Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

idzie u mnie burza ciemno za oknem napisze ytylko ze super zdjecia piekne kwiaty
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lobelie cudne.... moje niestety nie przetrwały poprzedniej zimy....
Marysiu zachwycają mnie Twoje liliowce.... masz cudne odmiany..... rany ..... te ciemne są niesamowite.... no i pająk :roll: cudo.... :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Oj, z tymi starymi iglakami - ramolami szybko bym się rozprawiła, jakem słaba kobita :evil:. Bardzo nie lubię takich iglastych drapaków. Z bukszpanów zrobiłabym sadzoneczki, a resztę...może jednak dadzą się przystrzyc ;:224.
Ten bladziutki różowy liliowiec przypomina do złudzenia Catherine Woodbury, który trzy razy kupowałam i nadal go nie mam, zawsze mi wtrynili coś innego :evil:.

;:136 Jagoda
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Marysiu, naprawdę masz jeszcze miejsce, żeby gdzieś coś posadzić? Przywykłam myśleć, że u Ciebie jest już coś w rodzaju ogrodu botanicznego. Prawdziwa kwiatowa dżungla.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Marysiu piękne kadry z porannego ogrodu :) :) Rudbekia piękna siałam w tym roku mam parę sadzonek zobaczę co z tego wyjdzie :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Maska pisze: Beatko to ja idę na ten senny spacer z Tobą opowiem Ci co widzisz ;:306
DOBRANOC!
O, bardzo chętnie! Może dziś się uda, bo ostatnia noc przyniosła mi niestety całkiem inne, męczące sny.
Tymczasem dołączam do wielbicielek wiśniowej rudbekii. Oczywiście wydłuzyła się moja lista MTM. Oj, Marysiu, Marysiu przyjdzie mi nerkę sprzedać przez Ciebie :wink:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysia , rarytasków nakupiła ;:224 ;:224 Liliowce bardzo ładne, szczególnie wpadł mi w oko Shuffle The Deck. Liliowiec różowy (trzeci ) to Catherine Woodbury .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu dziękuję ;:138
Agnieszko ciemna rudbekia to wiosenny nabytek ale u Str sprzedają po 3 szt. i mam nadzieję że zrobi się kępa i nie zmieni koloru. A dziewanna to ubiegłoroczny zakup u mojego ulubionego pana (i jeszcze paru Forumków) na placu. Cieszę się, że przetrwała zimę!
Zuziu Mam takiego świerka srebrnego wysokiego jak dom też wycinam dolne gałęzie, a z przyrostami nie mam szans. Poza tym jest to raj dla ptaków więc niech jej już będzie :?
Liliowca zaraz porównam i dziękuję za nadanie mu imienia ;:180
A lilia też myślę że to AQ, tylko że miały być 2 szt i już wcześniej zakwitły i to znaczy, że nastąpiła pomyłka, ale lilia jest ładna. Obrazek
Podpisy cóż .... tak sobie siondem i kombinuje ;:306 ;:306
Marzenko mogę Ci pozbierać nasionka, bo ja je mam z nasion, które dostałam a akcji, a te co dostałam lub kupiłam nie są brązowe (chociaż miały być :!: ) są żółte Obrazek
Iwonko dziurawiec to zakup wiosenny na AL wszystkie krzewy ślicznie rosną oprócz pomylonej krzewuszki variegata , która okazała się wiciokrzewem :lol: . pan obiecał, że prześle krzewuszkę jesienią, bo umowa z kurierem wygasła. Wracając do sedna sprawy czyli dziurawca mam pierwszy raz owocki i nie wiem czy je obrywać :?: Obydwie lobelie są wdzięczne i mam nadzieję, że przetrwają.
Elu jak się jest na targu to trudno się opanować. Było dużo roślin ale takich co można kupić wszędzie, a ja lubię te wykopane z ogródka z bryłą ziemi!
Kasiu od lobelii zacznę - już widziałam w ofercie szkółek tą czerwoną, ale przegrała z innymi roślinami w zamówieniu, a tu weszły mi w rękę ;:219 Gorąc coś najgorzej u mnie znoszą hortensje, reszta nawet nieźle się trzyma.
Ciemną rudbekię znalazłam w tegorocznej ofercie i mnie urzekła - no to jest i najważniejsze, że kolor się potwierdził, chociaż pamiętam że ktoś wątpił Obrazek
Ewo z Krakowa najważniejsze że się udało.... do dwóch razy sztuka ;:306
Marzenko no to masz darmowe podlewanie Obrazek
Agnieszko dziękuję - to na pewno ją okryję!
liliowce moja miłość!
Jagódko dziękuję za oznaczenie liliowca! Za rok pewnie będzie można podzielić jak Ci się dalej nie uda ;:224
Nie rozprawiłabyś się ze świerkiem kilkunastometrowym na 11 metrowej działce. Te brzeżne żywotniki częściowo wycięte - przycięte ale jak zobaczyłam co robi sąsiad na drugiej posesji to niech już rosną a ja tego nie oglądam ;:202 Bukszpany mam posadzonkowane w kilkunastu egzemplarzach, ale moje dzieci nie pozwolą ich wyciąć ;:223
Linetko na razie dżungla, ale jak tylko gleba zmięknie to nowa grządka do przekopania! Miejsca mam dużo ale sił mało ;:306
Ewuniu to życzę ciekawych kolorów! porannie jest miło bo gorąc nie doskwiera ani roślinom ani ogrodnikowi Obrazek
Beatko zapisuj a jak już listę stworzysz to dasz mi do zatwierdzenia, z czerwonej zbiorę nasiona i będziesz siać. Nerka musi zostać, bo jak potem na plaży ...... ;:185
Tadziu mój M wkurzony, że chodzę i nic nie kupuję, a ja szukam wiadomo: czegoś szczególnego! on tego nie rozumie ;:185 Shuffle The Deck cudnie pachnie liliami! przypadł mi do gustu ;:333 Potwierdzasz nazwę różowego - dziękuję ;:180
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu zdjęcia jak zawsze wyborne ;:oj ;:oj Mogłabyś wstawić zdjęcia tych iglaków? Jeśli n ie na FO to poproszę na pw :lol: Może coś doradzimy ;:4 Szykuj się na rano, mamy mieć złoto z nieba ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale dla Ciebie wszytko nawet iglaki ;:306 mówisz, że mam znowu wstać o 5 ;:oj - no nie wiem czy dam radę jakby nie to liczę na zdjęcia u Ciebie :lol: niebiańskie Tobie wychodzą ślicznie ;:63
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - ja dopiero teraz obejrzałam zaległe zdjęcia, w tym Twój wieczorny spacer po ogrodzie. Wiesz, najbardziej lubię takie przedwieczorne fotki, wtedy jest piękne światło i takie ładne zdjęcia wychodzą.
Poranny deszczyk umył i nawilżył trochę ogród, ale to na razie kropla w morzu potrzeb. Liczę na to, że prognozy się sprawdzą i popada przez 3 dni po troszku.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Nie ma po co wstawać, tylko wieje i to wstrętne żółte znów świeci, prognozy z wieczora im się nie sprawdziły :( Czekam na iglaki :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale ale już wstałam wystałam się na polu teraz przeglądam po co wstałam! mam nadzieje że sąsiedzi nie widzieli co ja wyczyniam, a swoją drogą stojąc tam w polu pomyślałam że kiedyś mężczyźni próbowali mnie zaciągnąć do łóżka a teraz na stare lata facet wyciągnął mnie z łóżka ;:306 ;:306
Obrazek Obrazek

ale przynajmniej troszkę słońca widziałam, bo teraz szaroburoiponuro Wspaniałego dnia Ci życzę :wit

-- 30 lip 2013, o 06:32 --

A iglaki zrobię później, bo nie tym obiektywem :wink:
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Maska pisze: Beatko zapisuj a jak już listę stworzysz to dasz mi do zatwierdzenia, z czerwonej zbiorę nasiona i będziesz siać. Nerka musi zostać, bo jak potem na plaży ......
To ją można siać? Super! Nie wiem dlaczego, ale tę opcję wykluczyłam. Google wyrzuciły mni wczoraj jedynie informacje, że jest to dość rzadko spotykana odmiana no i aktulanie niedostepna. W takim razie wpisuję Cherry Brandy na listę ZDM(jnp) - Zapukać Do Marysi (jak nadziejdzie pora). Jakie załaczniki będą potrzebne do zatwierdzenie listy?...
A bez nerki faktycznie byłoby jakoś goło. Zwłaszcza na plaży. :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko szeroki ujmujący uśmiech najlepszym załącznikiem :D zapisuj wszystko bo ja na razie tylko obiecuję, ale nasturcje już zbieram :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”