Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Hej Aguniu ;:196 - na nadrobienie Twojego wątku potrzebowałam sporo czasu.....ale warto było - dla tych łanów traw, hortensji poprzeplatanych pięknymi bylinami i różami. Twój ogród jak zwykle wygląda przepięknie. Bardzo, bardzo go lubię i zawsze chętnie tu wracam ;:108
Taki klimat jak u Ciebie chciałabym kiedyś osiągnąć u siebie.....
Czytam jak dzielnie ćwiczycie i naprawdę jestem pełna podziwu - ;:180 i trzymam kciuki za wytrwałość. Ja nigdy sama nie potrafiłam się zmobilizować, dlatego kupuję karnet i biegam na aerobic i step z chytrości :;230
Aguś, polecam też rower - można osiągnąć super wyniki przy regularnym jeżdżeniu.
Sportowe uściski przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Aga ;:196 , podziwiam Twój dopieszczony ogród i nie tylko..zazdroszczę tak silnej woli ja przy 20 minucie skalpela odpuściłam wolę biegać :D ,ale moja szwagierka tak sobie wzięła do serca treningi ,że efekty są naprawdę zadziwiające :wit
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie (już nie z ukrycia)hortensje i trawy śliczne,co ja piszę wszystko ;:333
W te upały nie ćwicz za dużo :) i tak jesteś zgrabna kobitka.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Elu, witam serdecznie w kolejny upalny dzień! Lazur na niebie, przyjemny wiaterek - prawdziwa sierpniowa sobota, to lubię :)
Poćwiczyłam dziś, a jakże... tyle że po wczorajszym razie ledwie zwlokłam się z łóżka - wszystkie mięśnie poruszyłam i naparzają aż miło. Człowiek wie, że żyje! ;-)
Miłego dnia Ci życzę :)
Oluniu, witaj po przerwie - cieszę się, że zajrzałaś! Ogród wymęczony upałami, ale jakoś zipie... dziękuję M., który x lat temu podjął decyzję o zrobieniu automatycznego nawadniania.
Skalpel to nie przelewki - ja też ledwie daję radę. Dziś było mi ciężko już przy rozgrzewce, tak bolą mięśnie. Ale wiem, że trening jest dzięki temu bardzo efektywny. Dam radę, i ja się zawzięłam :)
Asiu, cieszę się że wróciłaś! Jesteś zadowolona z urlopu?
Ogród bardzo mi zarasta i muszę go wciąż korygować... krzewy nie znają umiaru w przyrostach, a takie dziko wystrzelone w niebo nie wyglądają zbyt estetycznie... zatem mimo, że pełnia lata, ciągle jest co robić...
U siebie masz cudownie - ja z kolei chciałabym osiągnąć taki efekt jak w Twoim ogrodzie... stąd, za jakiś czas, znowu pojawi się trochę kamienia.
Ćwiczę Asiu, bo na starość ciało się zmienia i nie chce samo z siebie zachować dobrej formy... E.Ch. jest świetnym motywatorem, a osoby ćwiczące z nią i osiągnięte przez nie efekty mówią same za siebie. Ja też dam radę! Rower jak najbardziej, jako uzupełnienie treningów.
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Agi ,zajrzałam do Ciebie ,gdzie cisza i spokój .Twój letni ogród przedstawia się pięknie ,zresztą nie może być inaczej .Piękną masz Wanilkę ,ja jestem wielką jej wielbicielką oraz jej młodszej siostry .Po Twoim ogrodzie zupełnie nie widać ,jakie wysokie temperatury ostatnio panują ,jest zielony i świeży :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Masz pojęcie że dopiero niedawno skończyłam robić sałatki z ogórków? A zaczęłam od 6 rano. W dodatku dręczy mnie niepewność, bo żadnej nie próbowałam, a przepisy wzięłam z netu :roll: Może to być wszystko psu na budę.
Słońce smali, przeczekam upał w domu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewo-rozalko, spiekota u nas niesamowita, prawda? Mam wrażenie, że kwiaty ledwie zipią, w dodatku na Limelight widzę podsychające płatki... za duże słońce, a przecież wciąż zero deszczu! Przydałyby się takie dwie godziny intensywnego opadu...
Życzę Ci dobrego weekendu i dziękuję za odwiedziny! Cieszę się, że w moim ogrodzie znalazłaś trochę ukojenia :)
Ewo-majowa, podziwiam! Ja jakoś nie mogę się zabrać za gotowanie... zrobiłam ostatnio gar gołąbków i nimi się posiłkujemy...
Myślę, że sałatka z ogórków wyjdzie ok - czemu ktoś miałby zamieszczać niesprawdzony przepis? Trzymam kciuki :)
Remont finito?

Parę obrazków ze zmęczonego spiekotą ogrodu... niektóre z róż szykują się do ponownego kwitnienia... wrzosom powoli pękają pączki... na rozchodnikach widać pierwsze kwiatowe gwiazdki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wrrr!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dziwny róż wyszedł na zdjęciu... róża jest purpurowa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga na Twoje zdjęcia można patrzeć godzinami a Chopin wyszedl przecudnie.
U mnie też mnogość pąkow i obawiam się o kwiaty-znowu słońce je spali.
W ramach "dbajmy o kondycję" i ja coś w tym kierunku robię- od tygodnia pływalnia- każdy dzień są lepsze efekty.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Zdjęcia jak zwykle ;:oj ;:167

Ktoś Ci jednak robi krecią robotę ;:174 Musisz Sarunię nauczyć polowania ;:306

Agnisiu, jestem jeszcze na działce i nie odzywam się, bo ręce pełne roboty a i upały nie pomagają ...

Po powrocie zadzwonię ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Remontu koniec, ale efektów jeszcze nie widać-okropny bałagan, mimo że panowie naprawdę posprzątali po sobie. Zostały jednak dziury przy krawężnikach, rozsypany piasek, połatany tynk i zdechłe żeniszki, które chyba nie przeżyły przesadzania w pełni kwitnienia. Szansę dałam wszystkim, inaczej trzeba by było je wyrzucić na kompost-co i tak będzie losem przynajmniej połowy krzaczków. A takie ładne były, amerykanskie-jak mawiał Pawlak ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aguś, gdzieś mi ostatnio umknęłaś, więc nadrabiając zaległości pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim pięknym ogrodzie jak zwykle zachwycającym bujną roślinnością i nienagannym porządkiem, fakt te upały i brak deszczu daje się roślinkom we znaki, ale i tak ładnie dają sobie radę. Dzisiaj w nocy przeszła u mnie dwa razy straszna burza brr, a teraz deszczyk podlewa ogród, więc może troszkę odżyją, podziwiam Was, że w takie upały macie siłę myśleć o dbaniu o kondycję ;:108
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu wpadłam sie przywitać po urlopie ;:196
Uwielbiam Twój rajski ogród o każdej porze roku ,ale teraz ...bajka ;:167
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Agu, ja też miałam szczęście, że w nocy spadł solidny deszcz.
Mogłam więc porozkoszować się dziś latem z pozycji leżakowej, notabene pierwszy raz tego lata.
Bardzo to było przyjemne: leżaczek, kawa, dobra książka, śpiew ptaków i widok na ładną rabatę... ;:224.

Miłego lata - Jagoda
Aha, miałam Cię spytać o opinię o Munstead Wood, bo mam na tę różę ochotę. Brać :?:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Powracam na ławeczke wirtualną :) szkoda że nie udało się posiedzieć realnie :( ale mam nadzieję że jeszcze tego dokonam :D u Ciebie nadal pięknie ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Hortensje, wrzosy, pierwsze gwiazdki rozchodników...poczułam na plecach oddech jesieni...
U mnie nadal letni upał, ale faktycznie czuje się jego schyłek.
Wiem, że to dla ciebie najpiękniejszy okres w ogrodzie, ale zaczęłam zastanawiać się na jakim jestem etapie życia...późne lato, czy już wczesna jesień...ot tak melancholijnie nastroiły mnie Twoje zdjęcia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”