Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
idzie u mnie burza ciemno za oknem napisze ytylko ze super zdjecia piekne kwiaty
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lobelie cudne.... moje niestety nie przetrwały poprzedniej zimy....
Marysiu zachwycają mnie Twoje liliowce.... masz cudne odmiany..... rany ..... te ciemne są niesamowite.... no i pająk
cudo.... 
Marysiu zachwycają mnie Twoje liliowce.... masz cudne odmiany..... rany ..... te ciemne są niesamowite.... no i pająk

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Oj, z tymi starymi iglakami - ramolami szybko bym się rozprawiła, jakem słaba kobita
. Bardzo nie lubię takich iglastych drapaków. Z bukszpanów zrobiłabym sadzoneczki, a resztę...może jednak dadzą się przystrzyc
.
Ten bladziutki różowy liliowiec przypomina do złudzenia Catherine Woodbury, który trzy razy kupowałam i nadal go nie mam, zawsze mi wtrynili coś innego
.
Jagoda

Ten bladziutki różowy liliowiec przypomina do złudzenia Catherine Woodbury, który trzy razy kupowałam i nadal go nie mam, zawsze mi wtrynili coś innego

Marysiu, naprawdę masz jeszcze miejsce, żeby gdzieś coś posadzić? Przywykłam myśleć, że u Ciebie jest już coś w rodzaju ogrodu botanicznego. Prawdziwa kwiatowa dżungla.
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Marysiu piękne kadry z porannego ogrodu
Rudbekia piękna siałam w tym roku mam parę sadzonek zobaczę co z tego wyjdzie 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
O, bardzo chętnie! Może dziś się uda, bo ostatnia noc przyniosła mi niestety całkiem inne, męczące sny.Maska pisze: Beatko to ja idę na ten senny spacer z Tobą opowiem Ci co widzisz![]()
DOBRANOC!
Tymczasem dołączam do wielbicielek wiśniowej rudbekii. Oczywiście wydłuzyła się moja lista MTM. Oj, Marysiu, Marysiu przyjdzie mi nerkę sprzedać przez Ciebie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysia , rarytasków nakupiła
Liliowce bardzo ładne, szczególnie wpadł mi w oko Shuffle The Deck. Liliowiec różowy (trzeci ) to Catherine Woodbury .

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu dziękuję
Agnieszko ciemna rudbekia to wiosenny nabytek ale u Str sprzedają po 3 szt. i mam nadzieję że zrobi się kępa i nie zmieni koloru. A dziewanna to ubiegłoroczny zakup u mojego ulubionego pana (i jeszcze paru Forumków) na placu. Cieszę się, że przetrwała zimę!
Zuziu Mam takiego świerka srebrnego wysokiego jak dom też wycinam dolne gałęzie, a z przyrostami nie mam szans. Poza tym jest to raj dla ptaków więc niech jej już będzie
Liliowca zaraz porównam i dziękuję za nadanie mu imienia
A lilia też myślę że to AQ, tylko że miały być 2 szt i już wcześniej zakwitły i to znaczy, że nastąpiła pomyłka, ale lilia jest ładna.
Podpisy cóż .... tak sobie siondem i kombinuje
Marzenko mogę Ci pozbierać nasionka, bo ja je mam z nasion, które dostałam a akcji, a te co dostałam lub kupiłam nie są brązowe (chociaż miały być
) są żółte 
Iwonko dziurawiec to zakup wiosenny na AL wszystkie krzewy ślicznie rosną oprócz pomylonej krzewuszki variegata , która okazała się wiciokrzewem
. pan obiecał, że prześle krzewuszkę jesienią, bo umowa z kurierem wygasła. Wracając do sedna sprawy czyli dziurawca mam pierwszy raz owocki i nie wiem czy je obrywać
Obydwie lobelie są wdzięczne i mam nadzieję, że przetrwają.
Elu jak się jest na targu to trudno się opanować. Było dużo roślin ale takich co można kupić wszędzie, a ja lubię te wykopane z ogródka z bryłą ziemi!
Kasiu od lobelii zacznę - już widziałam w ofercie szkółek tą czerwoną, ale przegrała z innymi roślinami w zamówieniu, a tu weszły mi w rękę
Gorąc coś najgorzej u mnie znoszą hortensje, reszta nawet nieźle się trzyma.
Ciemną rudbekię znalazłam w tegorocznej ofercie i mnie urzekła - no to jest i najważniejsze, że kolor się potwierdził, chociaż pamiętam że ktoś wątpił
Ewo z Krakowa najważniejsze że się udało.... do dwóch razy sztuka
Marzenko no to masz darmowe podlewanie
Agnieszko dziękuję - to na pewno ją okryję!
liliowce moja miłość!
Jagódko dziękuję za oznaczenie liliowca! Za rok pewnie będzie można podzielić jak Ci się dalej nie uda
Nie rozprawiłabyś się ze świerkiem kilkunastometrowym na 11 metrowej działce. Te brzeżne żywotniki częściowo wycięte - przycięte ale jak zobaczyłam co robi sąsiad na drugiej posesji to niech już rosną a ja tego nie oglądam
Bukszpany mam posadzonkowane w kilkunastu egzemplarzach, ale moje dzieci nie pozwolą ich wyciąć
Linetko na razie dżungla, ale jak tylko gleba zmięknie to nowa grządka do przekopania! Miejsca mam dużo ale sił mało
Ewuniu to życzę ciekawych kolorów! porannie jest miło bo gorąc nie doskwiera ani roślinom ani ogrodnikowi
Beatko zapisuj a jak już listę stworzysz to dasz mi do zatwierdzenia, z czerwonej zbiorę nasiona i będziesz siać. Nerka musi zostać, bo jak potem na plaży ......
Tadziu mój M wkurzony, że chodzę i nic nie kupuję, a ja szukam wiadomo: czegoś szczególnego! on tego nie rozumie
Shuffle The Deck cudnie pachnie liliami! przypadł mi do gustu
Potwierdzasz nazwę różowego - dziękuję 

Agnieszko ciemna rudbekia to wiosenny nabytek ale u Str sprzedają po 3 szt. i mam nadzieję że zrobi się kępa i nie zmieni koloru. A dziewanna to ubiegłoroczny zakup u mojego ulubionego pana (i jeszcze paru Forumków) na placu. Cieszę się, że przetrwała zimę!
Zuziu Mam takiego świerka srebrnego wysokiego jak dom też wycinam dolne gałęzie, a z przyrostami nie mam szans. Poza tym jest to raj dla ptaków więc niech jej już będzie

Liliowca zaraz porównam i dziękuję za nadanie mu imienia

A lilia też myślę że to AQ, tylko że miały być 2 szt i już wcześniej zakwitły i to znaczy, że nastąpiła pomyłka, ale lilia jest ładna.

Podpisy cóż .... tak sobie siondem i kombinuje

Marzenko mogę Ci pozbierać nasionka, bo ja je mam z nasion, które dostałam a akcji, a te co dostałam lub kupiłam nie są brązowe (chociaż miały być

Iwonko dziurawiec to zakup wiosenny na AL wszystkie krzewy ślicznie rosną oprócz pomylonej krzewuszki variegata , która okazała się wiciokrzewem

Elu jak się jest na targu to trudno się opanować. Było dużo roślin ale takich co można kupić wszędzie, a ja lubię te wykopane z ogródka z bryłą ziemi!
Kasiu od lobelii zacznę - już widziałam w ofercie szkółek tą czerwoną, ale przegrała z innymi roślinami w zamówieniu, a tu weszły mi w rękę

Ciemną rudbekię znalazłam w tegorocznej ofercie i mnie urzekła - no to jest i najważniejsze, że kolor się potwierdził, chociaż pamiętam że ktoś wątpił

Ewo z Krakowa najważniejsze że się udało.... do dwóch razy sztuka

Marzenko no to masz darmowe podlewanie

Agnieszko dziękuję - to na pewno ją okryję!
liliowce moja miłość!
Jagódko dziękuję za oznaczenie liliowca! Za rok pewnie będzie można podzielić jak Ci się dalej nie uda

Nie rozprawiłabyś się ze świerkiem kilkunastometrowym na 11 metrowej działce. Te brzeżne żywotniki częściowo wycięte - przycięte ale jak zobaczyłam co robi sąsiad na drugiej posesji to niech już rosną a ja tego nie oglądam

Linetko na razie dżungla, ale jak tylko gleba zmięknie to nowa grządka do przekopania! Miejsca mam dużo ale sił mało

Ewuniu to życzę ciekawych kolorów! porannie jest miło bo gorąc nie doskwiera ani roślinom ani ogrodnikowi

Beatko zapisuj a jak już listę stworzysz to dasz mi do zatwierdzenia, z czerwonej zbiorę nasiona i będziesz siać. Nerka musi zostać, bo jak potem na plaży ......

Tadziu mój M wkurzony, że chodzę i nic nie kupuję, a ja szukam wiadomo: czegoś szczególnego! on tego nie rozumie

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu zdjęcia jak zawsze wyborne
Mogłabyś wstawić zdjęcia tych iglaków? Jeśli n ie na FO to poproszę na pw
Może coś doradzimy
Szykuj się na rano, mamy mieć złoto z nieba 

- Maska
- Kontakt:
Michale dla Ciebie wszytko nawet iglaki
mówisz, że mam znowu wstać o 5
- no nie wiem czy dam radę jakby nie to liczę na zdjęcia u Ciebie
niebiańskie Tobie wychodzą ślicznie 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Marysiu - ja dopiero teraz obejrzałam zaległe zdjęcia, w tym Twój wieczorny spacer po ogrodzie. Wiesz, najbardziej lubię takie przedwieczorne fotki, wtedy jest piękne światło i takie ładne zdjęcia wychodzą.
Poranny deszczyk umył i nawilżył trochę ogród, ale to na razie kropla w morzu potrzeb. Liczę na to, że prognozy się sprawdzą i popada przez 3 dni po troszku.
Poranny deszczyk umył i nawilżył trochę ogród, ale to na razie kropla w morzu potrzeb. Liczę na to, że prognozy się sprawdzą i popada przez 3 dni po troszku.
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Nie ma po co wstawać, tylko wieje i to wstrętne żółte znów świeci, prognozy z wieczora im się nie sprawdziły
Czekam na iglaki 

- Maska
- Kontakt:
Michale ale już wstałam wystałam się na polu teraz przeglądam po co wstałam! mam nadzieje że sąsiedzi nie widzieli co ja wyczyniam, a swoją drogą stojąc tam w polu pomyślałam że kiedyś mężczyźni próbowali mnie zaciągnąć do łóżka a teraz na stare lata facet wyciągnął mnie z łóżka

ale przynajmniej troszkę słońca widziałam, bo teraz szaroburoiponuro Wspaniałego dnia Ci życzę
-- 30 lip 2013, o 06:32 --
A iglaki zrobię później, bo nie tym obiektywem

ale przynajmniej troszkę słońca widziałam, bo teraz szaroburoiponuro Wspaniałego dnia Ci życzę

-- 30 lip 2013, o 06:32 --
A iglaki zrobię później, bo nie tym obiektywem

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
To ją można siać? Super! Nie wiem dlaczego, ale tę opcję wykluczyłam. Google wyrzuciły mni wczoraj jedynie informacje, że jest to dość rzadko spotykana odmiana no i aktulanie niedostepna. W takim razie wpisuję Cherry Brandy na listę ZDM(jnp) - Zapukać Do Marysi (jak nadziejdzie pora). Jakie załaczniki będą potrzebne do zatwierdzenie listy?...Maska pisze: Beatko zapisuj a jak już listę stworzysz to dasz mi do zatwierdzenia, z czerwonej zbiorę nasiona i będziesz siać. Nerka musi zostać, bo jak potem na plaży ......
A bez nerki faktycznie byłoby jakoś goło. Zwłaszcza na plaży.

- Maska
- Kontakt:
Beatko szeroki ujmujący uśmiech najlepszym załącznikiem
zapisuj wszystko bo ja na razie tylko obiecuję, ale nasturcje już zbieram