Moje parapetowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje parapetowce

Post »

Anuś widziałam butelki takie1,5 litra napełnione wodą i wbite do góry nogami w ziemię...tylko nie wiem czy odkręcone maja być czy tylko nakrętkę trzeba podziurawić ...żeby za szybko ziemia wody nie wypiła...wyprubój.
A domomowe podlej i zestaw z okna....a na długo wyjeżdzasz,jakieś morze może :?:
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Gdzie ta morze ;:145 słuzbowy wyjaz mi sie szykuje ok tygodnoiwy z domowymi to doniczki poustawiam na podlodze w cieniu wiadro napenione woda postawie w srodku i sznurki do kazdej doniczki juz tak kiedys robilam i roslinki daly rade Ale nie wiem co zrobic z pozostalosciami na podworku :?: :?: :?: :?: :?: Zapowiadaja upaly nie wiem czy przezyja roslinki bez wody przez tak dlugi okres ;:174
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nula domowe też zostawiałam w łazience w wannie z wodą na dnie i w blaszkach do ciasta a na dnie woda do tygodnia wytrzymywały, na zewnątrz to postaw pod krzewami a cieniu i na podstawkach z wodą. Niestety istnieje groźba że ślimaki i dżdżownice wejdą do doniczek, ale bez niczego na pewno nie przetrwają :roll:
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p

Post »

Jeszcze ten tydzien w domku zostaje a pozniej tydzien lub wiecej mnie nie bedzie albo i będę na necie ale nie na domowym komputerze Popadalo u mnie dosc solidnie w nocy ,blyskalo sie ale strasznie nie bylo :heja choc boje sie i to bardzo czasmi poduszka na glowe i udaje ze mnie nie ma :;230 Od rana chlodniej tylko 18 stopni wieje wiatr ,nie za ciekawie choc dla naszych roslinek to zapewne zbawienie
A tu kilka fotek przydomowych

Obrazek
Canna
Obrazek
Pelasia
Obrazek
Jej urocze kwiatuszki
Obrazek
Begonie -bogini
Obrazek
Oberzyna -jajeczko(Golden Eggs) zaczyna kwitnac
Obrazek
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Alez C ładnie begonia urosła.Faktycznie bogini.Moje w tym roku totalnie strajkują...
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p

Post »

Aniu mnie tez urzekla begonia tym bardziej sie ciesze ze ja sama sadzilam z bulwy i tak naprawde nic nie zapowiadalo ze bedzie az taka dorodna ;:138 To moje pierwsze podejscie z begoniami Postaram sie przezimowac bulwe przez zime moze sie uda ;:223,Pozdrawiam ;:196
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Begonia booooooooossssssssskkkkkkkkkaaaaaaaaaaaa ;:oj
chciejstwo kolejne :tan :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu wybierasz się na wakacje?
Może dla nas pogoda nie ciekawa, ale rośliny odpoczną od upałów i ziemia nie jest już taka sucha, chociaż na długo to nie wystarczy. No to baw się dobrze ;:168 i odezwij się :wit
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p

Post »

Marysiu to wyjazd sluzbowy i to jeszcze niewiadomo na jak dlugo -cos ok tygodnia to slowa mojego szefa :;230 ,będę pisala w wolnych chwilach i jak tylko będę miala dostep do neta
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A to o tym wyjeździe pisałaś i o kwiatuszkach domowych? i co z nimi zrobisz, bo jak ponad tydzień to trochę długo. Ochłodziło się to może w cieniu pod krzewami? szkoda żeby się zmarnowały!
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

;:303 dla begonii- urzekły mnie te zwisające, kwitnące pędy- pięknie się prezentuje ;:108 zresztą jak i pozostałe roślinki ;:333
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Piękne roślinki, szczególnie canna przypadła mi do gustu ;:108, no i oczywiście begonia - po prostu rewelacja!!! ;:138
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Dziękuję za odwiedziny :) A gdzie Twoje fiołki?
Pięknie kwitła Ci -. Też kiedyś miałam :D
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p

Post »

Witajcie wszyscy po dlu..........giej nieobecnosci ale brakuje czasu na wszystko nie wiem w co rece wlozyc Wrocilam z delegacji po 2 tygodniach roslinkami zajela sie sasiadka juz wstydze sie ja prosic ,tyle razy juz ja wykorzystalam w tym celu ze nie idzie zliczyc :oops: :oops:Ale najwazniejsze ze kwiatuchny cale i zdrowe zastalam po powrocie ;:138
Ale brak czasu to nie jedyny powod ze tak malo zagladala powinnam napisac inaczej zagladalam codziennie ale pisalam sporadycznie - Ktos mnie oszukal z tego forum ,moze jestem naiwna, latwowierna ale juz taka jestem ;:145 Spotkalo mnie tu duzo dobrego od samego poczatku ,otrzymalam od was roslinki bezinteresownie za co jeszcze raz dziekuje ;:196 No ale miesiac temu pewna osoba z ktora uzgodnilam wymiane badylkow nie dotrzymala slowa Ja wyslalam jej chyba wszystkie szczepki domowych i ogrodowych a ona po 2 dniach zniknela z forum choc moze zarejestrowala sie pod innym nikiem ,sama nie wiem ;:219 Tez nie wiem czy powinnam z tym cos zrobic czy zostawic to tak jak jest a moze powinnam ostrzec innych.Doradzcie ;:196 Mam jej adres domowy pod ktory wysylalam paczuszke ale sama nie wiem co mam z tym dalej robic Czuje niesmak i zniechecenie ,mysle ze z czasem mi przejdzie Pozyjemy zobaczymy
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p

Post »

Mam takie torebki papierowe gdyby ktos chcial na nasionka lub na cos innego to chetnie sie podziele
Mniejsza
8cm /11 cm
Wieksza
10cm /15 cm
Obrazek
Moje parapetowce
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”