Moja kolorowa terapia antystresowa 2
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja kolorowa terapia antystresowa 2
Ania bajeczne dalie, nie dziwię się, że je pokazujesz bo jest na czym oko zawiesić 

- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne Dalie i Mieczyki 

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Cudne dalie a z zapylaniem liliowców próbowałaś?
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, jesteś niesamowitą kobietą, mając trójkę, jakże uroczych dzieciaczków i tyle zwierząt, Twój ogród tętni życiem, jest zadbany, kolorowy i uroczy, wiem ile samozaparcia i trudu to wymaga, ale wiem też ile daje radości, szkoda tylko, że dzisiejsze młodsze pokolenie tego nie czuje i chociaż mam wrażenie, że Ty do tego pokolenia należysz, to, to co robisz jest na prawdę dzisiaj wyjątkiem, więc wielkie
inni wolą niestety wygodę, bo im wszystko za ciężko. Widzę, że i dzieci zaraziłaś miłością do roślinek, to dzisiaj chyba rzadkość, bo które dziecko potrafi tak się nimi cieszyć jak Twój Franek 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
A mnie się podoba ostatnia fotka
moje klimaty
Teraz w czasie żniw to ciągle takie oglądam.
Ha na zmianę z ogórkami i innymi owocami. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu dalie cudne. Masz siłę wsadzać i wysadzać ich 60 odmian? Pożniej przechowanie. Z tego też powodu u mnie dalii nie ma w ogrodzie.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu cześć .Piękne masz kwiaty ,a dalie sam miód .Cudowności .Gdzie się zaopatrujesz?
Czasem nie myśl,że zapomniałam o nasionkach ,pamiętam ,ale zerwałam je w opakowaniach ,bo się bałam ,że nie zbiorę a chętnych dużo .Muszę teraz zajrzeć ,czy dojrzały

Czasem nie myśl,że zapomniałam o nasionkach ,pamiętam ,ale zerwałam je w opakowaniach ,bo się bałam ,że nie zbiorę a chętnych dużo .Muszę teraz zajrzeć ,czy dojrzały

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Karolina__ pisze:Ania bajeczne dalie, nie dziwię się, że je pokazujesz bo jest na czym oko zawiesić

Alinko dziękujęAliWas pisze:Cudne Dalie i Mieczyki

No ja bym nie próbowała? Oczywiście ze biegałam z pędzelkiem między liliami i liliowcamibecia123 pisze:Cudne dalie a z zapylaniem liliowców próbowałaś?

Ilonko, tyle ciepłych i miłych słów.Czy to na pewno o mnie i moim ogródeczku?ilona2715 pisze:Aniu, jesteś niesamowitą kobietą, mając trójkę, jakże uroczych dzieciaczków i tyle zwierząt, Twój ogród tętni życiem, jest zadbany, kolorowy i uroczy, wiem ile samozaparcia i trudu to wymaga, ale wiem też ile daje radości, szkoda tylko, że dzisiejsze młodsze pokolenie tego nie czuje i chociaż mam wrażenie, że Ty do tego pokolenia należysz, to, to co robisz jest na prawdę dzisiaj wyjątkiem, więc wielkieinni wolą niestety wygodę, bo im wszystko za ciężko. Widzę, że i dzieci zaraziłaś miłością do roślinek, to dzisiaj chyba rzadkość, bo które dziecko potrafi tak się nimi cieszyć jak Twój Franek

Balbinka rośnie ładnie, więc i miło popatrzeć na nią.Taki mój pocieszacz po tych wszystkich przygodach smutnych.Ogórki z pierwszego siewu już są w zielonym niebie.na razie mam spokój z szykowaniem przetworów.Teraz temat numer jeden to tak jak u Ciebie to żniwa .Lady-r pisze:A mnie się podoba ostatnia fotkamoje klimaty
Teraz w czasie żniw to ciągle takie oglądam.
Ha na zmianę z ogórkami i innymi owocami.
- mamafrania
Dali miałam 60 odmian, ale już widzę ze niestety kilka mi nie wyrosło wcale, więc i liczba zmaleje niestety.Nie wiem jeszcze dokładnie które straciłam, bo część w pąkach jeszcze.Jednak liczba odmian to jedno, ale ilość sadzonek to drugie.Mam jeszcze dużo takich najpopularniejszych w 3 kolorach.Razem pewnie około 100 dołków trzeba zrobićBiedronka641 pisze:Aniu dalie cudne. Masz siłę wsadzać i wysadzać ich 60 odmian? Pożniej przechowanie. Z tego też powodu u mnie dalii nie ma w ogrodzie.

W sadzeniu pomaga mi dzielnie maż.Wykopuję na raty.Wreszcie mam dobre warunki do przechowywania, więc mam nadzieję że nowości ładnie mi przezimują.
Ewa... pisałaś ze masz słabą pamięć, ale ja to jestem wcale nie lepsza... pamiętałam zę umawiałyśmy się na wymiankę, i że to mają być nasionka , ale czego?ewa_rozalka pisze:Aniu cześć .Piękne masz kwiaty ,a dalie sam miód .Cudowności .Gdzie się zaopatrujesz?
Czasem nie myśl,że zapomniałam o nasionkach ,pamiętam ,ale zerwałam je w opakowaniach ,bo się bałam ,że nie zbiorę a chętnych dużo .Muszę teraz zajrzeć ,czy dojrzały![]()

Częśc dali mam od mamy, kilka to zeszłoroczne zakupy internetowe.Ale nie mogło u mnie zabraknąć ślicznotek od Pana Stanisława

- mamafrania
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Śliczne,kolorowe widoczki pięknie!
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Kapitalny kolorek floksa-znasz nazwę ?
- mamafrania
Niestety , nie znam nazwy swoich floksów.Dostałam po kawałeczku od takiej starszej pani.Jedyne co mnie martwi, to że słabo przyrastają, na razie właściwie wcale...ale dlaczego?
- mamafrania
Ależ dziś gorąco znowu...
Nazwałam swoje dalie od Pana Stanisława.Jak mi siły wystarczy, to wieczorkiem wstawię kilka podpisanych zdjęć
Nazwałam swoje dalie od Pana Stanisława.Jak mi siły wystarczy, to wieczorkiem wstawię kilka podpisanych zdjęć

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu cudne kolorowe kwiaty...... ten jaśniuteńki różowy floks z białym środeczkiem mnie zauroczył....delikatne cudeńko
....a i ten bielutki.... taki elegancki i piękny......