Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
Mufeczko masz róże mchowe w ogrodzie? Piękne widoki pokazujesz całe wielgachne rozrośnięte rabaty w oprawie z traw- cudowne 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Za dużo masz terenu aby ogarnąć to wszytko i wężem podlać. Coś mi się widzi, że zraszacze by się przydały,
to dla roślinek, a dla nas klima ......

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Mufko Moja
Jestem i od razu przybiegłam na Twoje latyfundia
Piękne łany u Ciebie, uwielbiam je oglądać
Dobrze, że ratujesz rabaty podlewaniem. A trawa, no cóż... u mnie wieloletni trawnik nie oparł się suszy i także cały ususzony.
Jak tam płomienna rabata się miewa? Koncepcja nasadzeń ustalona czy pozostawiasz ostateczną decyzję na jesień?
A powiedz mi, co za odmianę funkii masz w białym wnętrzu?

Jak tam płomienna rabata się miewa? Koncepcja nasadzeń ustalona czy pozostawiasz ostateczną decyzję na jesień?
A powiedz mi, co za odmianę funkii masz w białym wnętrzu?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Trawa faktycznie wypalona ale ona się zregeneruję
piękne kępy floksowe
I Ritausmy piękne,,,ale ja nie znam tych roslinek

piękne kępy floksowe

I Ritausmy piękne,,,ale ja nie znam tych roslinek

- misia
- 500p
- Od: 28 lip 2006, o 10:40
Pięknie rosną drzewa 
Bardzo podoba mi się Twoja akacja i dąb czerwony.
Czy tulipanowiec nie przemarza Ci?

Bardzo podoba mi się Twoja akacja i dąb czerwony.
Czy tulipanowiec nie przemarza Ci?
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witam się uprzejmie po urlopie
Z żalem stwierdzam że u mnie też Sahara. Rano 27 stopni....a miał być deszcz i ochłodzenie....
Pozdrawiam i pędzę nadrabiać zaległości

Z żalem stwierdzam że u mnie też Sahara. Rano 27 stopni....a miał być deszcz i ochłodzenie....
Pozdrawiam i pędzę nadrabiać zaległości

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Mimo wyglądu stepowego miejscami, jak to stwierdziła Jaga, reszta ładnie się prezentuje, nawet drzewa zielone i kwitnące. A w takim odkrytym miejscu to nie łatwo osiągnąć takie widoki. Napracujesz się z tym podlewaniem, bo mimo że leci przez zraszacze to i tak trzeba je przestawiać co jakiś czas w inne miejsca i ciągnąć węże, tak to zrozumiałam.
Mam czerwonego dęba sadzonego jak miał może dobry metr ale chyba nie rośnie aż tak szybko, brzozy są dużo wyższe a są równolatkami.
Chciałabym dosadzić sobie jakieś rozłożyste i szybko rosnące drzewo ale ciągle nie umiem się zdecydować jakie wybrać.
Też jestem ciekawa jak było z tulipanowcem że taki duży, wydawało mi się że one są wrażliwe na nasze zimy
Mam czerwonego dęba sadzonego jak miał może dobry metr ale chyba nie rośnie aż tak szybko, brzozy są dużo wyższe a są równolatkami.

Chciałabym dosadzić sobie jakieś rozłożyste i szybko rosnące drzewo ale ciągle nie umiem się zdecydować jakie wybrać.
Też jestem ciekawa jak było z tulipanowcem że taki duży, wydawało mi się że one są wrażliwe na nasze zimy

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU.....może na trawniku troszkę Saharą powiało ale reszta widać w dobrej kondycji.....to zapewne zasługa PAŃCI ogrodu
roślinki bujne jak zawsze u Ciebie...
Marysiu....też posadziłam dęba czerwonego na jesień........trochę z rezerwą do niego podchodzę bo przecież dęby to potężne drzewa a moje ary się nie rozciągną.........chyba że będzie wolniutko rósł a ja jeszcze wolniej się starzała
...roślinki od Ciebie pięknie rosną......
pozdrawiam

Marysiu....też posadziłam dęba czerwonego na jesień........trochę z rezerwą do niego podchodzę bo przecież dęby to potężne drzewa a moje ary się nie rozciągną.........chyba że będzie wolniutko rósł a ja jeszcze wolniej się starzała

...roślinki od Ciebie pięknie rosną......
pozdrawiam

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Marysiu, ale się zakręciłam z tymi bukami
- dzięki za czujność.
Ale co do tych czerwonych to masz absolutną rację - już taki jeden kiedyś kupiłam wiosną i ani myśli być czerwony...... no a przecież go nie wyrzucę. Myślałam nad przesadzeniem, ale boję się bo on już duży - ma tak z pięć metrów.
Wiesz, Twoje-moje trawki szaleją i już jedna zaczęła kwitnąć mimo, że taka młodziutka.
Serdeczności

Ale co do tych czerwonych to masz absolutną rację - już taki jeden kiedyś kupiłam wiosną i ani myśli być czerwony...... no a przecież go nie wyrzucę. Myślałam nad przesadzeniem, ale boję się bo on już duży - ma tak z pięć metrów.
Wiesz, Twoje-moje trawki szaleją i już jedna zaczęła kwitnąć mimo, że taka młodziutka.
Serdeczności

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu
Trawy pięknie wkomponowane na rabatach, kwiaty ślicznie kwitną
A taką niską szałwie widzę pierwszy raz, grzechu warta
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

Trawy pięknie wkomponowane na rabatach, kwiaty ślicznie kwitną

A taką niską szałwie widzę pierwszy raz, grzechu warta

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MUFKO...wszyscy wkoło chwalimy się deszcze to i chyba u Ciebie też podlało.....trawa odżyje.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Deszczyk pewnie dał Ci trochę odetchnąć i zrobić przerwę w żmudnej syzyfowej pracy, gdy chciałaś go zastąpić. Piękne słowa skierowałaś do Lisicy, muszę sobie wydrukować i powiesić nad biurkiem.
Marysiu, kupiłam w końcu Poliversum do róż. Napisz proszę jak stosowałaś ten preparat, czy opryskałaś jednorazowo wiosną czy powtarzałaś zabieg. Domyślam się, że po zastosowaniu tego środka, nie mogę już stosować chemii bo zabiję ten dobry grzyb.Mufka pisze:Bo radość ze spotkania z drugim człowiekiem, ujrzenia pięknego zachodu słońca, czy znalezienia dojrzałej, wonnej poziomki, jest nie do przecenienia, i nie kosztuje wiele, prócz chęci jej dostrzeżenia ...
Tak więc, droga Lisico, cieszmy się, każdą mijającą chwilą, nie goniąc za wydumanym ideałem, by nasze życie było szczęśliwsze i pełniejsze
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Marysiu
Masz białą? Szczęściara, u mnie wszystkie niebieskie, od trzech sezonów. Masz mutanta, fajnie
Będę oczywiście na wystawie w sobotę, ale nie wiem jeszcze czy nie zapiszę się na konferencję, ktora trwa od 10 do około 15. O której Wy przyjedziecie?

Masz białą? Szczęściara, u mnie wszystkie niebieskie, od trzech sezonów. Masz mutanta, fajnie

Będę oczywiście na wystawie w sobotę, ale nie wiem jeszcze czy nie zapiszę się na konferencję, ktora trwa od 10 do około 15. O której Wy przyjedziecie?
Pozdrawiam
witaj
musze się wpisać, by znowu Cię nie zgubić
pozdrawiam serdecznie z Mazur.
Przybyłam tu w poszukiwaniu inspiracji szałwiowych i lawendowych i nie zawiodłam się, tylko jak je tu szybko rozmnożyć?
musze się wpisać, by znowu Cię nie zgubić

Przybyłam tu w poszukiwaniu inspiracji szałwiowych i lawendowych i nie zawiodłam się, tylko jak je tu szybko rozmnożyć?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mufeczko mimo to, że trawa rzeczywiście jest wypalona, to zwróciłam uwagę na twoje miskanty. Toć one to też trawa, a u ciebie są jednak w świetnej kondycji. Moje wyglądają tragicznie. Całe doły mają suche. Właśnie ich mi najbardziej żal, bo tak czekałam na jesień, żeby ładnie zakwitły, a one jak suche wiechcie stoją.