Lukrecja Neluś witaj kochana

Wiele razy słyszałam słowa krytyki pod adresem naszego ogrodu i tego co robimy... ale każdy robi to co lubi... i my na przekór wszystkim tak przez wiele, wiele lat ..."codziennie po godzince" ... nie tylko w ogrodzie ale również i na co dzień... te słowa towarzyszą nam każdego dnia w życiu, w pracy, w chwilach zwątpienia i kiedy chcemy wesprzeć innych... pomagają przetrwać nawet najcięższe chwile... fajnie , że wspierają również innych... Często też mawiam, że ..."jak się nie ma tego co się lubi to się lubi to co się ma " ... to też wielka życiowa mądrość , by cieszyć się tym co osiągnęliśmy i nie żałować tego co mieć nie możemy...Pozdrawiam i ściskam mocno

survivor26 Patuś ...kiedyś zdobywałam wszystko co się dało...dzisiaj to wiem , że gdybym blisko dwadzieścia lat temu miała dzisiejszą wiedzę nie zrobiłabym już tego błędu... nie można mieć wszystkiego i nie wszystko musi rosnąć w moim ogrodzie... zdecydowanie jestem za ogrodem spokojnym, stonowanym... i za nasadzeniami grupowymi...wcale nie muszą to być rośliny kwitnące i kolorowe ... zdecydowanie wolę ogród, który zarówno zimą jak i latem będzie miał swój urok... wszystkim , którzy dopiero zakładają swój ogród proponuję znalezienie swojego stylu, by ich "ogrodowe dzięło" nie było przypadkowe i po latach nie drażniło...
sweety ...i właśnie gdybym przed laty posiadała tę wiedzę...i posadziła kilka drzewek , a nie same kwitnące i skalniaki , które w moim ogrodzie nie miały racji bytu

MLODA1 fajnie , że skusiłaś się na odwiedzinki... a kamienia to u nas ...wow

Ewka0124 U nas zawsze o tej porze roku ogród traci na uroku... jeszcze troszeczkę i będzie to urok jesieni...

Pozdrawiam Jola