Wpadam , by szybko odpowiedzieć na Wasze posty - znaczące dla mnie bardzo dużo ...więc ...
Jagodo Pomorska ... oj , tak - w pełni ją polecam ...chociaż mała ...dopiero u mnie od wiosny 2013 - jednak skradła serce me -to zasługuje na to , by ją do siebie zaprosić ...najlepiej trzy ...no , może nawet szpaler z nich utworzyć

...Urzekła mnie - bo ; kwiat pięknie się rozwija , jest napakowany niezmierną ilością płatków , a pomimo upałów i miejsca , gdzie u mnie rośnie - od południowej wystawy - więc patelnia - trzyma się długo , nie omdlewając cieszy oczy dosyć długo , bo nawet tydzień . Nie ma żadnych oznak żerowania robactwa ; mszyc , skoczków różanych etc... , ani chorób typu ; czarna plamistość , mączniak . Liście są zdrowe , błyszczące , w sporej ilości , jest to róża z wigorem i ...chyba jeszcze dokupię kolejne

.
Dla Ciebie sesja zdjęciowa Stephanie Baronin zu Guttenberg - na szczególne kuszenie ...kup , kup , nie ociągaj się ...nie będziesz żałować .

O...

lepiej na remont do wnuczek nie wpadać ...bo wiesz , że spokoju byś raczej nie miała

.
A co się tyczy syna to ...ach , lepiej nic nie powiem ...ale serce matki zawsze czuje niepokój , gdy on łazi po górach

.
Danuś - jakże się cieszę , że wpadłaś do mnie z wizytą - dziękuję za miłe słowa

- mimo , że mój ogród jest raczej skromnym , ale jakże ukochanym przeze mnie miejscem na ziemi .
Zapraszam serdecznie w realu ...znajdź , proszę chwilkę , by zaszczycić mnie swoimi odwiedzinami

.
Dla Ciebie wybrałam ...delikatność i ...skromność zarazem - może przypadnie Ci do gustu ...Bonica 82
Gosiu ...moja Stephanie ..... kwitnie non- stop od czerwca ...jestem doprawdy zachwycona jej pięknem i trwałością kwiatów .
Wybrałam dla Ciebie ....Aidę
Jadzieńko ...ktoś go nawet sfilmował i ktoś z kolei umieścił z nim film na You Tube ...bez jego zgody ...już jest wycofany ...
Szalejemy z wnuczką - to fakt ...a pomysłów mamy mnóstwo - jednak malowanie jest jej dobrą stroną .
Oj , tak - masz rację - nudzić się nie ma czasu ...nawet w gotowaniu mi pomaga ...robi mielone , które o dziwo je z apetytem - może temu , że sama je robiła .
Rosarium kwitnie non-stop - ale pierwsze kwitnienie ma już za sobą - było bardzo obfite . Teraz kwitnie paroma kwiatami , ale pączków nowych ma sporo i ciągle wykształca kolejne .
Mnie jeszcze podoba się różowy przetacznikowiec ...może go gdzieś zdobędę ....
Dla Ciebie ...cóż by tu zaproponować ...wszak masz bogactwo róż ...to może dla odmiany ... datura ...
Tereniumasz rację ...gorąc niemożebny ...dosłownie ...żar się z nieba leje - a ziemia spragniona deszczu ...studnia na taki czas - to zbawienie ...więc ja reaktywowaliśmy
Ta roślina niebieska - to Lobelia siphilitica ...mamy ją z Ewunią ...nie kupowałyśmy , ale wiemy skąd się u nas znalazła . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ...a to dla Ciebie ...Clematis Ville de Lyon
Krysiu ...milin wędruje nie tylko po ogrodzie ...nawet między kostką brukową ..a i w ścianie domu znalazł sobie miejsce

....
Szkoda , że nie było Wam po drodze z Tatr ...

...tylko nie mów moja Droga , że jechałaś przez moją miejscowość

.
Może nie pogardzisz ...błękitem ?
Aniu ...dziękuję

...chciało by się rzec ...chwilo - trwaj

...jak najdłużej .
Przyjmij ode mnie skromną , ale wdzięczną " lilię Nilu "- Agapant .
Pozdrawiam serdecznie