Lukrecjowy ogród - po przerwie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - po przerwie

Post »

Jeżówki śliczne;)
Fajnie ,że wróciłaś na forum ( choć ja mało tu zaglądam,jakoś czasu brak!)
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień doberek! :wit

Pogoda fantastyczna, w ogródku popisują się trawy, wrzosy i hortensje... i tylko nie wiedzieć czemu dopadł mnie jakiś egzystencjalny dół!? Pobuszowałam po FO, nadrobiłam zaległości w wątkach prezentujących ogrody marzeń... fajnie nacieszyć oczy, ale potem kiedy spojrzę na swoje dokonania, to wszystko to, co kosztowało przecież niemało wysiłku i pracy, wydaje mi się jakieś takie nijakie. Ech wiem, marudzę... w takich sytuacjach chyba najlepsze są fotki porównawcze. Patrząc codziennie na miejsce moich poczynań wydaje mi się jakby tak było zawsze, a przecież to nieprawda. Jak kiedyś radziła Kasia, w doła najlepiej posadzić kwiatka co też jutro uczynię i będę nadal próbowała tworzyć dalej ten "lepszy świat" ;:218

Tak dla przypomnienia... wrzucam fotkę z marca 2012...

Obrazek

a tu już widoki jak najbardziej aktualne, z czasu porannej kawy :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu masz rację uśmiałam się ;:306 ale to dobry znak, wskazuje, że myślimy i działamy podobnie - przynajmniej w kwestii ogrodowej, a to już COŚ! Faktycznie... w Twoim przypadku takie działania to niebywały luz! Rozpusta w biały dzień! ;:306

Ewciu kiedy byłaś u mnie nie kwitły jeszcze lilie. Te to dopiero dały czadu! ;:303 Teraz znów pachnie inaczej, ale też fajnie!

Iwonko najserdeczniej dziękuję! Nawet nie wiesz jak! Zwłaszcza w taki jak dzień jak dziś, te słowa jakby z nieba spadły. Wiem, że sporo działań i pracy jeszcze przede mną, ale jest początek! I to jest ważne. Dziękuję ;:196

Andrzejku witam Cię serdecznie! Zajrzę do Ciebie niebawem,bom ciekawa co tam dzieciak wyczynia ;:306 Niełatwe to - nadrobić kilkumiesięczne zaległości,ech... :roll:

Agnieszko wiem, że jeżówek jest już całkiem spora oferta, a mnie jednak najbardziej urzekają te najprostsze formy, choć kto wie...? Nigdy nie mów nigdy, wiem, bo zapierałam się przed różami. Po nieustannej walce z plamistością klęłam na czym świat stoi, ale plamistość opanowana (poza jednym wyjątkiem! który pewnie wiosną wyleci) i już myślę o następnych... ech te forumowe choroby!

Halinko siadaj i odpoczywaj ile chcesz! Wybieram się do Ewci, zadzwonię i umówimy się ;:196

Reniusiu kochana jesteś! Byłaś, widziałaś - wiesz ile jeszcze przede mną! Choć ostatnie dwa dni walczyłam dzielnie :wink: Zaraz zobaczę u co tam u Ciebie piszczy! Goście w drodze, bo droga daleka, więc dłuuugo jadą! ;:306

Bisiu witaj! Nie dziwię się, FO pochłania nieprawdopodobnie dużo czasu. Nadrobiłam raptem dwa wątki... i zleciało pół dnia! Ale będzie mi miło jeśli jeszcze kiedyś tu wpadniesz, choćby na chwileczkę :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Masz rację na "dołki" ogrodowe to najlepsze są kwiatki albo własnie takie porównania.
Aż się wierzyć nie chce że rok temu ogród był pusty...teraz wszystko cudnie skomponowane i rozrośniete ;:oj
Ciesz się wszystkim...stworzyłaś cudny, zielony świat własnymi rękoma a przecież to nie lada wyczyn, czyż nie?
Dziękuję Ci również jeszcze raz za możliwość zobaczenia tego raju na własne oczy ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ja bym miała taki ogród, to nie wpadała bym w doły tylko codziennie rano padałam na twarz przed swoim odbiciem w lustrze i mówiła sobie "Boska jesteś, żeś taaaaki ogród zrobiła" :) Już wygląd przed był bardzo obiecujący, a teraz jest bajkowo! Przepięknie Ci trawy i wrzosy rosną, więc będziesz mieć cudowne widoki zaokienne do później jesieni!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nelu, widoki z ogrodu boskie... sprawiłaś jakimś szóstym zmysłem, że ogród jest ciekawy, miejscami ognisty, bogaty w nasadzenia, ale jednocześnie lekki, nieprzeładowany, elegancki. Widać, że z rozmysłem sadzisz - wśród roślin nie ma przypadków, są przemyślane odstępy, zachowana linia, sadzenie w trójkąt w przypadku kęp. Trudno się nie zachwycić nad koncepcją, którą z wielkim powodzeniem realizujesz.
Co to za piękna hortensja rośnie po prawej stronie pergoli? Widać ją np. na ostatnim zdjęciu, w oddali.
Pozdrawiam życząc dobrego nowego tygodnia!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Nelciu nie mato tamto ,wszyscy wszystko powiedzieli ,a ja powiem tylko ,że jest przepięknie ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

To prawda. Wszystko takie przemyślane, uporządkowane, po prostu perfekcyjna ogrodniczka. ;:180
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lukrecjo, fragmenty ogrodu wyłaniające się zza wijącej się ścieżki to nie tylko przepiękna kompozycja, ale również pokaz wirtuozerii fotograficznej! ;:180
Ty mi to o pismach branźowych bajki opowiadasz :wink: a u siebie masz jak w raju ;:168
ps. pozdrowienia dla mamy! :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu co tu dużo mówić..... po prostu pięknie..... wrzosy takie dorodne, rozrośnięte....i takie już ....jesienne....
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Nelciu ta sesja to gotowe zdjęcia do czasopisma ogrodniczego ;:138 Piękne, malownicze i czarujące ;:oj
Podziawiam za pracę i takie wspaniałe wyczucie smaku ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Podziwiam z kawusią na ławeczce ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Nelu, szukając informacji o Pinus densiflora Jane Kluis wyskoczył mi twój wątek. Masz ją jeszcze? Jak zimuje i przyrasta?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Nelu cieszę się ,że jest lepiej i ,że wróciłaś! Niech już będzie z górki ;:196
Ogród masz imponujący i bardzo brakowało mi Twoich zdjęć.
Co z żabką ? Mimo iż za nimi nie przepadam martwię się razem z Tobą o nią.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Nelciu to ja wpadam na kawkę do Ciebie bo usypiam ;:19 :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wreszcie spadł tak upragniony przez wszystko deszcz! Rośliny od razu odżyły, tylko ja zasypiam, nawet na stojąco ;:306

Dziewczyny kochane pozwólcie, że za taki potok, tak ciepłych słów na temat moich dokonań ogrodowych, wyjątkowo podziękuję Wam zbiorowo. ;:196

Po otwarciu wątku wierzyć mi się nie chciało, że to naprawdę mój wątek, i Wasze wpisy dotyczą na pewno mojego ogródka. Ciągle wydaje mi się, że chociaż wciąż coś tam "dłubię" to efekty nie są jakieś imponujące, że mogłoby być lepiej. Ot taka natura, im więcej robi, tym więcej od siebie wymaga i wciąż patrzy krytycznym okiem. Człowiek już chyba tak jest skonstruowany, że musi się wciąż porównywać, dążyć do czegoś lepszego, więcej i lepiej, i jeszcze więcej i jeszcze lepiej, i tak chyba bez końca. Nie dziwcie się proszę, raczkującemu ogrodnikowi, że jak się napatrzy na te Wasze cuda, to czasem w siebie trochę wątpi. Oczywiście w porównaniach nie ma niczego złego, bo to bardzo motywuje do dalszych działań. Niesamowicie też inspiruje! Tworzą się nowe pomysły... DZIĘKUJĘ. Za wszystko, za tyle pochwał, za każde dobre słowo, za to, że jesteście, ale proszę też krytykujcie śmiało, bo w tej kwestii liczę na Was jeszcze bardziej! ;:196

Kochane, dla Was trochę słońca w ten ponury, deszczowy dzień!

Obrazek Obrazek

Agnieszko hortensja, o którą pytasz to moja ulubienica Magical Candly ;:170 Na fotce kolor trochę przekłamany, bo w zachodzącym słonku. Naprawdę to aż fosforyzuje w ciemności. W przyszłym roku dokupię z pewnością inne z serii Magical.

Obrazek

Grażko kawusia dla Ciebie:

Obrazek

Czar-na po ropuszce ani śladu ;:185 albo poszła dokonać żywota w spokojniejsze miejsce, albo ją zeżarł ten zaskroniec. Chyba się nigdy nie dowiem co się naprawdę stało.

Iwonko oczywiście mam tę pannę, o którą pytasz, z zimowaniem nie ma najmniejszych problemów. Wklejam Ci fotki sprzed roku i obecne.

Pinus densiflora June Kluis - jak widać na fotkach, w górę nie podrosła, igiełki się tylko zdecydowanie wydłużyły.

ObrazekObrazek

Jeśli szukasz czegoś niedużego i wolnorosnącego to jednak bardziej polecam inną :
Pinus mugo Varella - sama zobacz jak się zmieniła, ma też bardziej intensywnie zielony kolor, June przy niej wygląda jak nieco spłowiała szmatka ;:306

Obrazek

Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Nelciu właśnie siadam na ławeczce i tak sobie myślę, ile pracy włożyłaś w swój zielony raj ;:oj
To jest po prosu niesamowite!!!! ;:180 ;:180 ;:180
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”