Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Justynko - drobne fioletowe też są, tylko te są bardziej.......okazałe i dlatego załapały się na sesję foto :oops:
Dzisiaj rano to dopiero fajnie podlało Ze dwie godziny padał taki spokojny ciepły deszcz. Marzenie ogrodnika :tan
Teraz przerwa w opadach. Wg Interii po południu będzie padać i to znacznie mocniej.

Moje liliowce

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Też zaglądam na prognozę pogody nq Interii jest najrzetelniejsza, na innych wielokrotnie się zawiodłam. U mnie właśnie od godzinki pada :heja i gdzieś w okolicy mruczy burza.
Liliowce piękne ;:138
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, Twoimi wnuczkami zachwycam się niezmiennie Chwal się, chwal! :D
A u nas też dziś pada aż miło!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne panienki te Twoje wnusie. Mam wrażenie, że coraz bardziej zaczynają się różnić od siebie...
Do Franka wciąż mi nie po drodze :( Byłam tylko raz i to w szkółce. Ogrodu nie oglądałam ;:223 Wtedy nawet nie wiedziałam, że to takie cudo.
U mnie w końcu darmowe podlewanie :tan
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam Marysiu przeżyliście nocną burzę na działkach? Mam nadzieję, że wszystko ok. My wczoraj po południu pojechaliśmy do Czapielska ale byliśmy tylko chwilę, bo bałam się burzy w domku, ale to co się działo później w nocy, to norrrrmalnie ciarki wszędzie miałam :roll: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny - cieszę się że Wam też podlało ;:138
Alicjo - na Interii jest teraz prognoza nawet dla naszego Chrztowa :shock: i tak jak piszesz jest duża zgodność z tym co za oknem :lol: Liliowce są nie do opisania. Rosną, kwitną i nawet nic ich nie podgryza od dołu ;:306 Ja nawet lubię obrywać im wczorajsze kwiaty. Robię to zawsze na porannym obchodzie.
Kaniu - chyba każda babcia uwielbia chwalić się swoimi wnukami, ja jestem typową babcią i bardzo mi miło jak piszecie, że dziewczynki fajne ;:167 ;:167
Nocna burza była faktycznie niesamowita. Z nieba po prostu lał się biały ogień. Wyłączyli nam prąd w nocy i pewnie przez to nasza pompa w hydroforze zwariowała i nabiła takie ciśnienie, że puścił zawór bezpieczeństwa w bojlerze i miałam potop w domku :evil:
Zgodnie z zasadą złośliwości przedmiotów nieożywionych musiało się to stać wtedy,gdy wyskoczyliśmy do sklepu po kawę. To tylko 4 km w jedną stronę - jak wróciliśmy - to woda wylewała się pod drzwiami na ganek a z ganku na podjazd :evil: W środku też oczywiście wszystko pływało :evil: Potem okazało się - że sąsiedzi mieli takie same problemy.
Izo - dziewczynki faktycznie coraz bardziej różnią się od siebie. Zosia jest wyższa od siostry o pół głowy :shock:
Wyjazd do Franka stał się naszą obowiązkową coroczną przyjemnością. Oczywiście zawsze wraca się z jakąś roślinką...

LUDZIE - LECHIA STRZELIŁA DRUGIEGO GOLA, JESTEM POD WRAŻENIEM :shock:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Nie zazdroszczę zalania ale deszczu owszem :D Coś czarne koty ostatnio giną - dziś się okazało, że moje czarne Diablę zostało zamknięte w garażu (wczoraj) i gdybym tam nie wchodził po drabinę pewnie siedziałby tam i płakał nad swoim losem :wink: Twoja Mikolina jest przecudnej urody ;:215
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, następnym razem jak będziesz się modliła o wodę to nie zapomnij dodać, że chodzi o ogród , a nie o dom. :;230
Przepraszam za ten głupi żart ale nie mogłam się powstrzymać choć zdaję sobie sprawę, że Wam nie było do śmiechu.
Wnusie masz prześliczne, a koty doskonałe. Jestem na bieżąco mimo, że tak mało się odzywam.... mam nadzieję, że wybaczysz. ;:196
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Strasznie fajne i sympatyczne maczki. :D
Malwy cudne :!: A liliowce mięsiste i soczyste :D
I maczki i malwy miałam wysiać z forumkowych nasion :roll:
Biały floksik jest piękny ;:108
Co ja tu czytam o wodzie ;:oj Susza a tu dom podlewa ;:oj
U nas dla odmiany wody w domku na wsi niet od zimy. ;:14
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale - ta woda po deszczu to już:
a - wsiąkła
b - wyparowała ;:145
Mikolinka obiektywnie rzecz biorąc ładna nie jest - bo mała i chuda, a ja lubię duże, miękkie i przytulne koty. Ale przecież na nasze zwierzaczki nie patrzymy obiektywnie tylko przez pryzmat uczuć które w nas budzą. W tym kontekście to najpiękniejsza i najmądrzejsza koteczka na świecie. Kiedyś córeczka mojej znajomej powiedziała " Ciociu - Mikolinka to...Księżniczka KiteKat" ( ;:306) I tego się trzymam od tamtego czasu :;230

Miko z podrapanym pyszczkiem

Obrazek

Ewo-Constancjo - Faktycznie nie pomyślałam :oops: Ot, gamoń ze mnie. Najpierw żebrzę o wodę, a jak mam jej tyle, że muszę miotłą z domu wymiatać - to jestem niezadowolona :shock: A tak poważnie - to jestem szczęśliwa, że mi mozaika parkietowa w sypialni nie stanęła dęba, bo tam wlało się sporo wody, drzwi są naprzeciw łazienki...
Miło mi, że podobają Ci się moje wnusie i koty, jakoś mi się nie zrobiło chyba w tym roku wspólne zdjęcie...

No to dziewczynki tym razem na mojej działce..Pusty basen jest nudny :( :(

Obrazek

Zdecydowanie fajniej jak naleją do niego wody ;:306

Obrazek

Agnieszko - malw jest niewiele w tym roku. Za to dość zdrowe. Nie mają tych wstrętnych rudych plam na liściach. Białe floksy są trzy, ale ten kwitnie najładniej. Jeden jeszcze wcale nie pokazał kwiatuszków. Pewnie ma za mało słoneczka. Trzba pomyśleć o nowej miejscówce na przyszły rok. A koło tych floksów będę sadzić białe babcine narcyzy od Remika-Imerka ;:180

Moim najbardziej mięsistym liliowcem jest ten :lol:

Obrazek

A to niekwestionowany numer dwa..

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

No jak przyjemnie być ochlapanym przez Twoją wnusię chłodną wodą z baseniku, a potem podziwiać liliowce - o rzeczywiście pełnych kształtach, które nie pozwalają się nudzić przy porannych obchodach.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo - dzięki za miłe słowa - dla Ciebie fotka lilii - czujesz jak pięknie pachną?

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilie dla Alicji ale jak nikt nie widział, to ja też sobie obejrzałam i powąchałam, bo taaakie śliczne :lol: . Mam takie jedne lilie, które stoją w pąkach już od miesiąca i nie wiem jakiego kwiatu się spodziewać :wink: . Mają podobny układ pąków na łodyżce, jak te, które pokazałaś.
Mówisz Marysiu, że po deszczu już nie ma śladu? Za chwilę wyruszam na działkę i miałam nadzieję, że z miękkiej ziemi będzie dobrze wyrywać chwasty, no i że rośliny są już mięsiste i rozrośnięte jak nie wiem co. No, zobaczymy.
Ale mają dziewczynki fajny basen i jakie z nich elegantki w tych strojach ;:224 . Mój Szymek na działce kąpie się na golasa :oops: ale chłopaki, wiadomo, zawsze są zachwycone swymi boskimi ciałami, nawet jak są duże (i chłopaki i ciała :wink: ).
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania pisze: ......ale chłopaki, wiadomo, zawsze są zachwycone swymi boskimi ciałami, nawet jak są duże (i chłopaki i ciała :wink: ).
Oj tak tak :;230 Święte słowa Kasiu!

Obrazek

Zaczyna kwitnąć! Spełnione największe tegoroczne marzenie ;:138

================================
Kolejne zdjęcia moich liliowców

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Marysiu ,piękne masz kwiaty w ogrodzie .Floksy ,lilie ,wszystkie piękne a liliowce ,jak marzenie .
Szczęściara jesteś ,że masz wnusie przy sobie .Moje bardzo daleko ,aż we Włoszech .Ale wybieram się do nich na jesień i posiedzę trochę ,to też się nacieszę .Pozdrawiam Cię :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”