Storczyki Callanthe cz.II :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe cz.II :)

Post »

nie wiem Pati, u mnie z kolei keramzyt nie daje rady... wiesz storczyki się reanimuje miesiącami a nie w ciągu kilku dni.. a na keramzycie wilgotnym próbowałaś? Jeśli nic nie wymyślisz, chętnie spróbuję na nim reanimacji w słoiku jeśli będziesz chętna się go pozbyć :) ale na twoim miejscu walczyłabym.. nie ta reanimacja to inna, nic tak nie uczy jak własne doświadczenie :) Popróbuj Pati, nie masz nic do stracenia a będziesz wiedziała na przyszłosc (tfu tfu) co się u Ciebie sprawdza a co nie ;:333
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Dufin pisze:nie wiem Pati, u mnie z kolei keramzyt nie daje rady... wiesz storczyki się reanimuje miesiącami a nie w ciągu kilku dni.. a na keramzycie wilgotnym próbowałaś? Jeśli nic nie wymyślisz, chętnie spróbuję na nim reanimacji w słoiku jeśli będziesz chętna się go pozbyć :)
Aniu jeśli go chcesz, jest Twój :wink: Ja muszę widzieć efekty jakiekolwiek, żeby dać mu szansę. A nie widzę, więc chętnie go oddam komuś kto będzie miał dla niego więcej cierpliwości, chęci i siły :wink:
Więc jeśli naprawdę go chcesz to daj znać na pw :wink:

Kwitł tak:

Obrazek
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wyglada zadziwiajaco dobrze jak na falka bez korzeni :-D nie odpuszczaj,daj mu jeszcze miesiac i na pewno pusci korzenie :-D
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale efekty reanimacji są widoczne dopiero po dłuższym czasie :) myślę, że w przypadku poprzedniego storczyka po prostu miałaś szczęście, że tak szybko zaczął współpracować, ten może potrzebuje podobnych warunków?

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Jak nikt go nie będzie chciał to będzie dalej stał, ale powiem szczerze, że ja nie mam już żadnych nadziei :roll:
sprzedam
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Pati ,nie poddawaj sie!Nie każdy storczyk reaguje od razu ,Anka ma racje.Ja mam jednego ,ktory po pol roku dopiero ruszyl ,inny po miesiacu.....Wez go poloz na keramzycie ,moze tak ruszy.Przeciez on dobrze wyglada ,za dobrze na to by mial pasc
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Położyłam go do koszyka, tam jest dużo keramzytu i wilgotno. Zobaczymy co będzie :roll:
sprzedam
Awatar użytkownika
wiewi
50p
50p
Od: 21 sie 2012, o 01:05

Post »

Pati ja moją biedę reanimuję od maja. Ma w tej chwili ze dwa korzonki ok 1 cm ... i 3 nowe listki. Przez pierwsze 1,5 msc nie było widać zupełnie nic poza tym, że stracił jeden z liści i wszystkie korzonki które miał jeszcze przed reanimacją....
Teraz tak naprawdę wygląda gorzej niż na początku reanimacji, no ale żyje i to co ma to zdrowe i wyrośnięte już w czasie reanimacji części więc niech sobie żyje i walczy dalej :)
Ty też się nie poddawaj, zobacz jaka będzie satysfakcja :)
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Zobaczymy co dalej będzie :wink:
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

:wit
Gratuluję nowości ;:138 ;:138 Mam nadzieję, że szybciutko uraczy Cię swoim pędzikiem i pięknym kwitnieniem ;:108 Ślicznie się prezentuję w tym szkle ;:224
Sorki za pytanie, ale jak piszecie moczówka to macie na myśli pojemnik na mocz :?: ;:131
Życzę powodzenia w reanimacji miniaturki :D Nie poddawaj się jeszcze Pati, daj jej więcej czasu.
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Dzięki Magdzia za wszystkie pochwały dla mojego nowego kwiatuszka :tan Tak, moczówka to pojemnik na mocz, chyba 3velyna tak mówiła i się przyjęło ;:215
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Aha dobrze wiedzieć, bo już myślałam, że to są jakieś specjalne małe pojemniczki na sadzonki, ale nie znalazłam nic takiego ;:131 Dziękuję za odpowiedź ;:196
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Pati, mój reanimowany od kwietnia, dopiero teraz wypuścił pierwszy zalążek korzonka. A kiedy trafił do keramzytu miał dwa mizerne, ale jednak, korzonki. Z czasem stracił i te. Wiadomo, zmiana podłoża i warunków w ogóle. Wypuścił w międzyczasie 2 listeczki, ale dopiero wychodzi zawiązek korzonka. Warto było czekać. Uważam, że teraz już podejmie wzrost.
Co chce przez to powiedzieć. Ano to, że reanimacja to proces długotrwały. Więc nie rezygnuj, tym bardziej ze kolor kwiatków ma rewelacyjny. A jak będziesz go wyrzucać, to pochwal się do którego kosza, już ja go znajdę ;:306
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

E tam do kosza. Janko, od razu podaj adres do wysyłki :D

Ja też trzymam jednego ( tego zgrilowanego na parapecie) w keramzycie i powiem szczerze, że nawet nieźle to wygląda :wink: Wypuścił dwa ładne korzonki i lostki nabrały turgoru. Teraz się zastanawiam, czy by go w tym keramzycie nie zostawić na zawsze ;:173
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Callanthe pisze:Dzięki Magdzia za wszystkie pochwały dla mojego nowego kwiatuszka :tan Tak, moczówka to pojemnik na mocz, chyba 3velyna tak mówiła i się przyjęło ;:215
Nie, to ja tak mówiłam ;:306 ale własnie 3velynę to bardzo rozbawiło i podłapała ;:306 szybciej jest napisać moczówka niż pojemnik na mocz ;:131

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”