Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija..

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Misz-masz, czyli fuksjoza w ogrodzie. ;)

Post »

Dziewczyna się stersuje ;:224 pod dachem nn trzyma ;:202 a my się śmiejemy :wink: Jakie niedobre koleżanki na tym forum....
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

to niech zdjecie futrzaka zapoda :;230 :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Zolzy. ;:173 :;230

Obrazek

Dwa po bokach sa takie same i to bedzie ta sama roslina. Ten badylek po srodku to ten "mechaty" - spodnia czesc listkow jest jakby lekko omszona, w odroznieniu od tych dwoch, ktore takiej mikrokoafiurki nie posiadaja.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

po bokach hoja bella a to po srodku aeschynatus ;:196
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki! To teraz będę wiedziec. Hoja tez jak dla mnie nie taka, bo znam tylko jedna - owalne listki w male plamki - ale ta ma takie delikatne listeczki, jest calkiem inna. Fajna. No i to hoje maja korzonki juz. Zdjelam im kubki, pozwalam zyc na wlasna reke.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Z belli będziesz zadowolona ;:108 szybko rośnie i chętnie kwitnie, ale niestety lubią ją przędziorki :evil: A może na wyspach tego nie macie?
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja jeszcze nie wiem co mamy na wyspach z tego asortymentu. Wscieklizny ponoc nie mamy, ale to nie dotyczy doniczkowych. ;:173 O, znalazlam - taka kojarze:
http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=h ... AQ&dur=182
I to jest jedyne co mi sie z hoja kojarzy. Ciezko mnie to forum doswiadcza, walac w gruzy moje dotychczasowe przeswiadczenia o niektorych roslinach, ladujac w mozg obrazy roslin, ktorych istnienia nawet nie podejrzewalam... ;:124 A ja tu weszlam tylko dowiedziec sie czegos o fuksjach... :;230
Moge szukac jak sie do lapa przyssam - moj znowu ma jakies jazdy i nie raczy wspolpracowac, mam nadzieje ze bedac w Pl podrzuce go bratu do przegladu to go postawi.
Kinga
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klonik odpala wrotki:
Obrazek

Hoja "badylkowata" tez chyba czuje wole zycia, mimo mojej troskliwej opieki - korzonki widze:

Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety Kubasiu przedziorki mamy ;:223
Kinga wpisz sobie w wyszukiwarke hoja bella i hoja https://www.google.com/search?q=hoja+li ... 66&bih=643
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota, ja juz obleciala gdzie sie dalo i wiem ze ta druga to linearis. :tan Czyli mam bella i linearis, oraz aeschynantusa z tych takich wiszacych badylkow. Pogooglalam sobie jak to wyglada kiedy podrosnie - piekne sa! Chlopek moj, jak mu pokazalam w Googlach co mam, to stwierdzil ze mu sie podobala zawsze woskownica (no, paczpan!) bo babcia miala. :;230 Uswiadomilam ze to synonim i wlasnie takie cosie mamy. Tylko on chyba zna obovata, ale kwiatki sa bardzo podobne, to sie nie kapnie. ;:224 Strasznie mnie ciesza te oznaki ukorzeniania sie... Jajko znosze zeby hibiscusy tez zechcialy, bo po nich kompletnie nic nie widac. Cytryny i fikusy tez "stoja" - ani w te, ani w tamta - trening cierpliwosci mi organizuja. ;:223
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinga ja hoi mam 7 a będę miala jeszcze 4 ,tak wiec ,jak juz urosna na tyle,zeby bylo z czego skubac ,to Cie zaraze hojoza ;:306 ;:306 ;:306
zwykla woskownice tez mam ;:224
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie strasz! :;230 One sie chyba dosc latwo ukorzeniaja z tego co widze, bo mam wrazenie ze wszystkie trzymaja pion. Jedna linearis chyba zrzuci najwyzszy czlon, ale to ona ma widoczne tuz nad ziemia korzonki, wiec bedzie z niej jeszcze badylek. Powiedz mi... Kazda do osobnej doniczki, czy poszczegolne odmiany razem sie sadzi? Bo mam po 2 sadzonki.
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linearis latwo i i szybko sie ukorzenia ,ja wszystkie galazki,ktore w sklepie przykleily mi sie przypadkiem do reki ;:224 ;:224 ;:224
wlozylam do jednej doniczki
a wlasnie doliczylam sie,ze mam juz 8 a nie 7-zapomnialam,o multiflorze
a belle jak kupilam,to tez bylo kilka galazek w jednej doniczce
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje, czyli pakujemy razem do doniczek. Kurcze, Tobie tez natretne rosliny laduja sie same do wozka w sklepie? U nas tez sa takie gatunki, co to wezmie i sie przyczepi... :;230 Czesto jest tak zlosliwe, ze przyczepia sie kawalek, a reszta zostaje na miejscu. ;:224
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

crazydaisy pisze:Dziekuje, czyli pakujemy razem do doniczek. Kurcze, Tobie tez natretne rosliny laduja sie same do wozka w sklepie? U nas tez sa takie gatunki, co to wezmie i sie przyczepi... :;230 Czesto jest tak zlosliwe, ze przyczepia sie kawalek, a reszta zostaje na miejscu. ;:224
jak zauwazylam na tym forum,to chyba wszyscy zielonozakreceni tak maja ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”