Ogródek Olgi - Olga00
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Krzysiu. Cieszę się, że odwiedziłeś mnie ponownie i zapraszam jeszcze. Ja już tak mam, że jak się naoglądam tych wszystkich pięknych ogrodów, to chciałabym coś zmienić u siebie, tylko nigdy nie wiem od czego zacząć, a nawet jak coś mi się uda to za dwa dni pomyślę sobie po cichu, że mogłam to zrobić inaczej. Jak pobędę tu trochę dłużej to na pewno się dużo nauczę. Pozdrawiam i zapraszam.
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię Oluniu.Troche mnie u Ciebie nie było, ale juz nadrobilam zaległości. Właśnie tak myslałam że albo Szklarska albo Karpacz- super fotki z wycieczki. Jagody pysznie wyglądają, ale nie lubie ichzbierać zdecydowanie wole grzybki. Oluniu kochana nasionka tego kwiecia co u mnie jak chcesz to masz. Buziaki dla Ciebie i dla Małgoni. Pa miłego wieczorku życzę. :P :P :P :P
Witaj Olgo.
Pospacerowałam sobie po twoim ogrodzie i obwąchałam wszystkie kwiatki.Twój ogród wcale nie jest taki mały - trochę się nachodziłam.Bardzo podoba mi się różowy zawilec , takiego nie mam,ale za to ogrom białych- muszę to nadrobić.Zdjęcia z wycieczki rowerowej - super,aczkolwiek mnie po takim relaksie musieliby reanimować
Pozdrawiam. Marta.
Pospacerowałam sobie po twoim ogrodzie i obwąchałam wszystkie kwiatki.Twój ogród wcale nie jest taki mały - trochę się nachodziłam.Bardzo podoba mi się różowy zawilec , takiego nie mam,ale za to ogrom białych- muszę to nadrobić.Zdjęcia z wycieczki rowerowej - super,aczkolwiek mnie po takim relaksie musieliby reanimować

Pozdrawiam. Marta.
Witam wszystkich. Giguś niestety nie trafiłaś, to są Kowary a dokładniej Jelenia Struga. Są tam też sztolnie do zwiedzania. Giguniu jeśli chodzi o nasionka, to bardzo chętnie tylko nie wiem czym będę mogła się odwdzięczyć. Mogę podać Ci adres na PW? Pozdrowienia od Małgosi.
Haniu cieszę się, że tak myślisz, tylko ja obawiam się, że roślinki nie bardzo mnie lubią, bo nie są tak piękne jakbym chciała, za to Ty Haniu masz wielkie serce do roślinek, przetworów, ciast i dużo można wyliczać.
Cieszę się Martusiu, że odwiedziłaś moje królestwo. Jak oglądam inne ogrody to wydają sie duże, może dlatego, że jest tam bardzo dużo kwiatów i krzewów, ja chyba nie miałabym miejsca na tyle roślin. Zawilec mam jeszcze posadzony w dwóch miejscach, ale jeszcze nie kwitną więc nie wiem jaki będą miały kolor.
Grigori zapraszam częściej, ogródek nie jest zamykany, więc można spacerować o każdej porze

Pozdrawiam Olga.
Haniu cieszę się, że tak myślisz, tylko ja obawiam się, że roślinki nie bardzo mnie lubią, bo nie są tak piękne jakbym chciała, za to Ty Haniu masz wielkie serce do roślinek, przetworów, ciast i dużo można wyliczać.
Cieszę się Martusiu, że odwiedziłaś moje królestwo. Jak oglądam inne ogrody to wydają sie duże, może dlatego, że jest tam bardzo dużo kwiatów i krzewów, ja chyba nie miałabym miejsca na tyle roślin. Zawilec mam jeszcze posadzony w dwóch miejscach, ale jeszcze nie kwitną więc nie wiem jaki będą miały kolor.
Grigori zapraszam częściej, ogródek nie jest zamykany, więc można spacerować o każdej porze

Pozdrawiam Olga.
Witaj Giguś. Będzie nam smutno przez te dwa miesiące jak Ciebie nie będzie
Buziaki od Małgosi i oczywiście ode mnie.
Dzisiaj pogoda była idealna do pracy w ogrodzie. Trochę walczyłam z chwastami, troszkę posiedziałam i myślałam co tu jeszcze zmienić, ale najgorsze to, że nic nie wymyśliłam

A oto kilka zdjęć

To moje pierwsze aksamitki, które sama wysiałam.
I nie wiem czy to idzie małymi kroczkami wiosna czy jesień, bo zakwitła prymula, stokrotka, astry też zakwitły

Córka przyniosła małą przekąskę, żebym miała więcej sił do pracy w ogrodzie
Nadziewane pieczarki. Dobre były, ale mało

Pozdrawiam i zapraszam Olga.

Dzisiaj pogoda była idealna do pracy w ogrodzie. Trochę walczyłam z chwastami, troszkę posiedziałam i myślałam co tu jeszcze zmienić, ale najgorsze to, że nic nie wymyśliłam

A oto kilka zdjęć

To moje pierwsze aksamitki, które sama wysiałam.
I nie wiem czy to idzie małymi kroczkami wiosna czy jesień, bo zakwitła prymula, stokrotka, astry też zakwitły

Córka przyniosła małą przekąskę, żebym miała więcej sił do pracy w ogrodzie

Nadziewane pieczarki. Dobre były, ale mało

Pozdrawiam i zapraszam Olga.