Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejsce na ziemi - Ave /2013/cz.7
Kruszka - żeby sprawdzic czy klematiskowi nie pasuje sasiedztwo - wykop go i wsadź do donicy, jak załapie to znaczy że ligustrowe korzenie mu wszystko zabierają, a jak ciagle będzie taki mizerny... to może trzeba go lepiej ponawozic, albo prysnąć Asashi... ja mam takiego co 2 lata temu... zaginął i w ogóle nie wylazł z ziemi, a w tym roku sie pokazał, ale taki przykurcz z niego, jak piszesz... na razie dałam mu czas, niech próbuje...
- kruszyna_35
- 50p
- Od: 20 sie 2012, o 22:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dzięki za radę, tak zrobię 
miałam piękną hortensję bukietową, już się zabierała za kwitnienie i coś mnie pokusiło, żeby jej nawozu podrzucić- chyba przesadziłam, dzisiaj wszystkie listki smętne i uschnięte zwisają, niech to szlag!
wściekła jestem na siebie jak diabli!

miałam piękną hortensję bukietową, już się zabierała za kwitnienie i coś mnie pokusiło, żeby jej nawozu podrzucić- chyba przesadziłam, dzisiaj wszystkie listki smętne i uschnięte zwisają, niech to szlag!

ogród Kruszyny
regulamin
regulamin
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu lilie u siostry przepiękne
a na swoje nie narzekaj
tylko podsyp im nawozu
Na pewno na przyszły rok wspaniale się odwdzięczą i Cię przerosną 

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
U mnie lilie też niskie ,ale ładnie kwitną i to najważniejsze
Miałem tylko miodunkę pstrą ,ale od koleżanek ze Ślaska dostałem jeszcze trzy odmiany
.Naparstnice piękne -piszę się na nasionka 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ewuniu czy na pewno macie te same odmiany? Wysokość jest cechą odmianową. U mnie niektóre prawie mnie przerosły, a inne ledwo do kolan mi sięgają. Poza tym przy domu rośliny trochę inaczej rosną, bo mają cieplej.
Też jestem zdania, że nie masz co narzekać. Masz piękny ogród i bujną roślinność w nim. Jest on inspiracją dla wielu forumków
Też jestem zdania, że nie masz co narzekać. Masz piękny ogród i bujną roślinność w nim. Jest on inspiracją dla wielu forumków

- Ave
Dziękuję Wam Kochani za tyle ciepłych słów pod adresem mojego ogródka
Generalnie to ja nie narzekam - o pardon, narzekam... na chwaściory, które wyrwane- wyrastają na nowo, jakby miały zaprogramowane "nigdy nie wyginiemy"
Zajęlismy się impregnacją paneli na płot, bo mam już dość oglądania metrowych chwastów u sąsiada... może to choć trochę ograniczy rozsiewanie się chwastowego badziewa...
Mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć... normalnie doba jest za krótka, jak się zawodowo pracuje i trzeba jeszcze dbac o zieleninę, która rośnie jak oszalała.
No i deszczyk by się przydał...
I coś dla oczu............
hostowo-żurawkowo

Zdrowa, silnie rosnąca róża (roczne przyrosty takie, ze ho,ho... tylko coś kwiatków mało... większość to gałązki i liściory...

Za to młodziutka Sunrise... załamka ? pokazała plamistość praktycznie natychmiast.(widać na fotce). Kwiatki urocze ale nie trzymają się długo... chore liście oberwałam zupełnie i stał taki golas pewien czas... teraz odbiła i nawet zawiązała kwiatek... liscie na razie bez plam. Ale trochę mnie zawiodła...

drzewka ? szczepione i... zrobione

i takie tam...

Zajęlismy się impregnacją paneli na płot, bo mam już dość oglądania metrowych chwastów u sąsiada... może to choć trochę ograniczy rozsiewanie się chwastowego badziewa...
Mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć... normalnie doba jest za krótka, jak się zawodowo pracuje i trzeba jeszcze dbac o zieleninę, która rośnie jak oszalała.
No i deszczyk by się przydał...
I coś dla oczu............
hostowo-żurawkowo

Zdrowa, silnie rosnąca róża (roczne przyrosty takie, ze ho,ho... tylko coś kwiatków mało... większość to gałązki i liściory...

Za to młodziutka Sunrise... załamka ? pokazała plamistość praktycznie natychmiast.(widać na fotce). Kwiatki urocze ale nie trzymają się długo... chore liście oberwałam zupełnie i stał taki golas pewien czas... teraz odbiła i nawet zawiązała kwiatek... liscie na razie bez plam. Ale trochę mnie zawiodła...

drzewka ? szczepione i... zrobione

i takie tam...

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ewuś ale ładnie u ciebie i ciągle coś nowego widzę
Hosty mnie zchwycają 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ładnie u Ciebie Ewo ! Widać ogromną dbałość o estetykę nasadzeń
. Zrobione drzewko...
właśnie pałęta mi się w doniczce dereń o 3 wysokich nóżkach i nie mam gdzie go wepchnąć a u Ciebie znalazłam rozwiązanie
...niby już jeden mam , którego tak uformowałam przed laty a teraz chyba zdecyduję się ponownie na taki pomysł ! 

- Ave
Grażynko - Agrażko - jak miło, że zajrzałas
Maryno - Marpo -
mała fotka, a jaki impuls, prawda ? ja często tak mam na Forum... zobacze czyjeś zdjęcie z ogrodu i błysk - jakie fajne rozwiązanie - i dlaczego ja tego jeszcze nie zrobiłam. 

Maryno - Marpo -

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ewciu , pytasz mnie o lawendę - ścięłam kwiatostany do wysokości listków..krzaczki przycinałam po zimie . Ładnie kwitła . Dziękuję za odwiedziny! 

Ewuniu - twoja kaskada to spędza mi sen z powiek
, ale jeszcze ze dwa latka i też będę miała 

Pozdrawiam. Ewa
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewo, chyba w tym roku wszyscy narzekają na brak czasu. W poprtzednich latach jeździłam co chwila na jakies spotkania, a w tym roku nie mogę. Nie wyrabiam się. Zawsze miałam niedziele dla siebie, tylko na leniuchowanie domowe, żadnych gości tylko robienie w ogródku,a w tym roku i to zostało mi zabrane. Nie pamietam takiej leniwej, spokojnej niedzieli.
- Ave
Ewuś-Mewo - oj tam, oj tam, w końcu się doczeka ciurkadełko otwarcia ... tak jak u mnie w końcu, po 3 latach doczekała się ścieżka odlanych betonowo-kamiennych nawierzchni
co prawda dopiero połowa roboty wykonana, ale cemencik czeka i może uda się jeszcze raz betoniarę uruchomić i sprawę zakończyć
Gosiu -Margo - ufff, ulżyło mi trochę, bo myślałam, że tak się "posunęłam", że czas już mi biegnie inaczej i za nim nie nadążam... a to może tylko taki rok, po prostu

Gosiu -Margo - ufff, ulżyło mi trochę, bo myślałam, że tak się "posunęłam", że czas już mi biegnie inaczej i za nim nie nadążam... a to może tylko taki rok, po prostu

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu piękne masz powojniki .Ja też mam jeden z nich Beautiful Bride .Rośnie u mnie wspaniale ,najlepiej ze wszystkich powojników ,jakie miałam .Rabaty też piękne ,a naparstnice jak królewny zasiedziały się na nich .Pozdrowionka ci przesyłam