U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Post »

Ups, pomyłka :oops:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zimowity powiadasz,oj wyrzucić to szkoda i to tak pięknych okazów!!! ;:302
Hmm...nigdy nie miałam tych kwiatów u siebie ... ;:131
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Grażynko od namiaru jeszcze nikt się martwił chciałabym mieć takie plony.Nigdy nie gościły u mnie w ogrodzie a są bardzo ładne. ;:108
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko :D , a co to jest Tab..i Gu...ree, bo ja nie wiem ;:131 ?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A jakie masz te ziemowity, bo i forumki na pewno byłyby chętne :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witaj Grażynko. na pewno kiedyś pokażę moje królestwo, ale uważam że otworzenie wątku to odpowiedzialność, a ja mam problem i to duży z wolnym czasem; :( może jesienno - zimowa aura i długie wieczory sprawią, że to się stanie. na razie podglądam ulubione ogrody.A Twój jest ;:138
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

No taka klęska to nie klęska tylko zwycięstwo :lol: Nie mam ziemowitów a to błąd może wystaw u nas do sprzedaży na pewno znajda sie chętni ;:215
Ja utknęłam w ogórkach ;:218 Może jutro uda mi się skończyć zaprawy i czas na pomidorki ;:333
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Reniusia , wyrzucać kwiatki ;:185 to grzech. Inne mogłyby się obrazić i przestałyby rosnąć, kwitnąć, rozmnażać się. Każda roślinka jest cenna, na wagę złota. ;:167

Joasiu, zimowity to bardzo poczciwe kwiatki. Kwitną jesienią a wiosną mają ozdobne liście. Ne są specjalnie wymagające. U mnie rosną pod drzewami , gdzie jest latem dość sucho.

Emmo , nie mogę chyba bezpośrednio polecać innych stron na forum. To są bezpłatne portale internetowe zajmujące się kupnem- sprzedażą. Były reklamowane w telewizji. Pełne nazwy mogę podać na PW.

Aniu-sweety, takie klasyczne różowe. Niestety nie mam własnych zdjęć kwiatów. Nie robiłam, bo nie prowadziłam wątku na forum. Tej jesieni na pewno zrobię i wkleję. ;:108

PEPSI, znowu polałaś miód na moje serce. ;:167 Ja też wkrótce będę miała mało czasu dla ogrodu i wątku, bo zbliża się praca. W trudnych chwilach, powtarzam sobie, że praca jest błogosławieństwem, szczególnie w tych czasach, gdy kryzysikowi spodobało się u Nas i rozsiadł się wygodnie w fotelu. Nie daje się wyprosić , nie można wygonić. Trzeba jakoś żyć.

Danusiu, nie mogę wystawiać sprzedaży na Forum, bo nie mam Maroleksu. Przynajmniej, kiedy jakiś czas temu próbowałam, to dostałam taki warunek. Pomidory u mnie dojrzewają powoli tak, że o przetworach na razie nie ma mowy. Pewnie jak pójdę do pracy , to wtedy będzie wysyp. Będę się dwoić i troić.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Emmo , nie mogę chyba bezpośrednio polecać innych stron na forum. To są bezpłatne portale internetowe zajmujące się kupnem- sprzedażą. Były reklamowane w telewizji. Pełne nazwy mogę podać na PW.
Możesz i mi podać? :wit
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34

Post »

Grażynko proszę napisz mi na pw :D .
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Iwonko, Emmo, PW
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Witaj Grażynko ;:196 i jak tam zimowity? ;:306
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Reniusiu, trochę już posadziłam. Reszta czeka na nowych właścicieli. :wink: Jest dobrze.

Dzisiaj byłam na bazarku i zahaczyłam o stoisko cebulowe. Na ziemi rozłożonych było ze 40 pudełek kartonowych, a w nich cebule tulipanów, lili, hiacyntów, krokusów, narcyzów itd. Ale nie takie holenderskie z pięknych opakowań tylko kopane z gruntu. Zdjęcia kwitnących kwiatów były natomiast nazwy nie wszystkie. Cena za cebulę tulipana 1 zł, pozostałe po 2 zł, cesarska korona 10 zł. Drogo i niedrogo, zależy co się chce kupić. Cebula hiacynta w ogrodniczym 1,20zł, na bazarze 2 zł. Ale lilie to cena okazyjna. Wzięłam sobie pełne: białą, czerwoną i różową. Bałam się nabierać lilii , bo przecież na ogrodzie mam stado, a może nawet dwa stada nornic. :roll:
Dokupiłam u forumki stasia_ogrod powojniki: Purpurea Plena Elegans, Nadezhda, Brunette i hostę Fortunei Albopicta Aurea. Dostałam też gratisa-tawułę różową zwieszającą się. ;:108 ;:108 ;:108. Stasiu roślinki juz posadzone. ;:196

Obrazek

Zrobiłam też wymiankę z forumką Babciabenia i otrzymałam lilię candidum. Już posadzona ściśle według rad Babcibeni (Bożenki), która odnosi ogromne sukcesy w hodowli tej kapryśnej lilijki św. Antoniego, lub św. Józefa. Bożenko, dziękuję za wymiankę. ;:196

Obrazek

Kupiłam jeszcze jeden powojnik bylinowy o nazwie Rooguchi. Śliczne dzwoneczki. ;:167 , może zakwitnie jeszcze w tym roku a jak nie to w przyszłym. Jestem cierpliwa. Ogród uczy cierpliwości.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Grażynko ale masz nowych roślinek!!! ;:oj
Ogród z każdym dniem się powiększa - i bardzo dobrze! ;:108
Właśnie też mnie nachodzi kupić kilka cebulowych roślinek,ale nie wiem bo też mam problem z nornicami ;:223 niby w pojemnikach teraz bym posadziła ale się waham ;:218 .
Po 1 zł powiadasz tulipany no Ja w ogrodniczym widziałam ile ich tam było chyba 4 szt za jakoś 6 zł.
Może coś kupię haahaa ;:306 jak mi wpadnie w oko.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Reniusiu, kupowanie roślin to nałóg, któremu trudno się porzeć. Mogę sobie nie kupić wielu rzeczy, bez których inne kobiety nie mogą się obejść, ale upatrzoną roślinę wcześniej czy póżniej kupię. Ten typ tak ma. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”