Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Justynko Ty też ? :shock: moja adrenalinka leży w lodówce i mam nadzieję, że zdążę?

Ale w inspekcie możesz siać dopiero w kwietniu, a w domu wcześniej, niektóre rośliny tego wamagają :D

Marysiu kiedy koniec tego remontu u mnie już porządki co jest gorsze od remontu, bo remont robili robotnicy a porządki już MY :shock:

Dorotko jeszcze dwie róże z tego źródła nie zakwitły i mam nadzieję że będą równie piękne. Jedna już ma pączki. A Barcarolle ma te płatki aksamitowe niesamowite i wielkość kwiatu, udała mi się :D

Pogodę mam piękną chociaż sucho jest, ale cieszę się z ciepłego słonecznego lata ;:138
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Maryś, bardzo bardzo Ci się udała :D A zdradzisz gdzie ją zanabyłaś? Powiem Ci, że coraz bardziej różany bakcyl zadomawia się w mojej głowie :roll:
Ja też uwielbiam taką pogodę! Po prostu KOCHAM LATO!!!
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no ja tylko siedzę w ogródku bo jest bardzo duszno i co się ruszę to mokra jestem ,ale jest lato super ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ja też Kocham Lato! jak nam dogrzeje to i zimno łatwiej zniesiemy! :D

Elu to zapraszam Cię na spacer wieczorkiem przed zachodem słońca! jestem chłodniej ale gzy są nieznośne!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
a ja myślałam, że tytoń jest tylko różowy?

Obrazek Obrazek Obrazek
Michale kwitnie floksik od Ciebie! :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chopin nadgryziony!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, ja też nie uznaję podpędzania roślin. To działanie na krótką metę i efekt jest taki sam jak w przypadku warzyw - ładne ale mało zdrowe. Więc wolę rok dłużej poczekać na kwitnienie liliowców 8-)
Mi też kompozycja z jeżówką, kosmosem i krwawników najbardziej się spodobała ;:180
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Oj, jaki romantyczny wieczorny spacer po ogrodzie! Kwiatuchy boskie, a pachną pewnie obłędnie. :)
Ten tytoń jest taki cudowny, uwielbiam wszystko, co białe. Ale i ta kolorowa kępa niecierpków wygląda zjawiskowo. Dziwaczek, onętek i - co to jest to trzecie?
Takiej werbeny jeszcze nigdy nie widziałam.
No i ta róża Klasztorna, co za cudo! Kwiat jak filiżanka!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, piękny wieczorny spacer! Jak ja lubię takie alejki wgłąb ogrodu... to ostatnie zdjęcie jest magiczne!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No oczywiście że byłam na spacerze w Twoim ogródku i było bardzo miło ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu ja i remont i sprzątanie własnym kosztem ;:223 tak czasami bywa ale sprzątanie gorsze ;:145 nie mogę już patrzeć na mop, miotłę i ścierki, chętnie bym wzięła grabie, sekator i wyruszyła w ogród ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Robisz się mistrzynią fotografii. Zdjęcia naprawdę piękne, należałoby powiedzieć "klimatyczne", ale nie cierpię tego słowa, tym bardziej, że ostatnio stało się modne i mocno nadużywane. :?
Im dłużej oglądam Barcarolle, tym bardziej pcha się ona na pierwsze miejsce na liście chciejstw. Cudowna, taka... klimatyczna...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, werbenę patagońską siałaś?
Co to za pelargonia nad różą klasztorną? Lubię takie delikatne. :)

Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Cudnie. Ile kiatów!
Taki ogród mi się marzy.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Marysiu ależ masz pięknie ,kolorowo. Łany kwiatów jak ja to lubię ,zauroczył mnie złocień trójbarwny To bylina jak zimuję u nas ?Doczytałam w google ,ze to jednoroczna roślinka ale piękne ma kwiaty. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A co jest nad tą różą klasztorną? ;:173
Dziewczyny mają rację - kolorowo u Ciebie i tak różnorodnie, że miło patrzeć :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jacku bo najładniejsze są kompozycje, które wymyśliła natura, a ja przyznam się dużo czasu spędzam na obserwowaniu jej. W pierwszej kolejności lubię sadzić, potem czekam co z tego wyrośnie i na końcu łażę i patrzę!
Masz rację z jarzynami; o ile pyszniejsza jest nasza mała rzodkieweczka od wielkiej urodziwej napompowanej wodą na straganie.
Linetko Droga mam w Tobie wierną oglądaczkę - dziękuję ! to trzecie to Cleome ciernista kwiat jednoroczny ale śliczny - mnie też zauroczył. Werbenę poznałam na FO, ale teraz jak oglądam angielskie programy to pełno jej. Sterczą te patyczki z kwiatuszkami na końcu do przymrozków i wnoszą jakby klimat ogrodu ciepłego spalonego słońcem :lol:
Agnieszko każdy ogród ma swoje miejsca magiczne, mój przez swoją wąskość właśnie ścieżki, gdyby to był tylko mój ogród byłyby jeszcze węższe, ale muszę się liczyć z innymi użytkownikami ;:306 Przechodząc zobaczyłam błysk zachodzącego słońca w rudbekiach i starałam się go Wam przekazać. Czy Ty masz rudbekie?
Eluniu, a miałaś dzisiaj tylko odpoczywać w swoim ogrodzie, a ja Cię wyciągnęłam na spacer :D
Marysiu ale jednak takie końcowe porządki po remoncie dają taką samą radość jak porządek na grządce - zobaczysz!
Helenko tak, masz rację nadużywamy pewnych określeń, bo są modne - jak wiele może znaczyć określenie: klimatyczny ;:306
A jednak moje zdjęcia oddają klimat mojego ogrodu jakże innego od Twojego eleganckiego, uporządkowanego i to chcę Wam przekazać skoro nie mogę każdego z Was fizycznie gościć.
A w różach.... też różnych w naszych ogrodach znajdujemy coś dla siebie, to jest urok FO!
Marysiu werbenę siałam ale i mam taką co wysiała się sama, tylko tamtej jeszcze daleko do tej. Więc chyba jednak będę siała.Pelargonia to jest taka moja specyficzna; kradziona przez moją Koleżankę na Węgrzech, a ja ukradłam jej ;:306 w tym roku istniała groźba, że nie przeżyje zimy i jedna skrzynka padła, ale odbudowała się i jest!
Asiu na pewno będziesz miała, bo taki ogród jest najprościej założyć. Jest projektowany sercem, nie tylko moim ofiarodawców też! Oczywiście już widzę co będę przesadzać, bo niektóre rośliny zostały zasłonięte przez inne, ale dzięki temu co roku jest inny :lol:
Beciu ;:196 tak złocień jest jednoroczny, dostałam go dawno od znajomej i mnie zauroczył, ale dopóki pracowałam i nie miałam czasu na sianie wiosenne na parapetach to go nie było w moim ogrodzie, teraz sobie go przypomniałam i już będzie, bo jest bardzo różnorodny i wesoły.
Aniu to jest rodzynek moich upraw czyli pelargonia, o której piszę Marysi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”