Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

:wit Cześć Kasiu
piękna Elfe i tak wysoko się wspięła ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madzia ojej gdzie kupiłaś przetaczniki, ja poluję na niższą odmianę ;:65 Cieszę się, że książka pomogła ;:173 ciekawa jestem , co wymyśliła
Kasiu przetaczniki zamawiałam na all. Przysłali malutkie sadzonki, ale niskie w przyszłości raczej nie będą. Christa mam nadzieję wystrzeli jak u Ciebie, a Bubble Gum, to jej siostrzana odmiana tylko, że różowa :lol: Myślisz, że posadzone w "kupie" będą się fajnie prezentować?
Elfe nieźle wybiła. Trzymam kciuki za bujne kwitnienie ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam, że jednak birzesz się za remont. Ja już odpuściłam. W tym roku ogarnął mnie taki marazm, że na nic nie mam ochoty.
A miałam takie plany :roll:
Ciekawa jestem tego angielskiego zakątka
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kasiu, uroczo u Ciebie. Teraz królują hortensje- nie sposób ich nie zauważyć. U mnie gina w tłumie i natłoku roślin, u Ciebie ślicznie wyeksponowane na tle zieleni :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kochane odpowiem zbiorowo za co ogromnie przepraszam :oops: Remont oczywiście nie jest najgorszą rzeczą w życiu, ale straszliwie nieprzyjemną....Szczególnie jak kładzenie tapet nie idzie :( W sobotę mam jechać na urlop i jestem pełna przerażenia, a początek roku tuż, tuż..... Ogród zarósł i zszedł na plan dalszy niestety....Elfe daje czadu, i coś tam jeszcze kwitnie....nie poraża w każdym razie....Opuchlaki mają się dobrze, tfu!
Do zobaczenia nie wiem.... kiedy :cry:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, nie poddawaj się... remont na pewno ruszy z kopyta i wyjedziecie na urlop o czasie. Tego życzę.
Ogród sobie poradzi, z pewnością.
Buziaki!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

magenta pisze:Do zobaczenia nie wiem.... kiedy :cry:
Kasiu, a to niby co ma znaczyć? Jak się twój urlop skończy, to ja proszę o ponowne stawienie się na FO. ;:108
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu trzymam kciuki ;:196... za remont, ogród i szybki powrót do nas ;:168
Dasz radę!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Puk,puk... :wit mogę zwiedzić Twój ogródek? :D
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasieńko nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej ;:168
Zobacz, dostałaś serduszko, czyż nie miły gest ? Buziaki.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, przesylam pozdrowienia i gratulacje! :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witam, po dość długiej przerwie szanownych gości :D Po powrocie z wakacji wpadłam w wir różnych spraw, niedokończonego remontu :lol: , rozpoczynającego się roku szkolnego (dwóch pierwszoklasistów), ogólnego bałaganu w domu i ogrodzie ;:215
Chciałabym odpowiedzieć po kolei. Nie miałam zamiaru rozstawać się z forum, tylko zniknęłam na parę dosłownie chwil i niestety dopóki nie zakończą się u mnie bieżące rozgardiasze jeszcze przez moment może tak być :? Ale nie ma dosłownie dnia, żebym nie myślała co się dzieje w waszych ogrodach, jak Wam kwitną róże, lawendy i inne roślinki. Jakoś tak mój ogród troszkę po macoszemu traktuję, od 3 tygodni niewiele w nim działałam i teraz obserwuję przekwitłe kwiatostany i ogólny zastój. No cóz jesień się nieubłaganie zbliża.

Majeczko Elfe faktycznie jest duża, niestety plamistość jej nie oszczędziła i nie wiem właściwie co z tym fantem począć. Jak przestanie wiać spryskam na grzyba, ale czy to coś pomoże?

Magda ja w tym roku bastuję z zakupami, niewiele kupiłam i niewiele chyba kupię. Mam w planie róże i cebulowe i to wszystko. Ale ta odmiana bubble gum kusi. a już posadzone w kupie to w ogóle ;:215

Małgosiu Nie cieszy mnie Twój marazm, ale wyobraź sobie, że ja miałam to samo, jeszcze nigdy w środku lata nie miałam takiej obojętności wobec własnego ogrodu ;:202
Czekam na wieści od ogrodnika w sprawie mojego zakątka, bez niego ani rusz.
Niestety otoczenia wokół ciurkadełka również nie dokończyłam, zabiorę się za to wraz z jesiennymi porządkami, po prostu wywalę co się da i na wiosnę wsadzę nowe roślinki ;:306

Mariolu Moje cudne ogrodowe są u schyłku kwitnienia, niektóre kwiatostany maja już pożółkłe, ale cieszyły długo oczy!

Aguś na urlop ja sama z dzieciokami i dziadkami, M. w roboocie, a remont czekał do tej pory....jutro ostatni pokój, a w przyszłym tygodniu malowanie dołu ;:202 Ogród radzi sobie tak..... :lol: Opuchlaki wycięły koronki na liściach i chciałabym, żeby już spadły...I opuchlaki i liście.

Wanda jestem i musiałam już do was zajrzeć. W wolnej chwili będę podglądać co u was, a u siebie popiszę jak w domu się uspokoi. ;:108

Grażynko dziękuję za wsparcie, chyba listopadowe wieczory mi pozostaną, ale pocieszam się, że będziecie wklejać letnie wspominki.

Kanapi ależ zapraszam serdecznie, u mnie furtka w ogrodzie zawsze otwarta ;:108

Iwonko dzięki za miłe słowa, serduszkiem jestem autentycznie zaskoczona, nawet zastanawiałam się czy mi się należy...

Aguś dziękuję i gratulacje przyjmuję :lol:

Do zobaczenia niebawem :wit
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

magenta pisze: Takie tam serduszko mi wyszło heheh. W miejscu kijka ma rosnąć Pashminka :)
Obrazek
Śliczna ta rabatka ;:63 . Czy Pashmina już dołączyła do towarzystwa?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja już zaczęłam odczuwac poprawę nastroju. mam nadzieję, że Ty też.
To jakiś dziwny rok. Jeszcze nigdy się tak nie czułam.
Mam nadzieje, że przez zimę naładuję akumulatory na przyszły sezon, bo w taki stan jak w tym roku wcale mi się nie podobał
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Kasiu pięknie pnie Ci się róża po pergoli, ja posadziłam wiciokrzewy bo bałam się że kolce mogą być niebezpieczne dla dzieci, ale jak patrzę na romantyczne pergole obrośnięte różami to myślę że moja drugoklasistka jest już na tyle duża że mogę już sobie na to pozwolić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”