Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Maju czy na 4 zdjęciu ostatniego Twojego postu jest Jalitach (górna część zdjęcia)?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek

czy to jest Big Purple?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Old Port i Jalitah w takim razie dla mnie. Szukam tylko takich małych róz.
U Kasi pisałam, że Gruss choruje. Powinnam Twoim wzorem się jej pozbyć.
Nie mam chyba jednak tyle siły.
Kolejna róża, która mnie nie zachwyca to Gerbruder Grimm. Kwiaty takie sobie.
Tylko gdzie ta silna wola?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Majuś:)

Cudne widoczki ;:167 Co u Ciebie? Ja dziś chyba wreszcie dojadę na działkę,w tym roku mam bardzo mało czasu ,a przecież zaraz wrzesień,ale to lato zleciało ;:131 Rozglądam się za nowymi różyczkami,mam kilka na oku ;:333
Odezwij się please ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit
dziękuję ślicznie za liczne odwiedziny ?. ;:180 Przepraszam za obiecany czwartek, czas mi ucieka zbyt szybko?. :D
Mam rodzinną imprezkę i sporo czasu zajmuje mi przygotowanie się do niej.
Na bieżąco cykam foty?. kiedyś będzie jak znalazł?. :;230
Zaraz wstawię zdjęcia z wczoraj?. Moje różyczki zaczynają drugie kwitnienie. Jak zwykle pierwsze kwitną Chippendale, a za nimi Amber Queen? inne też się rozkręcają.
Zauważam, że w tym sezonie róże zachowują się jakoś dziwnie?. ;:204 Mam takie, które dopiero teraz się obudziły, nawet mi kwitną. Louis Odier ma kwiatuszki i sporo urosła. William & Catherina urosła niewiele , ale ma pączki, to będą jej pierwsze kwiaty w tym sezonie. Co mnie bardzo cieszy, to Andre le Notre wyrósł w górę i na dwóch gałązkach ma pączusie. Nie myślałam, że z niej taka mocarna różyczka. Edenka ma pączki, tylko czy ona da radę zakwitnąć? I tak prawie o każdej można pisać same dziwne rzeczy?. ;:108
Ja osobiście jestem bardzo ciekawa jak one się zachowają w następnym sezonie. 8-)

Justynka-Justi?? widziałam Twoje mieczki?. śliczne są. Kwitną tylko niektóre odmiany. Reszta jeszcze się zastanawia. :;230

Justynko ? duju?. dziękuję ?. odpisałam ;:168

Krysiu-Ignis?. dziękuję?. hehe..he cudze chwalicie swego nie znacie?
Ja się rozpływam nad Twoimi rabatkami. ;:170

Aga-Agness dziękuję ;:168 , a to za sprawą kolorów, które tak kochamy?. ;:167

Ilonko ? imasz tak, to pączuś Jalitach?. teraz ma drugie kwitnienie. Zaraz wstawie jej zdjęcia.

Aniu-tara nie to jest Old Port?. ma taki jaskrawy kolorek, a dopiero w trakcie kwitnienia zmienia się on na jagodowy. :D

Gosiu-Margo?. jak coś choruje, to aut. To jedyna metoda, żeby na rabatkach nie grasowały choroby.
Odpukać ale ja naprawdę mam z tym spokój. Co tam brak silnej woli?. łopata w dłonie i do dzieła. :uszy
W jej miejsce wsadzisz inną małą różyczkę. Obie Ci polecam cudnie razem będą wyglądać.
Jalitach, to zdrowa i wigorna róża o pięknych kwitach.

Aniu-Annes jestem?. ;:173 pobuszuję na forum i popatrzę co kto planuje.
Prawda, że szkoda lata?. ;:145 tak szybko mi w tym sezonie umyka?. ale ja też mam plany?
Jak to ujęła Ania-Ann coś knuję?.. ;:306

Przedstawiam zdjęcia z wczoraj?. tak mi na dziś kwitną różyczki.

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aphrodite i Hansestadt Rostock
Obrazek

Na pierwszy planie William Shakespeare 2000, ale w dali prawie ten sam kolor Heathcliff.
Obrazek

Tu widać wszystkie odcienie kwiatów Heathciff.
Obrazek

A, tu dowód na to, że Jubilee Celebration nie zawsze zwiesza główki ;:173
Obrazek

Zawkitł mi kolejny krzaczek Ambridge Rose
Obrazek

Jalitah i Gracefull Palace
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślicznie się przytuliły Champange du Mont D?or i Agnes Schiliger ;:168
Obrazek

W dali Old Port
Obrazek

Spirit of Freedom
Obrazek

Amber Queen
Obrazek

Ogólnie a, na drugiej rabacie widać kwitnące dwa krzaczki Louis Odier.
Obrazek

Jalitah
Obrazek

:D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cudowne widoki ;:166 Louis Odier i mnie zauroczył, że w tym sezonie wzbogaciłam się o 3 krzaczki :heja Chippendale też u mnie właśnie powtarza. Ale tak pięknie, jak u Ciebie, niestety u mnie nie jest ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, Spirit of Freedom podziwiam u Ciebie od początku sezonu...złamałam się i zamówiłam ;:131 Teraz myślę, nad najlepszym miejscem dla niego... :roll:
Chippendale ma długą przerwę, ale ten drugi rzut taki sam obfity jak pierwszy, świetna róża ;:215
Dokupiłaś Abridge Rose? Sama się nad tym zastanawiałam..ale obiecałam sobie, że jesienne roszady robię z istniejącymi różami i nie dosadzam, chyba, że będą ewidentne duuuuuuże luki na rabatach ;:209 Wyjątek stanowi Spirit, ale to akurat Twjoa wina ;:306
Powiesz mi coś o Parky?Czytałam sporo zachwytów, ale nie mam pewności czy ta róża nadaje się na front rabaty..czy jest kompaktowa? Jak z przerwą w kwitnieniu i zdrwotnością?
ps. A myślałaś o Harlow Carr pod LO? Ja będę moją mizernotę HC przesadzać jesienią w okolice LO bo kolor wydaje się niemal identyczny i rośnie dosyć nisko.
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu z Louis Odier będziemy zadowolone?. ;:168 ja mam jedną w donicy zakopaną na rabatce więc ma ograniczone warunki wzrostu.
Jesienią będzie wsadzona do gruntu. Ty sobie nie narzekaj? ;:173 masz ślicznie w ogrodzie. Poza tym róże muszą się zadomowić, a wtedy dadzą popis.

Kasiu?aj, tam może być przez mnie, ale Spirit jest tego wart. Mój bez solidnej podpory nie da rady kolejny sezon. Mam już kupione elementy i będę je robić sama. Wysokość tych podpór naokoło 1 m. Kasiu, jeżeli trafisz na super sadzonki?. będziesz z niej zadowolona.
Ja mam trzy krzaczki Abridge Rose, tylko one o różnym czasie kwitną.
Co do Parky, to śliczna róża, ale jaki ona krzaczek buduje nie bardzo mogę potwierdzić. Powód ten sam co z LO mam ją zakopaną w donicy, a więc siła wzrostu nieco zakłamana. Akurat u mnie rozrósł się krzaczek w szerz. Kwiatów nie utrzymuje zbyt długo, ale ciągle kwitnie. Pomyśl o http://www.floribunda.pl/great-north-ea ... id-31.html ma trwałe kwiaty.
Mówisz Harlow Carr pod LO ?. tam mam bardzo dużo cienia, a nie każda róża to zniesie. Dalej szukam jakiegoś rozwiązania.
Kasia HC nie ma tego samego koloru co LO ja bym ich nie łączyła razem. Pamiętaj jeszcze o doktorku hehehe? :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Porównywałam zerwane kwiaty i ten róż wpadający w lawendę był bardzo podobny...może kwiaty różnie się wybarwiają, ale to porównanie wypadło mi in plus.
Dzięki za info ;:196 Masz u siebie GNER?
ps. Miejsce dla doktorka oczywiście trzymam :heja
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu mam GNER :;230 :;230 dobry skrót, a nawet dwie.... ;:215 Zastanawiałam się nad kolejnymi, ale tyle tych ślicznotek jest do wyboru, że nie mogę tak brykać w jednej odmianie...... Doktorek się szykuje..... już łyka potasik. :;230
Jak u Ciebie HC ma podobny kolor do LO w głowę zachodzę....,a jest podobna do mojej?
Może masz inną różyczkę ;:218
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Majeczko, po raz kolejny wpadłam w zachwyt i czarną rozpacz zarazem oglądając Twoje ślicznotki, bo, co rusz inna wpada mi w oko, gdyż jedna piękniejsza od drugiej, oczywiście widzę, zawsze te których nie mam ;:306, najchętniej napisałam bym jeszcze nie mam i wciąż główkuję nad nowym miejscem. Ostatnio stwierdziłam, że sześć sztuk powinnam upchać, ale po dzisiejszej wizycie u Ciebie ręce załamałam i choć siedzę w domu, gdyż akurat pada kombinuję czego się tu pozbyć, by wyrwać dla nich jeszcze kawałek miejsca. Na Abridge Rose choruję od dawna tak samo jak i na Amber Queen, Old Port, LO i wiele wiele innych, a teraz jeszcze ta Jalitah marzenie, również Great North Eastern Rose bym nie pogardziła, aż boję się zajrzeć, co tam jeszcze ciekawego mają, a przede mną wciąż jeszcze zaległe odwiedziny u Ewki do której wybieram się jak sójka za morze i od której na pewno z pustymi rękoma nie wrócę. Ślicznie u Ciebie moja bratnia duszyczko ;:196
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Przecudowna Graceful Palace, okaz zdrowia ;:63
Swoje postanowiłam w przyszłym roku potraktować szczególniej...pewnie im pomoże.
W ogóle cały czas mnie zadziwia ta twoja obfitość kwiatów 8-) u mnie będą na piętrze zaczynać pastellki ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, a masz jakieś foty GNER'a? :lol: Powiesz mi coś o niej?
Harlow Carr mam dopiero od wiosny, przesadzałam go i strasznie zmarniał. Ale parę kwiatów wypuścił i kolorem mi się zgrał idealnie z LO ;:108 Mój miał identyczne kwiaty jak ten z galerii Austina.
Jak mogę się odwdzięczyć za doktorka? ;:180
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju no wszystkie piękne pokazujesz bez wyjątku:)
Ambridge Rose następna piękność,natomiast Champange du Mont D?or i Agnes Schiliger to duecik przesłodki ;:167
Jalitah co to za nowość? Idę szukać ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”