Phalaenopsisy Oriona
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak on nie ma wierzchołka, to może czasem puścić nową roślinkę obok, ale nie musi... może uschnąć.Izula pisze:Orionko to znowu jaPytałaś o liście mojej mizerotki...wiesz są takie średnie ani miękkie ani twarde ale mam wrażenie że zaczynają troszkę żółknąć i chyba za jakiś czas odpadną
![]()
Zajrzyj do mojego wątku..... "rozbebeszyłam" goznowu. Ma jakieś dwa malutkie nowe korzonki . Co o tym sądzisz?Będzie żył?
Izulo czy opryskiwałaś jakimś preparatem swojego storczyka?
U mnie liście też takie "jakieś". Nie są miękkie ale też nie są tak mocno twarde. Może razem coś poradzimy na tych naszych rekonwalescentów?
Ja swojego w ramach terapii wystawiłam na balkon, żeby miał przewiew. Bo wolę żeby stał na dworze niż dusił się w mieszkaniu - przy niskiej wilgotności, wysokiej temperaturze i niskim ruchu powietrza - co sprzyja robactwu, grzybom i innym choróbskom niewiadomego pochodzenia.
U mnie liście też takie "jakieś". Nie są miękkie ale też nie są tak mocno twarde. Może razem coś poradzimy na tych naszych rekonwalescentów?
Ja swojego w ramach terapii wystawiłam na balkon, żeby miał przewiew. Bo wolę żeby stał na dworze niż dusił się w mieszkaniu - przy niskiej wilgotności, wysokiej temperaturze i niskim ruchu powietrza - co sprzyja robactwu, grzybom i innym choróbskom niewiadomego pochodzenia.
- platynka80
- 500p
Nie , nie opryskiwałam go niczym chociaż nie wiem może powinnam
Zmieniłam tylko podłoże,przyciełam korzonki i stoi tak sobie już bardzo długo ale po wczarjszym odkryciu mam chociaż namiastkę nadzieji że coś w końcu ruszy ... tylko pewnie jeszcze długo to potrwa. Orionko a pokazywałaś zdjecia swoje "choruszka" ? Być może przeoczyłam 

Mam bulimię storczykową 
Byłam dzisiaj w Obi. Nie mogłam uwierzyc oczom - Nowa dostawa!!!
Już stałam przy regale, przeglądnełam wszystkie po kolei, potem poszłam do innego stanowiska ze storczykami. Wróciłam - wybrałam dwa. Wzięłam do nich jeszcze osłonki. Stanęłam przy kasie. I????
Poszłam odłożyc je na miejsce. Poczułam przesyt. Może to chwilowe?
Trzymałam w rękach Everspringa i różowego w fioletowe piegi z liścmi w plamki. Wróciłam do domu z nastawieniem, że na razie koniec. Pooglądac storczyki - owszem. Ale kupowac tylko te, które mi się naprawdę podobają (np. żółty w bordowe ciapy).

Byłam dzisiaj w Obi. Nie mogłam uwierzyc oczom - Nowa dostawa!!!
Już stałam przy regale, przeglądnełam wszystkie po kolei, potem poszłam do innego stanowiska ze storczykami. Wróciłam - wybrałam dwa. Wzięłam do nich jeszcze osłonki. Stanęłam przy kasie. I????
Poszłam odłożyc je na miejsce. Poczułam przesyt. Może to chwilowe?
Trzymałam w rękach Everspringa i różowego w fioletowe piegi z liścmi w plamki. Wróciłam do domu z nastawieniem, że na razie koniec. Pooglądac storczyki - owszem. Ale kupowac tylko te, które mi się naprawdę podobają (np. żółty w bordowe ciapy).
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orionko, ja to samo zauważyłam u siebie, choć mam tylko 10 falenopsisów
Już kilka razy trafiłam na nową dostawę w LM, owszem były wśród nich takie które mi się marzą ale...jakoś szkoda mi było 30 zł
bo nie był to np Ever Spring o którym marzę najbardziej
I też się wstrzymuję, zbieram kasę i czekam cierpliwie aż coś powalającego mi się trafi
A przy okazji zaczęłam bardziej podpatrywać te co już mam, bo teraz akurat prawie wszystkie mi przekwitły, więc niektóre muszę przesadzić...także trochę pracy mnie czeka dzięki czemu mniej myślę o nowych zakupach

Już kilka razy trafiłam na nową dostawę w LM, owszem były wśród nich takie które mi się marzą ale...jakoś szkoda mi było 30 zł

I też się wstrzymuję, zbieram kasę i czekam cierpliwie aż coś powalającego mi się trafi

A przy okazji zaczęłam bardziej podpatrywać te co już mam, bo teraz akurat prawie wszystkie mi przekwitły, więc niektóre muszę przesadzić...także trochę pracy mnie czeka dzięki czemu mniej myślę o nowych zakupach

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- platynka80
- 500p
Asiu - tylko mi tu nie chodziło o pieniądze. Ja po prostu nie chciałam tych storczyków.Jeanne pisze:Orionko, ja to samo zauważyłam u siebie, choć mam tylko 10 falenopsisów![]()
Już kilka razy trafiłam na nową dostawę w LM, owszem były wśród nich takie które mi się marzą ale...jakoś szkoda mi było 30 złbo nie był to np Ever Spring o którym marzę najbardziej
![]()
I też się wstrzymuję, zbieram kasę i czekam cierpliwie aż coś powalającego mi się trafi![]()