także suche bukiety, dobrze wnioskuję? :)
Teraz wszystkich męczę odnośnie hortensji bukietowych... Czy Ty masz jakieś maluchy może? I w ogóle które bukietówki byś polecała?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”