Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Wandeczko, piękne fotki po piwku zrobiłaś ;:304 Ostnica marzenie, ale na tego niebieskiego floxa to naprawdę zachorowałam. ;:oj :tan Dbaj o niego, może kiedyś coś machniemy. ;:1
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje floksy kwitną niemal równocześnie, tzn. niektóre zaczynają później, ale jest taki czas, że kwitną wszystkie na raz. Zatem będzie się trzeba postarać o pożądanego przez wielu Blue boy'a ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,u ciebie jak zwykle pieknie i romantycznie.Czy ogólnie jesteś zadowolona z zamówienia tegorocznego od P.Podstolca,bo ja wcale.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Wandziu u Ciebie jak zwykle uroczo,z klimatem ;:333 po prostu super
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Witaj Wandziu, po dłuższej nieobecności pobuszowałam sobie troszeczkę po Twoim pięknym i kolorowym ogrodzie, fakt ten upały były nie do wytrzymania, ale póki co teraz jest okey, wreszcie będzie można coś porobić, chociaż ponoć na weekend znów mają powrócić ;:223. Zauroczyły mnie kolory Twoich floksów, oczywiście ten niebieski też wpadł mi w oko, ale jeszcze bardziej podoba mi się ten jasno różowy z ciemniejszym środkiem na zdjęciu pod Agapantem. Jeżówka Secret Joy, rzeczywiście jest śliczna, zdobyłam ją na wiosnę i też taka mizernotka, zakwitła aż jednym kwiatkiem, więc również troszkę się o nią boję, zapewne wszystko zależy od tego jaka ta zima w tym roku będzie. Na ostatnich fotkach robionych z ławeczki pokazałaś bardzo urokliwe miejsca, czy ja dobrze widziałam masz przed domem koło a w nim iglaczki?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Wandziu to ja zrobię według Twojej instrukcji...agapanty zostawię w chłodnej sieni i zapomnę...
a ja ich podlewałam całą zimę ;:131
...piwkiem kusisz mniam... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wandziu, ja stipy traktuję jak jednoroczne. Będę co roku zamawiała kilka sadzonek, żeby były większe, a jak się rozsieją to dobrze.
Wielka szkoda, że werbeny się nie przyjęły.
Może sadzonki były słabe?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

marpa, czy zauważyłaś, że coraz częściej patrzymy na świat "oczami" obiektywu? Ja łapię się na tym dość często. Kiedy słońce ładnie podświetla rośliny, od razu myślę, że ładnie by to wyglądało na zdjęciu. I jeśli mam aparat blisko, biorę go i cykam.

Sławku, ja też mam Blue Boy kupionego w szkółce, al on jest mniej niebieski i rzeczywiście zmienia kolor. Poza tym mój Boy ma w środku białe oczko i w tym punkcie jakoś mi się nie zgadza z odmianą, którą widuję w necie. Ale w sumie nie jest to takie ważne.

Stasiu, będę dbać, obiecuję. Tylko zauważyłam, że jakoś go ślimaki lubią. Innych odmian floksów nie ruszają, a tego obgryzają.

Sweety, tylko nie pomyl nazwy, bo to nie jest floks Blue Boy tylko Blue Paradise. Choć oba oryginalne.

Małgocha, otóż nie jestem zadowolona. Kupiłam u podstolca pierwszy i ostatni raz. Roślinki były maciupkie i przyszły bez doniczek. NIektóre to prawie same korzonki. Wiele roślin się nie przyjęło. Bodziszki co prawda rosną, ale bez rewelacji, a jeżówki w tej samej cenie można kupić teraz dorosłe i kwitnące. Nigdy więcej.

doromichu, dziękuję, ale to nie moja zasługa, bo klimat tworzy głównie mój dąb.

Ilonko, ten rózowy floks, o którym wspomniałaś, nosił nazwę Europa. To chyba dość popularna odmiana, z tego co mi wiadomo. Jej zaletą jest pełny kwiatostan i dość duży jak na floksy. Jeżówkę Secret Joy mam jedną od jesieni, czyli już przezimowała, a drugą wsadziłam wiosną. Widzę, że jest to odmiana badzo delikatna i niechętnie rozrasta się w kępę. Już i tak się cieszę, że po zimie w ogóle się pojawiła, bo trwało to bardzo długo i już się niepokoiłam, że zmarzła. Ale uświadomiono mnie, że jeżówki z serii Secet już tak mają.
Jeśli chodzi o strukturę mojego ogrodu, to w środku rośnie badzo duży dąb. Jest on otoczony nieregularnym obrzeżem z kamieni i miejscami z kostki. Pod dębem rosną rosliny skalne, hosty, zuawki oraz właśnie iglaki. Niestety nie mogę zrobić dalszego ujęcia, żeby to wszystko bylo widoczne. Po prostu nie mogę się wystarczająco cofnąć, bo za plecami mam już siatkę sąsiada.

Misiu, tak zrób z agapantem, a odwdzięczy ci się pięknym kwitnieniem.

Margo, a ja bym jednak spróbowała wziąć teraz kilka takich siewek ostnicy do doniczki i pzechować je w garażu. Co ci szkodzi?

Kule ogrodowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Wandziu, mam nadzieję, że ogród i czas sprawią, że wyjdę z tego okropnego stanu odrętwienia, póki co dzieciaczki jeszcze w domu i dzięki nim nie zapadam się do końca.
Wandziu, znów piękne zdjęcia pokazałaś, hortensje cudne i agapanty też. Co do tulipanów, to mam zamiar obłowić się na najbliższej wystawie, zawsze jest duży wybór, w związku z czym chcę się tam wybrać w piątek, aby uniknąć tłumu. Chociaż ja w tym roku stawiam na takie zwykłe tulipany, ale w konkretnych kolorach np. bieli, kremu, pudrowego różu i bordo. A co się trafi to zobaczymy..., chociaż postawiłam sobie jeden warunek, żadnych zakupów, póki nie posadzę tego co czeka już kilka tygodni w donicach.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te kuleczki. Każda inna, a jednak takie same :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

co innego pomyślałam jak napisałaś kule ogrodowe ;:306 Ale te twoje też piękne ;:63
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękne kolorowe kule - hortensje śliczniusie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,ja też rezygnuję z internetowych zakupów.W sobotę jadę do Szmita tak sobie na wycieczke i chcę kupić tylko hortensję mega pearl,o ile bedzie w tym roku.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Witaj Wandziu ;:196
Z przyjemnością pospacerowałam po sierpniowym ogrodzie ;:108 Piękne fotki, słoneczne i klimatyczne ;:138 Milo podczas upałów posiedzieć pod dębem i pobserwoawc ogród z ławeczki, bo widoki godne pozazdroszczenia !
Z nazwa ogrodzinka jakos kompletnie się nie zgadzam ;:224 Jak dla mnie twój ogród jest wielki i tajemniczy ;:108
Floksy masz cudne :tan
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No widzisz, to nie tylko nam się spdobał, ;:306 ślimakom też, ;:145 Myślę że całego nie zjedzą. ;:224
Fotki z kulami rewelka, każda w innym kolorze. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”