Rośliny na słoneczny balkon

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
silver
50p
50p
Od: 1 maja 2008, o 07:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki za odpowiedz, teraz już wiem co to cosmos (jakies kwiaty od mamy). Mój balkon jest wpomnieniem bo nie było mnie 2 tyg. Teraz planuję coś na jesień i nie mogę sie doczekać wizyty w ogrodniczym. Ciekawe czy już mają wrzosy.
silver
50p
50p

Post »

Niestety musze czekac do wrzesnia, bo mąż nie chce się wybrać po rośliny. :(
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witam, Halinko(Eukomis) napisz proszę jaki gatunek powojników kupić na balkon(słoneczny), bardzo by mi zależało żeby jeszcze szybko rosły,Twoję są piękne,ale nie wiem jak się nazywają.
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko moje powojniki rosną pod balkonem w gruncie asięgają na balkon.Jest dużo clemantisów do uprawy w pojemnikach.wejdz na strone.www.powojniki.pl jest to strona Marczyńskiego tam znajdziesz, wszystko jest opisane jak uprawiać i jakie gatunki się nadają.pozdrawiam
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Renatko moje powojniki rosną w gruncie pod balkonem i sięgają na balkon.Wejdz na stronę www.powojniki.pl jest to strona Marczyński, wszystko jest opisane które do pojemników i jak je pielęgnować .pozdrawiam
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Halinko ,bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam :P
silver
50p
50p

Post »

silver
50p
50p

Post »

dzięki, a doniczki z Obi, były tanie :D .
Awatar użytkownika
misiacz
50p
50p
Od: 12 lut 2008, o 19:09

Post »

Jakoś ostatnio nie mogłam tu na forum dotrzeć, ale w końcu pochwalę się moimi tegorocznymi balkonami, a co tam :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W zasadzie powinnam zrobić zdjęcia z dołu, na dworze, żeby oddać cały efekt. Połączenie niebieskich lobelii, białych werben i czerwonych pelargonii bardzo się sprawdziło. A najbardziej zaskoczyło mnie to, że lobelie i werbeny nieprzerwanie kwitną aż do teraz, bez przerwy ;:1
Awatar użytkownika
Candida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 12:38

Post »

Ja na swoim południowym balkonie miałam taką roślinkę: Obrazek
Jest to pnącze, które pięknie kwitnie, występuje w kilku kolorach, i szybko się u mnie rozrosło. Nie przeszkadzało mu ani słońce ani wiatr. Niestety nie znam nazwy :( nie mam też zdjęcia na którym pąki są rozkwitnięte, tylko takie mi zostało z zeszłego roku.
P.S. Fajny wątek, bardzo mi pomógł. Też poszukuję roślin do skrzynek. :lol:
pozdrawiam Katarzyna
Kwiaty są pięknymi słowami i hieroglifami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha. ? Johann Wolfgang Goethe
Awatar użytkownika
Candida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 12:38

Post »

Znalazłam zdjęcia, roślina nazywa się wiciokrzew:)
http://www.clematis.com.pl/wms/825195.html tu jest trochę informacji:)
pozdrawiam Katarzyna
Kwiaty są pięknymi słowami i hieroglifami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha. ? Johann Wolfgang Goethe
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Na bardzo słoneczny balkon oprócz pelargonii, nadają się surfinie, ale muszą mieć duże pojemniki, inaczej szybko zmarnieją w niewielkich skrzyneczkach.Ogólnie taka jest zasada, że pojemniki muszą być większe, bo w małych ziemia za szybko przesycha i jedynie pelargonie, uczep i kocanki to tolerują.Z tym, ze tych dwóch ostatnich nie radzę sadzić w jednej skrzynce z pelargoniami, bo je zagłuszą, lepiej osobno i powiesić między pelargonie.Polecam też scewolę , osteospermum (do donicy, w skrzynce nie dają rady), koleusy, złocień krzewiasty, heliotrop, gazanie.Nie specjalnie wytrzymałe w ostrym słońcu połączonym z wiatrem są werbeny, lobelie, diaskie i bacopa.
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

a to mój ubiegłoroczny balkon
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tym roku na pewno pelargonie co jeszcze nie wiem dodam tylko że na moim balkonie jest upalnie latem dochodzi do 40stopni
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:shock: Koniczynko piękny balkonik :shock: , chociaż to mało powiedziane, 4 zdjątko to petunie surfinie czy million bells???
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Koniczyko cudnie wyglądał balkon, powiedz mi co to za odmiana aksamitek, takie gęściutkie.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”