Storczyki Callanthe cz.II :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe cz.II :)

Post »

Dufin pisze:
ajania pisze:a ja pisałam z Panią Joanną ;:224
To ciekawe ;:224 . Jeśli mówimy o tym samym sklepie to może prowadzą go razem
ale tak tylko sobie gdybam ;:209 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu o tym samym sklepie mówimy :)

Pati ja nie pierwszy raz obserwuję sadzonki u tego sprzedawcy i niestety powiem Ci, że mało kiedy można kupić do 20 zł już z przesyłką.. zwykle cena samego storczyka to ok. 15-20 zł, więc ciężko Ci będzie wylicytować za 8 zł ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

To już chyba wolę uzbierać na takiego zdolnego do kwitnienia, bo to trochę przesada jak na mój gust ;:173
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No Pati pewnie ze przesada.Ja na eb*** kupuje dorosle po 10 euro,czyli po 4 dychy
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no niby tak, ja zawsze tak mówiłam ale np jak już uzbierałam 70 zł na storczyka plus 20 zł przesyłka to uznawałam, że to za drogo wychodzi i opłacałoby się zrobić większe zakupy za jednym razem, na które nie miałam nigdy kasy ;:306 wracałam do punktu wyjścia :D jeszcze za Lueddemanniana może się to opłaca, ale nie czaję jak widze siewkę za 20 zł plus 10 koszt przesyłki w momencie, kiedy dorosły storczyk kosztuje 40 zł ;:224 więc już sama musisz sobie przekalkulować ;) w sumie mi się udalo keiki Lueddemanniana kupić za 10 zł..

Kasia a ja chyba nie umiem na e-bay nic znaleźć za rozsądną cenę. Storczyki owszem za 40 zł ale do tego przesyłką drugie tyle albo ponad ;:218

ja jestem zdania, ze jeśli na czymś konkretnym nam zależy to lepiej odłożyć na dorosłego, ale jeśli coś nam się po prostu podoba, ale jakoś specjalnie nam nie zależy to można kupić taniej siewkę.. może dużo nie zaoszczędzimy, ale przecież nigdzie nam się nie spieszy bo nie było to nasze chciejstwo :D a i czerpać przyjemność z uprawy takiego maluszka można..

Pozdrawiam Ania!
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze kilka lat temu zwykłe białe storczyki to były rarytasy, a teraz... Dwie dychy za botaniki i "przesada" ;:224
Chyba troszkę przesadzacie :wink:
PS. Bez urazy oczywiście moje Panie ;:196
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Ja w ogóle ebay'em nie umiem się posługiwać ;:306 Musiałabym przejść jakiś kurs :;230
sprzedam
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Dufin pisze:no niby tak, ja zawsze tak mówiłam ale np jak już uzbierałam 70 zł na storczyka plus 20 zł przesyłka to uznawałam, że to za drogo wychodzi i opłacałoby się zrobić większe zakupy za jednym razem, na które nie miałam nigdy kasy ;:306 wracałam do punktu wyjścia :D jeszcze za Lueddemanniana może się to opłaca, ale nie czaję jak widzę siewkę za 20 zł plus 10 koszt przesyłki w momencie, kiedy dorosły storczyk kosztuje 40 zł ;:224 więc już sama musisz sobie przekalkulować ;) w sumie mi się udalo keiki Lueddemanniana kupić za 10 zł..

Kasia a ja chyba nie umiem na e-bay nic znaleźć za rozsądną cenę. Storczyki owszem za 40 zł ale do tego przesyłką drugie tyle albo ponad ;:218
A czy w PL to tylko przez internet mozna kupowac storczyki :?: Nie ma tak ze sobie jedziecie ogladacie i wybieracie?
Nie mam tu na mysli zwyklych falkow w supermarketach :wit
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ala tylko na wystawach, a te są kilka razy w roku w różnych częściach PL więc nie zawsze tez jest po drodze ;:219

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Alice 12 pisze:
Dufin pisze:no niby tak, ja zawsze tak mówiłam ale np jak już uzbierałam 70 zł na storczyka plus 20 zł przesyłka to uznawałam, że to za drogo wychodzi i opłacałoby się zrobić większe zakupy za jednym razem, na które nie miałam nigdy kasy ;:306 wracałam do punktu wyjścia :D jeszcze za Lueddemanniana może się to opłaca, ale nie czaję jak widzę siewkę za 20 zł plus 10 koszt przesyłki w momencie, kiedy dorosły storczyk kosztuje 40 zł ;:224 więc już sama musisz sobie przekalkulować ;) w sumie mi się udalo keiki Lueddemanniana kupić za 10 zł..

A czy w PL to tylko przez internet mozna kupowac storczyki :?: Nie ma tak ze sobie jedziecie ogladacie i wybieracie?
Nie mam tu na mysli zwyklych falkow w supermarketach :wit
Niestety u nas tak nie ma, nie ma sklepu z botanikami w mieście. Albo ja po prostu u tym nie wiem.
sprzedam
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Alu, tylko przez internet botaniki można kupić albo na wystawach ale to najwyżej ze 3 razy do roku a i wtedy nie każdemu pasuje, żeby jechać np. przez pół Polski.
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

To bardzo nie ladnie :evil: w niedalekiej przyszlosci zamierzam chodowac storczyki od maluskich dzidziusi, szklarenka juz jest tylko nie wiem jakie siewki chce :?: I jak na razie przygotowywuje sie psychicznie na ten krok, na pewno beda to botaniki, moze uda mi sie w sobote kupic juz jakies siewki, a jak mi sie uda chodowla to będę jezdzic do PL i wam sprzedawac ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ala a do Francji tez przyjedziesz zeby mi sprzedac? :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo z dorosłymi też możesz przyjechać ;:306 po holenderskich cenach, pójdą jak świeże bułeczki ;:204

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

actus pisze:Ala a do Francji tez przyjedziesz zeby mi sprzedac? :D
Do Francji jeszcze blizej i Maz ma tam duzo przyjaciol :D

-- 14 sie 2013, o 17:59 --
Dufin pisze:Alicjo z dorosłymi też możesz przyjechać ;:306 po holenderskich cenach, pójdą jak świeże bułeczki ;:204
No ja kupie sobie siewki i będę je chodowac do doroslej rosliny, dla wlasnej satysfakcji, tak wiec jeśli juz jakas sprzedam to na pewno bedzie to dorosla roslina :D
Na poczatek zamierzam kupic 100 siewek, ale jeszcze nie wiem jakie to beda ;:224 I jak juz je kupie to ile z nich przezyje ;:224
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”