Mój Raj część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część II

Post »

Bardzo urocze widoki. ;:108
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko bardzo mi się podoba Sylka. Jesteś pierwszą osobą która mnie tak nazywa :)
Marchewkę gotujesz 2 razy po pół godziny w słoikach ? Dobrze zrozumiałam?
A hebe rewelacja bardzo duże i zdrowe roślinki. A widoczki to masz prześliczne. Oj chciałaby się posiedzieć w altanie z herbatką i podziwiać.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko kwiaty cudne, super widok z altany ;:138
Rozwary uwielbiam za ich piękne kwiaty :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Teresko mogłabym tak cały czas przebywać na działeczce i pielęgnować te moje :D widoczki :D
Ewuniu odkąd mam działkę cynie są nieodłącznym składnikiem moich rabatek i satysfakcja bo są mojego wysiewu :wit
Alu altankę budowaliśmy od podstaw,większość to zasługa oczywiście M,myślę że marzenia Twoje też się spełnią i będziesz miała z czasem piękną altankę ;:32
Bogusiu przyjemnie się spaceruje po mojej ale raczej w krótkim czasie można ją obejść ;:65 ;:306 nie to co u Ciebie :wit
Joasiu jest mi miło że moje widoczki mogą się podobać :oops:
Sylka marchewka tak gotowana jest 2 razy w słoikach, ;:108 , na tarasiku pijemy nie tylko herbatkę lecz również spożywamy posiłki typu obiadek,kolacyjka,bardzo często przyjmujemy też gości,raczej każdemu podoba się u nas :heja Obecnie podciągamy prąd do altanki ,przyda się mała lodóweczka z kostkami lodu na upalne dni do napojów nie koniecznie wyskokowych ;:306
Aniu ;:79 podoba mi się tez rozwar za dużą ilość kwiatków na tak małym krzaczku, chyba kupię jeszcze jeden w kolorze białym ;:108 :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj :wit ;:196 Grażynko. Oj nie ma to jak posiłki na powietrzu. Wszystko lepiej smakuje. Niestety ja jeszcze nie dorobiłam się altanki ale wszystko w swoim czasie. :)
Dziękuję za przepis ;:196
Pozdrawiam i miłej soboty życzę.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jak maleństwa ode mnie Grażynko?przeżyły? :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko miłej i słonecznej niedzieli.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Sylka pozdrawiam Cię w niedzielny wieczór,w sobotę i część niedzieli zajmowaliśmy się wnukami bo ich rodzice balowali na weselu,dla nas był to bardzo przyjemny czas obcowania z trzyletnim ciągle szczebiocącym maleństwem i jej nie co poważniejszym ośmioletnim braciszkiem ;:33 , było ;:215

Dorciu wszystkie maleństwa przeżyły i mają się dobrze, nie są tak bardzo wystawione na słońce i może to pozwoliło im przetrwać na najcięższe chwile ;:cm

Joasiu niedziela była miła i większości słoneczna,popołudnie spędziliśmy też z Joasią,siostrzenicą M i próbowaliśmy świeżo zrobioną naleweczkę z aronii, wyszła znakomita , było wesoło :heja :tan
Obecnie u nas pada deszcz,a cha jeszcze jedno wydarzenie,wczoraj do naszej altanki popłynął prąd,cieszyliśmy się jak dzieci :tan ;:7
Pozdrawiam wieczorkiem :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To świetnie,pogoda niesprzyjajaca nowym sadzonkom,prawda ? ale jak nie na słońcu i podlane to wytrzymały,bedą w przyszłym roku oczy cieszyć ,my też w ubiegłym roku pociągnęliśmy po latach prąd do altany,nie dążyłam wcześniej bo byłam przyzwyczajona ,że nie mamy,ale teraz się cieszę ,o bateriach do radia nie muszę pamiętać ,a czajnik i butlę turystyczną zastąpił czajnik bezprzewodowy , u nas dziś bardzo gorąco i duszno,przed chwilą ruszył się solniejszy wiatr,moze deszcz przypędzi do nas? jest znowu bardzo sucho ,miłego wieczoru i udanego tygodnia :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogło być inaczej Joasie to bardzo wesołe dziewczyny a jeszcze naleweczka do tego ;:138 Ja tez mam zrobione kilka buteleczek nalewki ale wiśniowej i z malin ale jeszcze nie próbowałam.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Grażynko,mówisz że nie podlewasz wrzosow. To szczęściara z Ciebie, pewnie masz wilgotniejsza działkę. Ja właśnie zasuszyłam ( nie podlałam na czas ) niechcący jednego wrzosika. ;:145
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko jeśli to nie kłopot to poproszę o przepis na nalewkę.Ala
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja z aronii zrobiłam dżemik i soki, a dżemik jest przepyszny, dodałam trochę czarnej porzeczki :tan
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

A ja swoją aronię zjadlam prosto z krzaka ,oczywiście nie na raz .Co dzień kilka i już niewiele zostało .Są dobre na nadciśnienie ,które mi dokucza .Grażynuś ,masz bardzo piękne rabatki i róże zachwycające . ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dorotko mój M tak bardzo starał się o podciągnięcie prądu że aż dopiął swego , mi tak bardzo nie zależało,ja z natury romantyczka wystarczyły by mi świece ;:306 U nas pogoda teraz jest w sam raz, nie za gorąco i obecnie pada równy deszczyk,może podrosną jeszcze warzywka :D
Joasiu naleweczka dobra rzecz,będzie co popijać w długie zimowe wieczory,wiśniową też mamy , tylko malinowej jeszcze nie robiłam, tylko piłam winko malinowe od sąsiadki z działki,prima, jeszcze czuję ten zapach ;:215
Grażka szkoda każdej roślinki, jedne giną z braku wody inne z nadmiaru, tak jest ze mną ,ubolewam nad każdą stratą, w tym roku np.dostałam od sąsiadki sadzonkę hortensji bukietowej , pięknie się zadomowiła ,nawet miała już pączki kwiatowe, zakwaszałam ziemię nawozem rośliny kwasolubne i ją też podlałam , na drugi dzień już było mojej hortensji, wszystkie liście zbrązowiały jak poparzone, na razie nie wypuściła od korzenia , mam nadzieję że wypuści na drugi rok,, myślałam że mnie trafi ;:223 ;:223 najbardziej wstydzę się przyznać sąsiadce ze swojej głupoty :wink:
Alu nie ma sprawy podaję przepis na aroniówkę,

1,5 l wody
1 kg aronii
gotujemy mieszając 20 min
dodajemy 200 liści wiśni ja nie liczę dodaję na oko
1 kg cukru
1 kwasek cytrynowy
gotujemy następne 20 min
studzimy, ja zostawiłam na noc,
przecedzamy,
dodajemy 0,5 l spirytusu
nalewamy do butelek, powinno wyjść około 5 butelek pól litrowych
najfajniej że naleweczka od razu nadaje się do spożycia, ;:136
Iwonko nigdy jeszcze nie robiłam z aronii dżemu ani soku,mam zamiar zrobić soczek aronia+jabłka ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”