Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

KOCHAM WAS!

Boguśko Droga niech Ci popada! niecierpki ma też z siewu i myślałam, że ich parę przeżyje a ja mam las!
wszystkie te jednoroczne tak wybujały że zarosły róże!

Asiu jak tylko coś będziesz chciała pisz a zrobię pod koniec lata paczuszkę i zasilisz swój ogródek! ;:168

Małgosiu cały czas myślę jakby tu sprawić żeby zbudować ten kurniczek całoroczny, bo wtedy ten mały miałabym dla kwoki, zaczynam się niebezpiecznie rozwijać ;:oj , a potem jak moja starsza pani znajoma w wieku 86 lat będę się zastanawiać chować te kury czy zlikwidować?
Muszę zobaczyć jakie liliowce Ty masz bo jakbyś nie miała z tych moich rozrośniętych to wysłałabym Ci. Barcarolle moja miłość!

Pati na następny raz zrobisz tak jak ja Ci radziłam - na rozsadniku nie w miejsca stałe! Kilka krzaków mam i jak Iwonce zmieszczą się między ogórkami i wiśniami to chętnie się pozbędę. Doniczkowane dwuletnie to nie padną. Nie przejmuj się takie jest życie ogrodnika raz rośnie raz pada - za to szkółkarze mają utrzymanie!
nie wyrywaj patyków może jeszcze się zbiorą.
Barcarolle mam od Star..a wyjątkowy egzemplarz :D

Beatko na piątym jest krwaniki, jeżówka, onętek ? który to faworyt? za żeniszkiem jest jednoroczny goździk chiński który przetrwał zimę (okryty) i bardzo mi się podoba. Dziękuję za milutkie słowa ;:196

Justynko Ty sobie coś zapisuj i jak dojdziesz do siebie to wiesz.... u mnie ma konto!

Aguś masz rację - wstanie mi tak nie przeszkadza jak bezsensowna jazda ale jak się ma ..... to tak bywa! nic to w poniedziałek zaś.... ;:224
Pięknego!
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu piękne zdjęcia o poranku, jeszcze u nikogo nie widziałam takiej różnorodności roślinnej. bardzo lubię do Ciebie zaglądać ;:196
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:KOCHAM WAS!
A mnie, a mnie?! Ja też chcę!

Marysiu, cudowne zdjęcia! Te zroszone kwiaty i liście wyglądają tak świeżo i rozkosznie. Róża Barkarolle wspaniała, na pewno się o taką postaram.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, no one na rozsadniku są...wsadzone w kwietniu nieruszane do tej pory...parę dni temu 3 ostatnie derenie przesadziłam w inne miejsca, mając nadzieję, że skoro na rozsadniku zdechły, to moze im miejsce nie pasowało...jest jednak i promyczek nadziei: tawuły i tawuły japońskie od Ciebie trzymają się dzielnie, wszystkie byliny też :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, mam wrażenie, że Twój ogród nie ma końca! Zdjęcie z różowym tytoniem na pierwszym planie i kolorowymi plamami kwiatów i zielenią na dalszych to coś, co bym namalowała, gdybym umiała :) Życzę Ci samych takich poranków a nam choć zdjęć... :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, jakie kolory niecierpków, mnie tylko różowy się rozpanoszył i nawet sam się wysiał. A ile potomstwa wydał? Nawet na kompostowniku rosną.
Gożdzik i mnie zachwycił, a róża po prostu cudowna ;:138 .
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Dziękuję Marysiu za propozycję.
Na razie będę czekać na uprzątnięcie placu budowy,a potem będę szaleć z roślinkami.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Już myślałam że u ciebie popadało a to rosa...slicznie kwiaty w tych kropelkach wyglądaja....a Barcarolle jest przepiękna i niecierpki też bardzo mi się spodobały...nigdy ich nie miałam ale za rok się nimi zainteresuję ;:215
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Marysiu bardzo lubię spacerować w Twoim ogrodzie, masz taką różnorodność roślin. Liliowce mnie zauroczyły, zaczynam i ja gromadzić małą kolekcję.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Polu a ja lubię do Ciebie, masz bardzo dużo ładnych roślin. Bardzo mi miło ;:196

Linetko Ciebie też ;:167 jak zobaczyłam rano te kropelki to szybko po aparat... ;:65 Jak ja lubię na te kwiaty patrzeć, teraz poszłam do ogrodu to przyciągną mnie zapach, wieczorem najładniej kwiaty pachną :D

Pat nie wiem dlaczego też mi przykro, ale mam na pewno krzewuszki w doniczkach i coś jeszcze (zrobię przegląd) a derenie to mogłabym Ci wykopać ale nie wiem czy Iwonka będzie miała na tyle miejsca. Mam derenie ukorzenione od Michała ale tegoroczne więc dostaniesz na wiosnę (trzy rodzaje) Będziemy próbować do skutku :lol:

Zuziu dziękuję! ogród ma koniec, ale przyznam że ta ostatnia rabata jest wyjątkowo rozbuchana kwieciem. Cieszy mnie, że te rozsady co robiłyśmy na FO w większości ślicznie rosną. Zuziu malujesz ślicznie fotografią!

Marzenko w tym ogrodzie niecierpki mam pierwszy raz i być może różowe są najmocniejsze rośliny, dlatego przetrwały. Nie ma chyba sensu zbierać nasion kolorami, bo na pewno się wzajemnie zapylają.
Goździk był rok temu i jedna kępka przetrwała.

Asiu na FO możesz liczyć na to, że większość chętnie się dzieli roślinami, szczególnie z takimi co zaczynają :lol:

Kasiu niecierpki to bardzo dekoracyjne rośliny i szybko zakwitają siałam w kwietniu w tunelu, w połowie maja wysadziłam roślinki i w lipcu już kwitną! duże, dorodne na rabacie ładnie się prezentują. Będę zbierać nasiona to jak będziesz chciała chętnie poślę :D A rosa była rzeczywiście obfita.

Beatko moja kolekcja jest też nieduża, ale może będą jakieś nasiona to z tych odmianowych powinny być ładne siewki - zobaczymy :? Liliowce są bezproblemowe, szybko się rozrastają. Zapraszam serdecznie!
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu rozwijaj się rozwijaj
najpierw kurki , potem króliki a na końcu koza ;:7
U mnie pomimo krów była kupiona koza aby smarkacze mieli zdrowsze mleko
koza jak koza uparte stworzenie ale jak się wykociła i miała maluchy to był ubaw
małe koźlątka są bardzo pocieszne i miluśkie :uszy
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko wszystko mi się podoba, ale ja nie lubię koziego mleka ani wyborów a dzieci już mieć nie będę ;:306 Kurki i owszem a może kaczuszka jakaś :wink: gdybym była młodsza dziewczyno...... :?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Mleka nigdy nie próbowałam, ale żółty kozi ser bardzo mi smakuje, żeby jeszcze nie był taki drogi....
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu dzieci to ja wiem że już masz odchowane
ale wnuki mogą się pojawić ;:7
Ja wyrobów kozich nie jadłam ale mleko lubiłam
Czyli kaczuszki , gąski i indyczki w planach ;:304
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu zdjęcia kwiatów w rosie prześliczne...... Barcarolle dosłownie niesamowita ;:oj ..... a i czarny goździk.... jakiż piękny..... pierwszy raz widzę takie cudeńko ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”