Mój kawałek raju...cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju...cz.3

Post »

Naparstnicę rdzawą widzę pierwszy raz i to chyba tojad różowy? Jak sobie radzisz w ten upał? Nie zauważyłam aby dał się Twoim kwiatom we znaki- nadal cudowny barwny ogród :)
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu o tojeści odpowiedziałam u Ciebie, ale nie ode mnie masz bo ja dopiero nabyłam ;:oj trzymaj w ryzach bo on łazi ;:306 i to dość szybko ;:65
Irenko wybiorę się ale muszę odsapnąć po remoncie, to nie jeden dzień czy dwa ale w moim przypadku to przynajmniej dwa tygodnie ;:219
Marzenko napisałam Ci wszysto na Pw a Stasia wprost co o niektórych myśli i to jest prawda ;:108
Marysiu czy w zamczysku straszy nie wiem nie doświadczyłam jeszcze tego ;:306 ale każdy taki gród wiekowy ma jakiegoś dobrego i złego 'duszka' to i moja chałupa też bo ponad wiek już stoi ;:202
Stasiu naparstnicę nabyłam u naszej forumowej koleżanki Martusi - Koziorożeć i ją trzeba zapytać jak się zachowuje- dwulatek czy bylina ;:oj
Ewo moje roślinki przyzwyczajone do ekstremalnych warunków bo ich nigdy nie podlewam i ukorzeniają się przez to głęboko, najgorzej wyglądają pierwiosnki ale jak przyjdzie deszcz dostaną wigoru ;:108 nie mam tojadu różowego to różowa szczoteczka to krwiściąg, chyba że nie o to chodziło ;:202
Dzisiaj spacerku nie będzie bo baterie w aparacie odmówiły posłuszeństwa ale ciągle zakwita coś nowego i jutro postaram się o nowe fotki ogrodu ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poczytałam o niej trochę Marysiu . W takim razie tę roślinkę przywiozła mi Iwonka z Sulejowa ,bo tylko ona pozostała na placu boju :;230 Wiem ,ze lubi słoneczko i mokro ,bo już wyczytałam może też rosnąć w cieniu ,ale słabo się wybarwia . Wolałabym ,żeby miała bordowe liście .Muszę wymyślić z kim ją zbratać :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Piękne masz Marysiu lilie i taka ilość ,uwielbiam te turbanowe ,masz mnóstwo pięknych roślin cieszę się że zakwitła ci naparstnica,nie zrywaj przekwitniętej łodygi to ci się pięknie rozsieje ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to jak sie wysieje naparstnica będzie okazja w przyszłym roku na sadzonki :wink: Miłej niedzieli ,niestety od jutra mam gości na cały tydzień ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Marysiu pięknie u Ciebie a goście może pomogą :D ;:196 na działeczce.Udanej wizyty.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wrociłam z ogródka i przeglądam wasze włości, jutro więcej napiszę.zmęczenie upałem daje znać ;:19 ;:130
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mi też ta naparstnica się podoba ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, nadrabiając zaległości z przyjemnością zobaczyłam różnorodność zarówno pod względem rosnących roślin jak i kolorystyki, naprawdę bajecznie u Ciebie, czasami brakuje słów, by wyrazić to, co człowiek zobaczy, żeby nie powielać czy powtarzać, to co u innych, ale sezon w pełni wszędzie kolorowo i nie wiadomo co podziwiać najpierw, najpiękniejszy okres, szkoda, że za chwilę przeminie. Twoja Lady Alice jest dużo ładniejsza od mojej, mam wrażenie, że Ty rzeczywiście ją masz, a moja chyba nią nie jest, ale sprawdzę jeszcze raz jutro, bo dziś było troszkę za późno.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Długi spacer po Twoim ogrodzie zaliczony ;:65 Naprawdę jest co oglądać. Ilość i piękno lilii, róż i innych roślin powalająca ;:215
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytając o Twoich liliach poleciałam z ciekawości policzyć swoje ;:306 Doliczyłam do 54. Znalazłam też ofiarę wczorajszego koszenia-tania siła robocza musiała nastąpić na lilię, która się złamała przy samej ziemi :evil: Martwię się teraz, że cebula nie zdążyła zmagazynować składników odżywczych i wiosną się nie pojawi :( Zażądam od dziecka zwrotu kasy na następną :twisted: 3 zł nie majątek, a do tej pory takie wypadki się nie zdarzały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Chciałabym iść Twoim przykładem i nie podlewać....nie wiem jednak czy miałabym za miesiąc co pielić w ogrodzie ;:224 . dzisiaj spadły 4 krople na 1 m2- deszcz... ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu jak naparstnica wyda potomstwo będę dzielić :tan co do tojeści to ja swoją zbratałam z kropkowaną, zobaczymy która silniejsza ;:306 nie zazdroszczę gości, chyba że mało kłopotliwi to takich mogę przyjmować ;:7
Martuś od pewnego czasu wzięło mnie na turbaniki i orientpety zrezygnowałam z orientalnych ;:224 wszystkie roślinki od Ciebie zakwitły i mają się dobrze ;:167 mam nadzieję, że jesienna oferta też przyniesie coś ciekawego ;:215
Beciu to Jadzi goście a nie u mnie, ale przydali by się tacy co kochają ogrody ;:oj
Irenko też wróciłam późno z obejścia nie tylko z ogrodu bo przy domu zawsze jest coś do zrobienia i nawet odpisałam i fotki wstawiłam ale jakieś stwory pozaziemskie wszystko wysłały w kosmos ;:145 a że było już wedle północy to się wściekłam i wyłączyłam komputer ;:134 teraz zabrałam się za ponowne odpisywanie, może się uda ;:306 i żadne stworki nic nie zjedzą ;:113
Iwonko jak tylko się rozsieje będę dzielić ;:167
Ilonko bardzo dziękuję za miły wpis, to buduje do dalszych prac na rzecz ogrodu, bo to nie tylko dla siebie ale i dla potomnych i spacerujących, chociaż oni najmniej widzą bo wszędzie krzaki zastawiaja ;:oj co do Lady Alice to ona po rozkwitnięciu jest w intensywnym kolorze a potem blednie ale ma piękne paździorki coi mnie u niej urzeka ;:215
Lidziu miło Cię widzieć ponownie u siebie, zapatrzylam się na Twoją działkę i staram się o mnóstwo kolorów u mnie ;:196
Ewo majowa jak mój eM kosi to zawsze czegoś brakuje, ale jak mu obciąć gratyfikacje ;:136 to już palcem nawet nie kiwnie, ładna kolekcja lilii też u Ciebie ale róż to chyba duuużo więcej rośnie ;:108
Ewo u mnie też dzisiaj spadło 1/4 kropli na m kw a myślałam że chociaż troszkę opłucze roślinki z kurzu i nic słonko wyszło
tak wygląda ziemia
Obrazek
teraz zapraszam na wczorajszy wieczorny spacer po ogrodzie ;:65
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
moje hibiskusy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ten ma ponad 3 m wysokości ;:202
Obrazek
Obrazek
nawet nie zauważyłam kiedy zakwitł
Obrazek
Obrazek
i pies ogrodnika, mam nadzieję, że te dwie fotki nie będę musiała usuwać ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu wybacz, ale nie daliśmy rady ;:180 wyjątkowo Hoł. zaprowadził nas do kuzynki bez lądowania w polu. Ale rodzina duża i absorbująca :lol: Jeszcze odwoziliśmy córkę do K.
Spacer wieczorową porą jak zwykle uroczy, a piesek jest nieodłącznym elementem zielonego co widać :roll:
Moje lilie już przekwitają. Niestety lilie martagony z Lylipolu nie zakwitły, więc albo ich nie ma albo wyrosły mi dwie niewydarzone rośliny na 10 cm i to właśnie miały być one - jestem zawiedziona
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A pierwsze zdjęcie, to wejście do zaczarowanego ogrodu ;:108 piękne ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”