Bardzo się cieszę, że z twoich odwiedzin u mnie- i ja przyszłam z rewizytą, podziwiać Twoje skrętniki. Kolekcja już imponująca

Ja właśnie rozsadzam moje przedszkole- wiosenne sadzonki i w związku z tym PW.

Mam je pierwszy rok, więc nie wiem czy zimują.Siałam toto z nasion.Muszę odszukać opakowanie, bo nie wysiałam wszystkich i pozbieram nasionka też z tych.To ci wiosną sadzoneczki podrzucę gotowe do wysadzenia.iksja pisze:Kasia a u mnie jesiennie, wisienki listki zrzucają i wszystko wysycha. Te chryzantemy żółte to są zimujące, bo kolorek mają śliczny i jakby się rozrosły to chętna jestem
A ja sadziłam pierwszy raz do gruntu 30 szt. (mix Denar i Hetman) z własnej rozsady,ale oprysk 4 razy zrobiony był. I udało mi się męża namówić na zrobienie mi foliaka.I tam mam 42 szt. wciśnięte (Krakus i Bawole Serce.Bawole okazało się czymś innym) i nie pryskane.A że siane dopiero w kwietniu to i zbiór się opóźnił.iksja pisze:pomidorki extra, ja w tym roku sadziłam tylko koktajlowe ale nie wyrabiałam z podlewaniem więc zbiory mniej obfite
Jolu, jak to? Pomidory mrozisz? Da się tak? Czy trzeba je sparzać, czy surowe się mrozi?jola1313 pisze: Ja też zajadam pomidory,ale z gruntu.Wczoraj przyniosłam wieeelki kosz
...i głupia nawet zdjęcia nie zrobiłam
.Część od razu zamroziłam-takie niekształtne i drobne.Będzie zupka w zimę
![]()