Kwiecisty ogród Doroty
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Dorociu ,wybrałaś same piękności ,ja jeszcze nie wybrałam ,ale szykuję się w tym roku na białe ,ale u mnie to nic pewnego .Pewnie inne też będą 

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko ależ będzie u Ciebie liliowo w ogródku .... zamówiłaś prześliczne odmiany 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorottko
Przepiękne lilie
już sobie wyorażam jaki masz tam cuuudny zapach
liliowce też śliczne

Przepiękne lilie

liliowce też śliczne

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo białych lilii mam kilka, więc teraz postawiłam na kolorki. Wczoraj na spokojnie sprawdziłam w necie te zamówione i trochę mam mętlik u różnych sprzedawców lilie mają inne kolorki, odcienie. Mam nadzieję, że moje to będą te które wybrałam.
Agnieszko tak mnie wzięło na lilie i nie ukrywam, że niektóre ogródki mnie do tego namówiły. Widząc u Was te piękności po prostu nie mogłam się oprzeć. A tak naprawdę na starej działce sadziłam lilie, ale miałam żrące przyjaciółki, które nawet misy potrafiły przegryźć i wcinać już kwitnące. Tu na nowym miejscu spróbowałam, posadziłam kilka, udało się. Kilka cebulek tych słabszych odmian w zeszłym roku mi wymarzło. Nie zraziłam się jesienią dokupiłam i posadziłam następne, teraz dojdą kolejne
Aniu właśnie białe lilie mają obłędny zapach, czuć je z daleka. Liliowce już zakończyły swoje kwitnienie, ostatnie dwa tygodnie upałów przeżyły dzielnie, tylko szybko za szybko kwitły.
Przed chwilką moje tereny nawiedził deszczyk. Grzmiało, błyskało się przerażająco, a jak popadało- delikatnie dużo za mało. Na szczęście od razu jest czym oddychać, temperatura spadła, słońce mam nadzieję na kilka dni zakryte mocno chmurami.
Może roślinki odżyją.
Agnieszko tak mnie wzięło na lilie i nie ukrywam, że niektóre ogródki mnie do tego namówiły. Widząc u Was te piękności po prostu nie mogłam się oprzeć. A tak naprawdę na starej działce sadziłam lilie, ale miałam żrące przyjaciółki, które nawet misy potrafiły przegryźć i wcinać już kwitnące. Tu na nowym miejscu spróbowałam, posadziłam kilka, udało się. Kilka cebulek tych słabszych odmian w zeszłym roku mi wymarzło. Nie zraziłam się jesienią dokupiłam i posadziłam następne, teraz dojdą kolejne

Aniu właśnie białe lilie mają obłędny zapach, czuć je z daleka. Liliowce już zakończyły swoje kwitnienie, ostatnie dwa tygodnie upałów przeżyły dzielnie, tylko szybko za szybko kwitły.
Przed chwilką moje tereny nawiedził deszczyk. Grzmiało, błyskało się przerażająco, a jak popadało- delikatnie dużo za mało. Na szczęście od razu jest czym oddychać, temperatura spadła, słońce mam nadzieję na kilka dni zakryte mocno chmurami.
Może roślinki odżyją.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Dorociu ,ja tylko mam nadzieję ,że nie zamawiałaś na AL .Strasznie tam oszukują .Ja też zrobilam wstępne rozeznanie liliowe i też wiem na pewno ,że na bialych się nie skończy .Jutro bryknę do mojego ogrodniczego ,bo podobno są tulipany i inne cebulki .Wrócę o parę złotych lżejsza . 

- korzo_m
Ewo nie zamawiam na allegro. To i ja muszę wybrać się na wycieczkę do ogrodniczego, może uda mi się też wyskoczyć na giełdę do Tych. Dla mnie wyjazd z mojej wioski to wyprawa, nie zawsze to co zaplanuję udaje się zrealizować. Może i dobrze, bo wtedy wracam z pustym portfelem
Słuchajcie u mnie delikatnie polało, deszczyk padał może pół godziny, to dalej za mało wody, na razie tylko roślinki po wierzchu pokropione.

Słuchajcie u mnie delikatnie polało, deszczyk padał może pół godziny, to dalej za mało wody, na razie tylko roślinki po wierzchu pokropione.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,nie dziwię się ,ze zapragnęłaś lilii,ale ja jestem skutecznie wyleczona z zakupów internetowych.Na szczęście u nas wiosną jest duży wybór w sklepie ogrodniczym,latem mozna kupic cebule na rynku,a niedługo agra i tam tez jest przeogromny wybór.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko jak tam, odżył już twój ogródek ?
U mnie nareszcie popadało.
U mnie nareszcie popadało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Lilie chyba sama sobie dokupię chociaż kilka cebulek uwielbiam ich zaaapach! 

- AGNESS
Dorotko zazdroszczę deszczyku, mimo, że niewielki to troszkę roślinki odetchnęły a mam nadzieję, ze popada więcej..... u mnie nadal taki sam upał i susza..... podobno już jutro ma być troszkę chłodniej.... oby, bo już trudno wytrzymać.....
- korzo_m
Małgosiu u nas też na targu wiele cebulek, koło każdej odmiany piękne zdjęcia, ale.....jak u mnie lilie zakwitły okazało się, że mam tylko i wyłącznie w kolorze żółtym. Są piękne nie powiem, mają dużo kwitów, ale to nie te co kupowałam. Dla mnie do ogrodniczego to wyprawa musiałabym jechać do Krakowa, tam na pewno kupiłabym wiele ciekawych odmian.
Grażynko dolało super, całą noc burza za burzą z ulewami. Część roślin już wygląda ładnie, nie ma liści zwiędniętych, tym co uschły na pewno już nic nie pomoże. Liczyłam, że jeszcze dziś popada, ale rankiem tylko delikatnie mżawka kapała. Jest zachmurzone, ale chyba z deszczu już nic nie będzie.
Reniu dokupuj, tu na forum można wieloma roślinkami się zarazić
Agnieszko a ja myślałam, że w całej Polsce pokropiło. Na Twoich zdjęciach rabatki i tak pięknie wyglądają u mnie to masakra.
Po deszczyku to i na hortensje miło popatrzeć

nie pokazywałam jeszcze moich papryk

Grażynko dolało super, całą noc burza za burzą z ulewami. Część roślin już wygląda ładnie, nie ma liści zwiędniętych, tym co uschły na pewno już nic nie pomoże. Liczyłam, że jeszcze dziś popada, ale rankiem tylko delikatnie mżawka kapała. Jest zachmurzone, ale chyba z deszczu już nic nie będzie.
Reniu dokupuj, tu na forum można wieloma roślinkami się zarazić

Agnieszko a ja myślałam, że w całej Polsce pokropiło. Na Twoich zdjęciach rabatki i tak pięknie wyglądają u mnie to masakra.
Po deszczyku to i na hortensje miło popatrzeć
nie pokazywałam jeszcze moich papryk
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
okazałe papryczki a ja mam na dworzu i są mizerne mini mini
- AGNESS
Dorotko ależ pyszności i tyle odmian
Zjadacie je na bieżąco, czy robisz jakieś przetwory???

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Wyglądają bardzo apetycznie. Jakie dorodne. 

- korzo_m
Marzenko tego roku papryki mam niezbyt ładne, na krzaku jest mało owoców. Jedynie ostre obrodziły.
Agnieszko żółtą zjadamy na bieżąco. Czerwona słodka ma iść na przetwory, ale jej jest tak mało, że trzeba będzie dokupić.
Od koleżanki dostałam nowy przepis na pastę paprykową, tę ostrą na szczęście wykorzystam. Po co ja jej tyle posadziłam nie wiem.
123katex są smaczne, dziś właśnie kilka pokroiłam do mięska.
pokażę jeszcze moje hortensje

Agnieszko żółtą zjadamy na bieżąco. Czerwona słodka ma iść na przetwory, ale jej jest tak mało, że trzeba będzie dokupić.
Od koleżanki dostałam nowy przepis na pastę paprykową, tę ostrą na szczęście wykorzystam. Po co ja jej tyle posadziłam nie wiem.
123katex są smaczne, dziś właśnie kilka pokroiłam do mięska.
pokażę jeszcze moje hortensje