Beatko niedługo zacznę wstawiać zdjęcia hortensji i pewnie te piłkowane będą jako pierwsze - dam cynk
Jednak ich kwiaty różnią się a gdyby jeszcze chciały byc niebieskie to byłyby zjawiskowe...
Koleżanka Ania dała mi namiary na nawóz do hortensji bo stosuję zakwaszacz, nawóz do hortensji kolorowych i nadal wszystkie różowe ... sadzone oczywiście w kwaśnym torfie . Potrzebują wilgotnych stanowisk a przecież były upały więc podlewałam a przez to pewnie wypłukuje się i wszystko idzie w dół. badam glebę od czasu do czasu i widzę co jest.
U Twej mamy ta ogromne CUDO to ma nazwę ? Twoja mamusia ma rękę do nich skoro takie ma krzewy.
A co do poszukiwanych przez Ciebie host - mam Hostę Stiletto . 100% pewności odmiany nie mam ale jeśli nie ta to bardzo podobna bo to hosta miniaturowa - wysokość 15 cm. Liście ma małe, lancetowate, płaskie, błyszczące, zielone, z wąską, równą, białą obwódką o falujących brzegach. Niedawno ją przesadzałam i lekko rozluźniłam sadzonki więc łatwo odkopać. Zobacz w sieci jej wygląd i daj znać to dopiszę do reszty zamówienia.