Kwiatki prawie wszystkie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiatki prawie wszystkie

Post »

Irminko czy ja dobrze widzę ? marcinki już Ci kwitną :?:
Piękne te ostatnie dwie dalie - ta koralowa cudmiódultramaryna! Języczkę mam dopiero co dostaną więc na kwiatki pewnie poczekam!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, Masko, to jakaś wczesna odmiana marcinków, bardzo wdzięczna. Wiesz, że kiedyś omijałam szerokim lukiem takie wiejskie dalie jak ta jasnoczerwona, a teraz bardzo mi się podobają :D

Obrazek

Masko, czy dzielżany zakwitły ...na żółto?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko - co Ty będziesz z tak daleka wozić piasek od Marzenki, weź lepiej ode mnie :)
Moje marcinki mają ładne pąki, dziś je oglądałam. Byłam też w moim lasku - ach, ile grzybów!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, koniecznie wyślę męża po piasek do szałwii, kocimiętek i lawendy , ale przede wszystkim NA GRZYBY, bo cały w nerwach, że mało znajduje. Naprawdę tyle grzybów jest? Jakie, nie mogę nie zapytać :roll: Ja czekam tylko na opieńki, znam grzyby i miejsce!!!

Malwy, ostatnie kwiaty, ale jakie śliczne
Obrazek

Obrazek

'Jutro będzie bardzo ładnie, komfortowo i optymalnie', z prognozy pogody ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irminko zapraszam do siebie są tam dzielżany od Ciebie ;:108
Te dalie oprócz koloru mają układ płatków śliczny!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e2 ... 9c1f2.html a co to za kwiat?
a dużo masz tych marcinków? :lol:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko, tych marcinków mam całe pole i chętnie się podzielę! Żółty kwiatek to właśnie jest języczka.
MOJE WRZOSOWISKO na dwa pas czyli dwa kroki. Ale nie zrezygnuję i dodam jeszcze jeden rządek w tym roku, bo mimo że takie marne, to podobają mi się bardzo. I znowu, za budynkiem gospodarczym, od strony ulicy, miałabym właściwie już gotową łączkę na wrzosy, z odpowiednią ziemią, ale jak tak dalej będzie, to co z moim ogrodem :?:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MaGorzatka

Post »

Irminko - znalazłam 3 prawdziwki, 1 kozaka czerwonego i resztę szarych; dużo też niestety było z robalami. A wiesz, że Twoje ceglaste dzielżany mi zniknęły? A dokładnie pamiętam, gdzie je sadziłam, nawet oznakowałam patyczkami, na wiosnę nic nie wyszło w tym miejscu spod ziemi ;:222 .

Irminko - czy byłaś w markecie na O.? Podobno są szachownice kostkowate - jutro się wybieram!
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, to grzyby z 'naszego' lasu. Dzielżany podzielę Ci na wiosnę, bo to jest korzystniejsze, dobrze?

Z zakupów w markecie zrezygnowałam, bo byłam na targach w Koszalinie. I nie planując niczego specjalnego, zrobiłam dużo ładnych zakupów. Floksy, jeżówki, liliowce, trawa, dwie róże bez nazwy :D

Obrazek

Obrazek

Pochwalę kwiaty. Nad tymi jasnymi floksami nie zastanawiałam się ani minuty, róże też mnie z miejsca oczarowały. Ta 'landrynkowa' w naturze jest ciekawsza, ma to 'coś', czego nie nazwę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Właśnie to nienazwane jest w tej zabawie najlepsze ;:333
Dobrze to,IRMINKO,ujęłaś :!:
Wieczorne pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Witam w sobotni wieczór :wit
Irminko piękny ogród. ;:oj Dalia są fantastyczne a wrzosowisko cudne ;:108
Jak się wabi kotek?
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Irminko, zdradź tajemnicę , jak siejesz i sadzisz rośliny, że tworzą takie łączki? Czy nie jest trudno oplewić taka łączkę, swoisty drobiazg kwiatowy? Rośliny same sie sieją z roku na rok, a ty tylko dosadzasz niektóre? Nie moge wyjść z podziwu. Masz swoisty styl ogrodu i sposób fotografowania. Jesteś ogrodową artystką.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irminko ten zestaw kupuję!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b6 ... b0b28.html
Czy uda mi się w tym roku znaleźć takie pyszności. Na placu u nas grzyby z okolic Szczecina :(
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilu, jak miło napisałeś o biednych wrzosach, teraz już na pewno zadbam o nie bardziej! Kotka to Szara, mam jeszcze Rudą, ale ta na wiecznych łowach jest :D

Grażynko, prawdziwe i porządne czyszczenie rabat odbywa się głównie na wiosnę, muszę pomóc pierwszym wiosennym kwiatom przedrzeć się przez trawy, chwasty, które są silne i chciałyby być właśnie ' najpierwsze'. Potem nie mają już szans, bo spod ziemi ruszają cebule wszelakie, rośliny, o których zapomniałam, kwiaty, które wysiewają się same. I w ten gąszcz potrafię jeszcze coś dosadzić w sezonie. Jest bardzo, bardzo gęsto ( może dlatego monardy złapały mączniaka?) Czasami mi naprawdę żal, że w tłoku kwiaty nie pokazują swojego indywidualnego piękna, tylko 'pracują' na rzecz kolorowych obrazów :(

Ciąg dalszy zakupów

Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek

Taki gratisik, ten pierwszy
Obrazek Obrazek

Liliowiec Pardon Me, który jest tak zwarty jak Stella d'Oro i ma niewielki, ale mocny w kolorze kwiat
Obrazek

Większość kwiatów kupiłam u znanego mi wcześniej bardzo sympatycznego małżeństwa spod Olsztyna, ich szkółka przymierza się wkrótce do sprzedaży internetowej. Sadzonki piękne, w dużym wyborze, oznaczone kolorowymi dwustronnymi etykietami. Najbardziej ujęło mnie to, że kiedy zapytałam o nieosiągalną rutewkę Delawaya i okazało się, że na targi jej nie dowieźli, a usłyszeli, że to takie chciejstwo, zaproponowali kontakt mailowy i obiecali przesyłkę. Pełny profesjonalizm.

Obrazek

W tym dniu miałam dużego farta, bo dwa stoiska dalej czekała na mnie moja rutewka, piękny drobiażdżek ;:3

Obrazek

Sławku, fotka dla Ciebie, przez podwójną analogię :wit

Obrazek

Masko, te zakupy sierpniowe uważam za najbardziej udane, jest czas, by rośliny zadomowiły się w ogrodzie, no i nie kupowałam kota w worku. Różowe różyczki mają taką perłową poświatę, śniłyby mi się po nocach, gdybym ich nie wzięła :tan

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Irminko :wit.
Najwyraźniej tak właśnie lubisz, żeby kwiaty tworzyły wielobarwne i wielopoziomowe obrazy.
W przeciwnym wypadku zrobiłabyś swój ogród inaczej ;:224, ale wówczas chyba nie byłby taki Twój, jedyny w swoim rodzaju, a dla tych, którzy tak nie potrafią - niezmiennie zdumiewający i zachwycający ;:oj.
Tak trzymaj ;:215.
I w tym forum najbardziej pasjonujące jest przełożenie osobowości ogrodników i cech ich charakterów na rodzaje ogrodów i rodzaje sadzonych w nich roślin. Cóż za bogactwo... ;:170.

;:196 Jagoda
PS. Szara piękna, ale Ruda też. Może uda Ci się ją upolować ;:218.
MaGorzatka

Post »

Piękne zakupy, gratulacje :) Ta bledziutka róża - cudeńko. A ja kupiłam tę szachownicę kostkowatą, nawet dwie paczuszki :)
Co do dzielżanów i wiosny - dobrze, bardzo chętnie bo są śliczne; dziękuję ;:196
Wczorajsze wydarzenia odebrały mi chęć do pisania i do czegokolwiek. Jednak upiekłam popołudniowe ciasto ze śliwkami na pocieszenie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”